Gli Amici della Ferrari issue 88

Maart 2005 nummer 88

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 88, Maart 2005 nummer 88

Table of Contents

Page Description
4 Een nieuwe voorzitter
Column

Willem Meinders


Een nieuwe voorzitter maar voor de meesten van u toch een oude bekende. Na acht jaren als "gewoon" bestuurslid heeft u mij gekozen tot voorzitter van onze mooie club. Graag wil ik u danken voor het vertrouwen.
6 Herinneringen aan Prins Bernhard

Hans Hugenholtz

(Archief) Hans Hugenholtz


Prins Bernhard en Ferrari. Komen de auto's van de Prins ter sprake dan speelt Ferrari hierin al gauw de hoofdrol. Juist het feit dat hij al in de jaren vijftig koos voor deze Italiaanse raspaardjes heeft veel bijgedragen aan de mythevorming rond dit merk.
14 Algemene ledenvergadering
wisseling van de wacht

Clem Berghuis

Henk J. Brouwer, Edwin van Nes


Twee feiten gaven de 23e Algemene Ledenvergadering een speciaal tintje. Niet alleen was het voor het eerst dat wij voor deze traditionele bijeenkomst te gast waren bij "een concurrent", maar ook werd tijdens de vergadering een nieuwe voorzitter benoemd.
20 Interview
Anthony J. Mak van Waay

Clem Berghuis

Archief Anthony J. Mak van Waay


Vijf bijzondere jaren stond Anthony J. Mak van Waay aan het roer van de Ferrari Club Nederland, waarna hij de voorzittershamer en een gezonde club overdroeg aan Willem Meinders. Samen met Anthony blikken wij terug op een mooie periode.
26 Kalender 2005
28 Met V-Power naar Maranello

Niels Schouten

Ernst Bode, Ferrari SpA


In september 2004 eindigde een promotieactie van Shell waarin de brandstof V-Power centraal stond. Degene met de meest orginele slagzin kreeg als hoofdprijs een fabrieksbezoek aan Ducati en Ferrari. Niels Schouten werd de gelukkige winnaar van deze prijs en maakte voor ons clubmagazine een verslag.
30 Interview Paul Schouwenburg
Meer dan alleen Ferrari

Yvo Alexander

Archief Paul Schouwenburg


De autotijd van Paul Schouwenburg heeft niet stilgestaan. Na het in 1997 in Gli Amici della Ferrari (nummer 57) gepubliceerde interview, vond de redactie dat het hoog tijd werd voor een hernieuwde kennismaking.
36 Ferrari 312B
Start van de legende

Clem Berghuis

Archief Redactie


Het lijkt als de dag van gisteren, maar het is alweer bijna 25 jaar geleden dat Ferrari afscheid nam van één van haar meest succesvolle racemotoren. Gedurende elf seizoenen vormde de "platte" V12, die door een blokhoek van 180 graden ten onrechte vaak Boxer werd genoemd, de ruggengraat van Ferrari's Formule 1-activiteiten. In dit artikel staat de Ferrari 312B centraal, de eerste auto in deze bijzondere reeks.