Gli Amici della Ferrari issue 98

September 2007 nummer 98

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 98, September 2007 nummer 98

Table of Contents

Page Description
4 Doorstart
Column

Anthony J. Mak van Waay


Goed kan ik mij nog herinneren dat ik in het najaar van 1999 werd benaderd door een aantal 'bezorgde' leden om mee te denken over de toekomst van de Ferrari Club Nederland.
6 Tour des Ardennes
genieten door weer en wind

Jan-Otto en Margriet van Dillen

Wouter Brand, Roger Lomme


Vrijdag 11 mei 2007. Het gaat weer gebeuren. De Tour des Ardennes staat op het programma. We gaan weer genieten, maar voordat de Ferrari de garage uit mag toch maar even kijken naar het juiste moment om tussen de buien door de auto in te pakken.
12 Frankrijkrit

Sjaak Braas en Gerdien Oudshoorn

Gert Kersten, Jan Storm, Henk Wernsen


Reisbureau FCN? Zover wil de evenementencommissie van onze club niet gaan, maar het is een feit dat de meerdaagse Ferrari-reizen naar het buitenland bij een groeiende groep leden zeer enthousiast wordt ontvangen. Dit jaar ging de reis richting Zuid-Frankrijk met als hoogtepunt een bezoek aan de Grand Prix van Monaco. Gerdien Oudshoorn en Sjaak Bras maakten voor u het volgende verslag.
18 Le Mans 2007
Zo dichtbij...

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Arnoud Cornilleau


Het zag er zo mooi uit. Na vijftien uur racen had Ferrari in de GT2-klasse de leiding stevig in handen. Twee F430 GT's lagen aan de leiding en beide auto's liepen als een zonnetje...
21 Le Mans Legend
zinderende spanning
22 Che festa!
Sessanta Anni Ferrari

Nico Koel

Wessel Berkman, Wouter Brand, Peter de Gouw, Nico Koel, Marga Meinders, Henk Wernsen


Het is inmiddels 1 juli 2007, een week na het grote feest in Maranello. Heel de week heb ik in een roes geleefd en als de vlag deze zondagmiddag op Magny Cours valt, lijkt het of het feest nog steeds voortduurt. Ferrari 1-2!!! Mijn gedachten gaan onwillekeurig terug naar het korte gesprekje dat ik in Maranello had met Kimi Räikkönen tijdens een borrel die vooraf ging aan het galadiner op zaterdagavond.
30 Racing round the Cables
een magische klank

Clem Berghuis

Yvo Alexander, Clem Berghuis, Wouter Brand, Henk J. Brouwer, Henk J. Derksen


Bij het horen van deze naam gaan bij vele Ferraristi (en zeker bij die van het eerste uur) de harten sneller kloppen. En met recht, want voordat er zelfs maar sprake was van de Ferrari Club Nederland stond dit evenement enkele malen op de jaarkalender.
36 Ferrari Racing Days Silverstone
recordweekend

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Wouter Brand, Mark Fagelson


Normaal gesproken zijn wij zeer terughoudend om in een verslag van een evenement speciale reclame te maken voor een bedrijf, maar in dit geval willen wij toch een uitzondering maken.
40 Modena Motorsport Track Days 2007

Martien Kooijmans

Hugo Garritsen


Gelijktijdig met het 60-jarig jubileum van Ferrari organiseerde Modena Motorsport GmbH op 26 en 27 juni jl. op de legendarische Nürburgring de 12e Modena Motorsport Track Days.
44 Andrea Fraschetti
een onvervulde belofte

Kees van Stokkum

Archief Kees van Stokkum


Dit tweede deel van het artikel over het leven van de zo jong overleden ingenieur Andrea Fraschetti begint in de zomer van 1955, een periode waarin na een serie ernstige ongelukken niet alleen de internationale autosport ter discussie stond, maar waarin Enzo Ferrari zijn raceauto's zag terugvallen tot figuranten. Kees van Stokkum neemt u mee terug naar juli 1955, een maand die voor Ferrari van doorslaggevende betekenis is geweest.