Gli Amici della Ferrari issue 92

Maart 2006 nummer 92

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 92, Maart 2006 nummer 92

Table of Contents

Page Description
4 Beste Clubvrienden
Column

Gert Kersten


7 Ferrari Classiche: Service of Commercie?

Clem Berghuis


Onder naam Ferrari Classiche is de fabriek begonnen om een actieve rol te spelen in de wereld van de klassieke Ferrari's.
8 Algemene Ledenvergadering
een mooi jaar begint bij DAF

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Cor van den Boogaard


Het begint inmiddels een leuke traditie te worden. De Algemene Ledenvergadering houden op een bijzondere automobiele locatie. Dit jaar waren we te gast bij DAF, in het automuseum in Eindhoven.
12 ASCARI draait 't om

Patrick van Gestel

Patrick van Gestel, Roger Lomme


Bij regen en wind, bij (te) warme dagen, 's ochtends vroeg of 's avonds laat. De bekende gele jassen van de ASCARI-begunstigers zijn er altijd om de FCN-evenementen in goede banen te leiden. Het werd daarom hoog tijd om deze enthousiaste club een evenement te bieden, waarbij zij het middelpunt vormden. Patrick van Gestel, een van deze ASCARI-kanjers, maakte het volgende verslag.
18 Ferrari Dino 246 F1
een tragisch succes

Clem Berghuis

Archief Redactie


Voor de Ferrari Club Nederland is 2006 een Dino-jaar. Niet alleen gedenken wij de vijftigste sterfdag van de zoon van Enzo Ferrari, maar ook wordt een groot internationaal evenement georganiseerd: de Dino Ferrari Duchenne Memorial. Gli Amici della Ferrari neemt u mee naar de Grand Prix van Frankrijk in 1958, waar Ferrari de eerste Formule 1-overwinning met de Dino V6 scoorde.
24 Kalender 2006
26 Twee bestuurders, één doel

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Patrick van Gestel


Een dubbelinterview, dat doen we niet zo vaak in ons clubmagazine, maar de kans om met twee bestuurders tegelijk te spreken, laten we natuurlijk niet liggen. Willem Meinders en Robert Donkers geven hun mening over het heden en hun visie op de toekomst van de Ferrari Club Nederland.
32 15th Cavallino Classic

Alwin Hietbrink


Cavallino, het bij de liefhebbers zeer bekende Ferrari-magazine, heeft niet alleen inmiddels 150 edities uitgebracht, maar is tevens de organisator van een groots Ferrari-evenement, de Cavallino Classic. Tussen 17 en 22 januari werd deze meeting voor de vijftiende keer gehouden.
36 Dromen zijn (nog steeds) bedrog

Martin Houwing

Martin Houwing


Twee jaar geleden schreef Martin Houwing over de restauratie van zijn Ferrari 400A. Hoog tijd voor de eerste proefritten. En toen...
40 Rob de la Rive Box
De Lonely Cowboy uit de Ferrari-wereld

Paul F. Schouwenburg

Archief Paul F. Schouwenburg


Geen zinnig mens haalde het in de jaren zestig in z'n hoofd om in sportwagens te handelen. En al zeker niet in ex-competitie Ferrari's. Rob de la Rive Box was een uitzondering en dat levert prachtige verhalen op. Wie beter dan Paul Schouwenburg kan u deelgenoot maken van deze verhalen. Dit is (in twee delen) zijn relaas.