Gli Amici della Ferrari issue 91

December 2005 nummer 91

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 91, December 2005 nummer 91

Table of Contents

Page Description
4 Dino Ferrari Duchenne Memorial
Column

Willem Meinders


7 De kracht van een emotie

Paul F. Schouwenburg


Op weg naar Italië naar "onze" Dolomieten rally. Rijdend door het zonovergoten glooiende Franse land. Mijn zoon Lennart vraagt: papa, als je nu eens niets met Italiaanse auto's had gehad en geen geneeskunde was gaan studeren, wat deed je dan nu??
9 Adverteren in Gli Amici della Ferrari

Clem Berghuis


Kijkt u ook altijd uit naar een nieuwe editie van ons clubmagazine?
Vindt u ook dat ons blad het visitekaartje van onze club is? Dan wilt u vast wel adverteren in Gli Amici della Ferrari.
10 Doe een Plezierrit 2005

Roel Kuiper

Henk J. Brouwer, Erik van den Eijnden, Edwin van Nes, Bob Santifort, Niels Schouten, Marcel Wallenburg


Op 24 september jl. werd de vierde Doe een Plezierrit gehouden. Het is aan de drie initiatiefnemers Gerard van Bergen, Ruud Hoffmann en Willem Meinders te danken dat dit evenement inmiddels is uitgegroeid tot hét topevenement van onze club.
16 De Peel 2005
mist, zon en brullende pk's

Clem Berghuis

Michael Berghuis, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen, Kjell Linthout, Marcel Wallenburg


Ieder jaar rondlopend langs het "circuit" op vliegbasis De Peel besef ik dat onze club de handen mag dichtknijpen met zo'n prachtige locatie. Waar is het nog mogelijk om de Ferrari echt de sporen te geven?
22 Van kust tot kust Tourrally

Roger Lomme

Wouter Brand, Roger Lomme, Bob Santifort


Bij het horen van de titel komen er onwillekeurig gedachten in je op: Harley Davidson, Route 66, Las Vegas en meer associaties met het land aan de andere kant van de grote plas. Een evenement in de United States? Ik wil die toch ooit nog eens maken, maar de Ferrari inschepen en een paar maanden later de toch gaan rijden, dat is iets te veel van het goede.
28 Ferrari Finali Mondiali 2005

Ferrari SpA


Geen Formule 1-wereldtitels dit jaar, maar pits, paddock en tribunes van Mugello waren op 21 en 22 oktober weer als vanouds gevuld om het seizoen in stijl af te sluiten.
30 3e Classic Wings & Wheels Gala

Yvo Alexander

Aad Design, Roger Lomme


Dankzij de leden van de Rotary Club Oosterhout werd op zaterdag 20 augustus 2005 voor de derde maal het Classic Wings & Wheels Gala gerealiseerd. De opbrengst van dit gala ging dit jaar naar de Stichting Alzheimer Nederland.
36 3e Internationale Owners Club Meeting

Willem Meinders

Ferrari SpA, Marga Meinders


Vrijdag 7 oktober. Het begin van de derde jaarlijkse bijeenkomst van de clubs met de fabriek. Vond de eerste plaats in Florence, de tweede in het Duitse Bad Neuenahr, deze derde was door de fabriek georganiseerd in Bologna.
38 Ferrari 288 GTO

Clem Berghuis

Keith Bluemel, Archief Redactie


GTO en Ferrari zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Was het in 1962 de niet-officiële naam van de 250 Gran Turismo Competizione Berlinetta, in 1984 rolde een geheel nieuw model van de band en kregen de beroemde drie letters een nieuwe kans en een officiële status. Over deze "tweede" GTO gaat dit verslag.
42 Steun de klassieke auto
de FIVA-FEHAC-enguête
De Ferrari Club Nederland is lid van de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC), reeds vele jaren de belangenbehartiger van de bezitters en gebruikers van historische voertuigen in Nederland.