Gli Amici della Ferrari issue 93

Juni 2006 nummer 93

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 93, Juni 2006 nummer 93

Table of Contents

Page Description
4 Bezorgdheid
Column

Willem Meinders


Het jaar is alweer halverwege en hebben we maar liefst zeven succesvolle clubevenementen gehad. Één van de hoogtepunten was ongetwijfeld de reis van meer dan vijftig equipes naar de fabriek in Italië. Er is dan ook veel werk verricht in de afgelopen maanden.
6 Ferrari 156F1: recreatie van de Sharknose

Yvo Alexander

Yvo Alexander, Archief Jan Biekens


Het was tijdens de laatste FCN-meeting van 2005 dat ik tegen Jan Biekens zei: "Mocht je weer eens naar je Sharknose in aanbouw gaan kijken, dan draag ik graag je koffer". Enkele maanden later kreeg ik een belletje van Jan.
12 Duin- en Bollenrit

Erwin Sakkee

Henk J. Brouwer


Maandag 10 april. Een uurtje pauze heb ik mijzelf gegund. Het is namelijk "technisch weer" op dit moment. Ik had hiervoor toevallig een afspraak in Lisse, dus rijd ik over een aantal wegen die eergisteren deel uitmaakten van de Duin- en bollenrit. Het is een paar dagen geleden dat we hier allemaal reden, dus ik dacht dat het wel aardig zou zijn hierover iets op papier te zetten.
18 Andiamo a Lago di Garda

Jan en Cokky Storm

Gert Kersten, Anita Rijken, René Vet


Gesterkt door het succes van de eerste editie van 'Andiamo a Lago di Garda' besloot de evenementencommissie deze reis opnieuw aan te bieden. Jan en Cokky Storm bevonden zich onder de deelnemers. Dit is hun verslag.
27 Hockehmheim Historic Challenge

Henk J. Brouwer


29 Circuitdag Zandvoort

Henk J. Brouwer


30 Villa d'Este

Clem Berghuis

Andreas Birner, Henk Koel


"Weet je wat het Villa d'Este-concours ook zo bijzonder maakt? Deelname geschiedt op uitnodiging na voordracht door anderen."
34 Coppa Milano-San Remo

Yvo Alexander


36 Rob de la Rive-Box
De Lonely Cowboy uit de Ferrari-wereld

Paul F. Schouwenburg

Archief Paul F. Schouwenburg


Het vervolg van het relaas over het bijzondere leven van Rob de la Rive Box, opgetekend door Paul Schouwenburg. Een prachtig verhaal over mooie auto's, maar vooral over een onvergetelijke persoon.