Gli Amici della Ferrari issue 90

September 2005 nummer 90

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 90, September 2005 nummer 90

Table of Contents

Page Description
4 De Toekomst
Column

Willem Meinders


Het eerste jaar voor uw nieuwe bestuur zit er bijna op. Tijd dus om terug te kijken. Tijd vooral om naar de toekomst te zien, want er zijn diverse ontwikkelingen die onze aandacht vragen en uw aandacht verdienen.
7 Klassiek geboren?

Paul F. Schouwenburg


8 Even voorstellen
Roel Kuiper

Clem Berghuis


Voor de meesten van ons is Roel Kuiper natuurlijk een bekend gezicht. Sinds 1994 is hij lid van de Ferrari Club Nederland. Vijf jaar later nam hij zitting in de Commissie Modern en eerder dit jaar werd hij gekozen als lid van ons bestuur.
10 Westland, quanto è bello!

Rozemarijn Vrijlandt

Clem Berghuis, Henk J. Brouwer


Op een zonnige zaterdagmorgen mag het paard weer eens van stal. Vroeg op pad, hij staat immers nog "bij de boer" in Kesteren. Buiten ruikt het naar warm gras, naar zomer. Hier en daar al borden met "Kersen te koop" - later, zeker, maar éérst naar de tomaten en de paprika's.
16 Una Giornato Particolare
Mille Miglia 2005
20 Italia a Zandvoort

Willem Meinders

Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen


Met de vijftiende editie van Italia a Zandvoort achter de rug, is het zaak om eens met meer aandacht naar de toekomst van dit evenement te kijken.
24 John Bosch: TGP-kampioen
Thoroughbred Grand Prix

Clem Berghuis

Barron Racing, Edwin van Nes


Voor de liefhebber van historische Formule 1-auto's is de Thoroughbred Grand Prix-raceserie een autosportief feest. Dit jaar worden oog en oor nog meer geprikkeld door ons clublid John Bosch aan boord van de Ferrari 312 T3.
28 Ferrari Track Days
Modena Motorsport

Martien Kooijmans

Peter den Biggelaar, Edwin van Nes


De Nürburgring was op 21 en 22 juli het decor voor de 11e editie van de Modena Motorsport Ferrari Track Days. Martien Kooijmans was erbij, keek erna, reed mee en maakte het volgende verslag.
32 Sotheby's at Ferrari

Hans van Os

Hans van Os


Zelden werd er zo'n groots publiciteitsoffensief ingezet. De eerste keer dat Sotheby's in samenwerking met Ferrari een veiling organiseerde, moest en zou een succes worden. Er werden uiteindelijk veel "spulletjes" verkocht, maar veel topobjecten bleven toch bij hun huidige eigenaren. Sotheby's zal niet tevreden zijn met een totaalomzet van € 10 miljoen. Ik heb er niet minder om genoten. Het was een geweldige happening.
36 Einde van een (GT) tijdperk?
Le Mans 2005

Clem Berghuis

Clem Berghuis


Terwijl er vooral bewondering was voor de zevende overwinning van Tom Kristensen (ook dit jaar weer in de Audi R8), viel er voor de Ferraristi weinig te vieren.
40 Barron Masters of Zandvoort

Clem Berghuis, Edwin van Nes


41 Een weekendje Apeldoorn

Clem Berghuis

Helmut Schnug


Voorafgaand aan het grote Concours d'Elégance Paleis Het Loo werd het Nationaal Autovisie Klassieker Concours gehouden. Anthony J. Mak van Waay schreef in met zijn Ferrari 365 GTS/4 Daytona Spider (# 14549).