Gli Amici della Ferrari issue 95

December 2006 nummer 95

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 95, December 2006 nummer 95

Table of Contents

Page Description
4 Ferraristi,
voorwoord

Clem Berghuis


Met deze editie van Gli Amici della Ferrari nemen we niet alleen afscheid van het jaar 2006, maar ook van een van onze redactieleden.
Eerder dit jaar gaf Anthony J. Mak van Waay te kennen dat hij zijn werk als redacteur van ons clubmagazine wilde neerleggen. Zoals hij mij uitlegde was met de toetreding van Willem Meinders tot de redactie de verbinding tussen bestuur en redactie ruim voldoende gewaarborgd.
7 Grazie Michael
8 12e De Peel Meeting

Clem Berghuis

Yvo Alexander, Wouter Brand, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen, Marcel Wallenburg


Na Italia a Zandvoort is de jaarlijkse meeting op vliegbasis De Peel voor onze club het evenement met de grootste traditie. Voor de liefhebbers van paardenkrachten en kilometers per uur is dit het hoogtepunt in een FCN-seizoen.
14 Concours d'Elégance Paleis Het Loo

Yvo Alexander

Yvo Alexander, Wouter Brand


In de schitterende tuinen van Paleis Het Loo te Apeldoorn lag dit jaar de zevende editie van het bekende internationale Concours d'Elegance Paleis Het Loo aan onze 'klassieke' voeten.
20 Veluwerit

Jan Kuneman

Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen


De veluwerit betekende voor mijn vrouw Lidy en mij de eerste kennismaking en de eerste rit met de Ferrari Club Nederland. En daar bleef het niet bij. Nog dezelfde dag kregen wij van onze voorzitter Willem Meinders de vraag of wij een verslag wilden maken voor ons clubblad.
26 Ferrari Racing Days Nürburgring
Noch ein letztes Mal

Maarten Klarenbeek, Jan-Peter Kurvers

Maarten Klarenbeek, Jan-Peter Kurvers


Tijdens het eerste weekend van september werden op de Nürburgring opnieuw de driedaagse Ferrari Racing Days gehouden.
30 Amsterdam-Beijing Rally

Jan Biekens, Ruud Hoffmann


32 Ferrari Finali Mondiali

David Biekens, Willem Kroon


34 Op weg naar de eerste Ferrari
De winter van 1946/47

Kees van Stokkum

Archief Kees van Stokkum


In het éne autoblad van december 1946 was het nieuws in enkele kolomregels gevat. In het andere kreeg het een halve pagina tekst, het eerste nummer van de nieuwe uitgave "Das Auto" wijdde er meteen een héle bladzijde aan met als koptekst "Neue anderthalbliter Sport- u. Rennwagen von FERRARI" en vervolgens pakte "Auto Italiana" in januari 1947 fors uit met 5 volle pagina's tekst en tekeningen onder de titel "Dalle Officine di Maranello esce la nuova '125' di Ferrari".