Gli Amici della Ferrari issue 9

Nummer 9, voorjaar 1985

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 28 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 9, Nummer 9, voorjaar 1985

Table of Contents

Page Description
1 Voorwoord

Steven Sandberg


Wat een nuttige en gezellige jaarvergadering was het weer, twee maanden geleden. Uit alles bleek, niet in de laatste plaats ui de opkomst, hoezeer onze club leeft in de harten van leden en begunstigers. Ik durf te stellen dat het enthousiasme, individueel maar ook gezamenlijk, voor ons aller hobby Ferrari, nog steeds groeiende is.
2 Miscela italiana

Kees van Stokkum


Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland: een àndere route naar Italië, i.p.v. de gangbare afzakker via de Duitse Autobahnen, met meer afwisseling, waarbij met een maximum snelheid van zo'n 140 km/h een gemiddelde van 100 haalbaar bleek.
Zo snorden we op een novemberdag richting Torino/Modena/Bologna/Padova/Bergamo, om daar wat materialen in letterlijke en figuurlijke zin op te pikken.
5 Ferrari 156 Turbo
Ferrari is voor het nieuwe seizoen gereed. De verandering van 126 naar 156 wijst er al op: Alles is nieuw. Nieuwe motor, nieuwe monocoque, nieuw chassis en zelfs een nieuwe teamorganisatie. Allen de rijders zijn dezelfden: Alboreto en Arnoux.
6 Spoorzoekers en Schatgravers

Robert van Nidek


De opwindende verhalen van in schuren, boomgaarden of dichtgemetselde kamers teruggevonden Ferrari's of voorraden nieuwe orginele oude onderdelen kennen we allemaal. Zoals ook het nog terugvinden van orginele Rembrandts steeds zeldzamer wordt, zo gaat het nu ook met alles wat uit Maranello kwam. Toch dromen we er allemaal van ooit - liefst voor een appel en een ei - zo'n schat te ontdekken. Piet Roelofs en Robert van Nidek reageerden op een kleine, vier jaar oude advertentie. Hier volgt Robert's verhaal.
8 Fotowedstrijd 1984
De prijswinnaars; Anneke Landsman, Gerco van Hoften, Gerjo Timmerije, Anton Hofte, Rob Zijdel en Ben van Bavel.
10 Winterprijsvraag

Cavallo Supremo


De prijsvraag werd gewonnen door "Cavallo Supremo", een dispuut van de K.S.V. Sanctus Virgilius te Delft. Het dispuut werd kortgeleden opgericht door vier van onze begunstigers en houdt zich bezig - hoe kan het anders - met de geschiedenis van het beste Italiaanse raspaard. Proficiat! De prijs, een clubvlag, wordt op ons eerstvolgende evenement aan "Cavallo Supremo" uitgereikt. Anton Hofte, Gerco van Hoften, Gerjo Timmerije, alvast gefeliciteerd. Peter Struik, het vierde C.S.-lid reageerde uitgebreid op het artikel over chassisnummers. Hierop komt de redactie terug.
14 La nuova Ferrari 412
Nieuw en toch ook weer niet nieuw is de Ferrari 412. In 1972 reeds gepresenteerd als 365 GT4 2+2; in 1976 geëvolueerd tot 400 GT; in 1981 tot 400i en anno 1985 wederom geprolongeerd maar nu als 412.
16 Maestro Padovano: Giuliano Michelotto

Kees van Stokkum


De eeuwenoude Italiaanse steden blijven kunstproducties opleveren. Evenals Modena kent Padova (de Nederlanders meer bekend als Padua) een geschiedenis die meer dan 2000 jaar terug gaat. Vergilius maakte reeds in De Aeneis melding van de nederzetting in de Veneto, die in de loop van de eeuwen uitgroeide tot de huidige stad met ongeveer 240.000 inwoners ... het stukje rijkdom wat ons in Ferrari-verband interesseert wordt natuurlijk gevormd door het werk van Giuliano Michelotto, de preparateur van de 308 rallywagens. Een Maestro, zeker. Niet alleen een preparateur, maar inmiddels hard op weg naar de status van constructeur. In de volgorde van "De Man, de auto's" (met dank aan Stan Grayson) een impressie.
24 Nieuws van de FEHAC
Houderschapsbelasting
Loodvrije benzine
Periodieke autokeuring
FEHAC vraagt contactpersoon
27 1985 International
Van de Ferrari Owners Club uit Engeland kregen wij onlangs uitgebreide informatie omtrent hun meeting die van 17 t/m 21 juli wordt gehouden. Zoals wij van de Engelsen gewend zijn belooft het weer iets speciaals te worden.