Gli Amici della Ferrari issue 97

Juni 2007 nummer 97

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 97, Juni 2007 nummer 97

Table of Contents

Page Description
4 Luidruchtig en vooral gezellig
Column

Arthur Leerdam


Met veel genoegen kan ik nog altijd terugkijken op de periode waarin ik de Ferrari Club Nederland als voorzitter mocht vertegenwoordigen. Het was voor het bestuur een feest om iedere keer weer een mooi evenement te mogen bedenken en organiseren.
6 Een bijzondere ontmoeting

Jim Berssenbrugge

Jim Berssenbrugge


Als FCN-begunstiger ontmoette ik eens een Ferrari-rijder, waaruit een Ferrari-vriendschap is ontstaan. Deze bijzondere ontmoeting en de prachtige momenten wil ik graag met de lezers delen.
10 Coppa Milano - San Remo
l'eleganza, la sportività e la passione

Clem Berghuis

Yvo Alexander


Toen in 2003 de Coppa Milano-San Remo nieuw leven werd ingeblazen, konden de organisatoren slechts hopen dat het een succes zou worden. Er was immers al enorm veel concurrentie in de vorm van Evenementen als Tour Auto, de Ennstal Classic, de Tour de España en in eigen land de Mille Miglia en de Targo Florio Autostoriche.
16 Ferrari 60 a Olanda
Grootse viering

Clem Berghuis

Yvo Alexander, Clem Berghuis, Wouter Brand, Kjell Linthout, Marga Meinders


Niet minder dan negentig Nederlandse Ferrari's stonden klaar om de Ferrari 60 estafette in ons land welkom te heten.
22 Bellissimaas Tourrally
alle trucjes van stal

Irene van der Veur

Wouter Brand, Kjell Linthout, Roger Lomme, Reg Vonk


Maar liefst twee verslagen van de Bellissimaas Tourrally mocht uw redactie ontvangen. Het ene verslag vanuit een klassieke Ferrari en het andere door de voorruit van een moderne Ferrari. Met veel plezier geven wij dan ook het woord aan achtereenvolgens Irene van der Veur en Frank Jochems.
26 Bellissimaas Tourrally
The Wizard of Oss

Frank Jochems

Wouter Brand, Kjell Linthout, Marga Meinders


Maar liefst twee verslagen van de Bellissimaas Tourrally mocht uw redactie ontvangen. Het ene verslag vanuit een klassieke Ferrari en het andere door de voorruit van een moderne Ferrari. Met veel plezier geven wij dan ook het woord aan achtereenvolgens Irene van der Veur en Frank Jochems.
30 Gilles Villeneuve
Ferrari's onvergetelijke held

Clem Berghuis

Archief Redactie


Al weer 25 jaar geleden is het dat afscheid moest worden genomen van een van de meest geliefde coureurs in de autosporthistorie: Gilles Villeneuve.
32 Circuitdag Zandvoort
gezonde spanning

Marcel Rief

Wouter Brand, Kjell Linthout


Ook na een zachte winter is het een goede zaak dat bestuurder en Ferrari weer aan elkaar kunnen wennen. Wat is een mooiere gelegenheid om op het circuit van Zandvoort spieren en pk's weer los te maken. Marcel Rief was één van de deelnemers aan de traditionele circuitdag, dit jaar gehouden op 4 april en hij maakte het volgende verslag.
36 Mugello Historic Festival
Ferrari-feest

Clem Berghuis

Michiel Mulder


Tijdens de eerste editie van het historische festival op het Autodromo di Mugello (gehouden op 31 maart en 1 april) was de hoofdrol duidelijk voor Ferrari.
40 Andrea Fraschetti
een onvervulde belofte

Kees van Stokkum

Archief Kees van Stokkum


Over Gioachino Colombo, Aurelio Lampredi, Carlo Chiti en Mauro Forghieri zijn ontelbare boeken en artikelen gepubliceerd, maar vreemd genoeg is het rond Andrea Fraschetti altijd opvallend stil gebleven. In dit eerste deel leest u over de situatie bij Ferrari tot de zomer van 1955. Graag geef ik het woord aan Kees van Stokkum die na een jarenlange zoektocht als eerste de betekenis van Andrea Fraschetti in het juiste perspectief heeft weten te plaatsen.