Gli Amici della Ferrari issue 99

December 2007 nummer 99

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 54 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 99, December 2007 nummer 99

Table of Contents

Page Description
4 Jubileum
Column

Willem Meinders


In de aanloop naar 25 jaar Ferrari Club Nederland gaven wij in het afgelopen jaar het (voor)woord aan de drie oud-voorzitters van onze club. In deze laatste editie van 2007 valt de beurt aan de huidige voorzitter.
6 Doe een Plezierrit 2007
Voor wie ?

Alessandro Chericoni

Wouter Brand, Henk J. Brouwer, Erik van den Eijnden, Karen Hoffmann, Mark Hofmans, Kjell Lindhout, Marga Meinders, Phan Vu Nguyen, Bob Santifort, Niels Schouten, Marcel Wallenburg


Zaterdag 18 augustus vond de vijfde en de, naar het zich laat aanzien, laatste "Doe een Plezierrit" plaats, ditmaal in samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Een groep kinderen met jeugdreuma stond al vroeg klaar voor een onvergetelijke Ferrari-dag. Alessandro Chericoni was één van de 'Ferrari-piloten' en maakte het volgende verslag.
18 15e Ennstal Classic
Autofahren im letzen Paradies

Henk J. Brouwer

Henk J. Brouwer


Europa zucht tijdens deze laatste juliweek onder de zomerse hitte en omdat ik de Enstal Classic al jaren bezoek, heb ik kunnen zien wat dit betekent voor rijder en bijrijder. Voorwaar... de fotograaf heeft het eveneens niet makkelijk. Hier zijn verslag.
22 Ferrari Racing Days Hockenheimring

Hugo Garritsen


Voor de Ferraristi stond het weekend van 22 en 23 september in het teken van de Ferrari Racing Days op de Hockenheimring. Het weekend stond bol van de autosportieve spanning met races voor de F430 Challenge en de Historic Ferrari-Maserati Challenge en demonstraties, georganiseerd door Ferrari F1 Clienti. Op deze pagina's vindt u een foto-impressie van de voor velen grote favoriet: de Historic Ferrari-Maserati Challenge.
26 De Peel Meeting
Mijn eerste keer

Maarten Groenen

Clem Berghuis, Wouter Brand, Henk J. Brouwer, Kjell Lindhout, Bob Santifort


Door de FCN-leden worden zij op handen gedragen, de ASCARI-groep. Zij zijn een onmisbaar onderdeel van het draaiboek voor een geslaagd evenement. Hun takenpakket wordt tijdens de De Peel-meeting extra uitgebreid, doordat zij als baanpost waken over de veiligheid van de deelnemers. Hoog tijd om eens een ASCARI-groepslid aan het woord te laten. Voor Maarten Groenen was De Peel zijn eerste ASCARI-optreden. Dit is zijn verslag.
34 Fare Shopping alla Mosa
'Cucina Ferrari' smaakt naar meer!

Leendert Bakker

Wouter Brand, Kjell Linthout, Marga Meinders


Miranda Boonstra en Leendert Bakker zijn nog nauwelijks bekomen van de indrukken opgedaan tijdens de eerste kennismaking met de Ferrari Club Nederland of Leendert wordt door Willem Meinders 'gestrikt' voor ons clubmagazine. Met veel plezier vraag ik uw aandacht voor zijn verslag van een zeer geslaagd weekend aan de Maas.
42 Ferrari Finali Mondiali
Slotstuk van Ferrari 60

Clem Berghuis

Hugo Garritsen


Door de verrassende ontknoping van het wereldkampionschap Formule 1, waarbij Kimi Räikkönen tegen de verwachtingen in toch nog de titel behaalde, kreeg de Finali Mondiali op het circuit van Mugello (27-28 oktober) een extra feestelijk karakter. Voor de Scuderia Ferrari een uitgelezen kans om alle fans hartelijk te bedanken voor hun steun tijdens een racejaar vol gemengde gevoelens.
48 Romanticismo in bianco nero