Gli Amici della Ferrari issue 96

Maart 2007 nummer 96

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 96, Maart 2007 nummer 96

Table of Contents

Page Description
4 Het Ferrari-virus
Column

Hans Hugenholtz


September 1959. Na een lange rit rijdt één van de eerste DAF's 600 door de poort van de Ferrari-fabriek in Maranello voor een bezoek aan de reeds toen legendarische Enzo Ferrari.
Ik heb nog altijd een foto van het moment waarop Enzo Ferrari, Piero Taruffi en een paar verbaasde ingenieurs aan de riemen van de DAF hangen.
7 Tuinconcert Wibi Sourjadi
klassiek bij klassiek

Gert Kersten


"Op 20, 26 en 28 augustus geef ik een tuinconcert bij mijn woning De Wulperhorst in Zeist. Ik zou het erg leuk vinden als tijdens een van deze concerten een aantal klassieke Ferrari's kunnen worden geshowd."
8 Algemene Ledenvergadering

Clem Berghuis

Wouter Brand


Langs de rijksweg A2 ligt ter hoogte van de Utrechtse woonwijk Leidsche Rijn een imposante glazen geluidswal die deze woonwijk beschermt tegen het geluid van het voortrazende verkeer. Het is echter geen geluidswal, zoals er vele langs onze snelwegen zijn gebouwd in diverse vormen en met uiteenlopende materialen.
14 Interview Gert Kersten
Van Fiats rijden tot Ferrari's racen

Yvo Alexander

Yvo Alexander, Archief Gert Kersten, Bob Santifort


In het pittoreske Gelderse plaatsje Kesteren heeft Gert Kersten reeds vele jaren zijn tandartsgroepspraktijk. Hoog tijd dus voor een afspraak.
20 ASCARI op stal 2006
Forza Service meets ASCARI

Patrick van Gestel

Wouter Brand, Peter van Zutphen


December is een echte feestmaand, zeker als ik van ASCARI de uitnodiging ontvang voor de jaarlijkse 'Op Stal Meeting'. Deze keer worden we op zondag 10 december verwacht voor de 'Forza Service meets ASCARI'-editie van dit evenement.
24 Kalender 2007
26 330 P4: Ferrari's mooiste?

Clem Berghuis

Reinhard Klein, Archief Redactie


Al weer veertig jaar oud is de Ferrari 330 P4, voor menig liefhebber de mooiste sportwagen, die ooit de poorten van Maranello heeft verlaten. Slechts één seizoen is deze auto in actie geweest, maar dat was genoeg om een ontuitwisbare indruk achter te laten... en een wereldtitel binnen te slepen.
34 Wereldwijde viering Ferrari 60

Clem Berghuis

Ferrari SpA


In tegenstelling tot de viering van Ferrari 50 (in 1997), die geheel in Italië plaatsvond, zal het 60-jarig bestaan een internationaal karakter hebben.
36 Cavallino Classic
16th Annual Palm Beach Cavallino Classic

Willem Kroon


38 Op weg naar de eerste Ferrari

Kees van Stokkum

Archief Kees van Stokkum


In de vorige editie heeft u kunnen lezen over de eerste stappen van Enzo Ferrari op weg naar zijn grote doel: zijn eigen automerk. We pakken de draad weer op in de zomer van 1945, kort nadat Enzo Ferrari een boodschap had laten bezorgen in Milaan.
130 Ferrari Opera Omnia 1946-2000