Gli Amici della Ferrari issue 87

December 2004 nummer 87

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 87, December 2004 nummer 87

Table of Contents

Page Description
2 In memoriam Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden
29 juni 1911 - 1 december 2004
4 Uitnodiging
Column

Willem Meinders


Alessandro Gabrieli, Marketing Manager van Ferrari SpA, heeft de eer alle officiële Ferrari clubs uit te nodigen voor de tweede internationale Ferrari Owners' Club meeting op 3 september 2004. De bijeenkomst vindt plaats in Bad Neuenahr in Duitsland.
6 Scuderia Ferrari
Kroniek van een decennium

Kees van Stokkum

Archief Redactie


In november 1929 werd bij het tribunaal van Modena de akte van inschrijving van de Societa Anonima Scuderia Ferrari gedeponeerd. 75 Scuderia Ferrari is een mooie gelegenheid om u mee te nemen naar de gebeurtenissen die hebben geleid tot de oprichting van dit roemruchte raceteam. Kees van Stokkum heeft zich een weg gebaand tussen feit en fictie en maakte het volgende verslag.
12 Doe een Plezier-rit

Eric Steenbergen

Yvo Alexander, Henk J. Brouwer, Eric van der Eijnden, Edwin van Nes, Bob Santifort, Marcel Wallenburg


Meer en meer ontpot de "Doe een Plezier"-rit zich als een van de meest belangrijke evenementen op de FCN-kalender. Het idee om zieke kinderen een dag van het rijden in een Ferrari te laten genieten is iets dat zowel kind als rijder veel voldoening schenkt en waar men nog lange tijd aan terugdenkt. Bij iedere nieuwe editie weet de organisatie het weer mooier en spectaculairder te maken.
18 Ennstal Classic

Nico Koel

Henk J. Brouwer


Van het dorpje Gröbming in het Ennstal in Steiermark heeft waarschijnlijk nog niemand gehoord. Een schilderachtig Oostenrijks dorpje met een paar duizend inwoners is op het eerste gezicht geen decor voor een rally met klassieke auto's. Maar in het laatste weekend van juli 2004 ontwaakt het.
22 10e De Peel Meeting

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Edwin van Nes, John Sinkgraven, Marcel Wallenburg


28 Kunst & Antiek Rally

Pieter S. Kuipers

Wouter Brand, Marlon van der Meer


De eerste regel van de uitnodiging luidde:"Aan het eind van het seizoen kunnen we nog een keer genieten van een bijzonder evenement". En bijzonder was het...
32 Ferrari Club of America Annual Meet 2004

Carel Ruigrok

Carel Ruigrok


FCN-begunstiger Carel Ruigrok en Peter Bonke brachten in augustus een bezoek aan Californië, waar zij te gast waren van de Ferrari Club of America. Carel vertelt in dit verslag over een onvergetelijke Ferrari-week.
34 Ferrari Owners' Club
Internationaal lidmaatschap
Met tevredenheid wordt zowel door de fabriek als door de clubs teruggekeken op 2004, het jaar waarin een enorme vooruitgang is geboekt in de samenwerking tussen de fabriek en de clubs en tussen de clubs onderling.
37 Opening Thomassentunnel
Testarossa als inspiratiebron
Afgelopen juli werd door Karla Peijs, minister van Verkeer en Waterstaat, de Thomassentunnel bij Rozenburg feestelijk geopend. Alle aandacht ging echter naar een Ferrari.
39 Masterlijk
F1-feest op Zandvoort

Clem Berghuis