Gli Amici della Ferrari issue 86

September 2004 nummer 86

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 46 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 86, September 2004 nummer 86

Table of Contents

Page Description
4 Ferraristi,
voorwoord

Clem Berghuis


Voordat u verder bladert in deze 86e editie van ons clubmagazine, wil ik u nog even mee terug nemen naar de cover. Behalve dat deze een mooie foto toont van een aantal Ferrari's in een fraaie omgeving, symboliseert de cover wellicht meer dan ooit een hoofdstuk in de geschiedenis van onze club.
6 Van anonieme fan tot hoofdredacteur
Clem Berghuis

Redactie

Dick Brocx, Bladvorm, Bob Santifort, Archief Autoweek, Archief Nico Koel, Archief Redactie


Hoofdredacteur Clem Berghuis bereikt met deze editie van ons clubmagazine een mijlpaal. 12,5 jaar geleden accepteerde hij het verzoek van het FCN-bestuur om de hoofdredactie op zich te nemen, wat betekent dat hij inmiddels vijftig nummers Gli Amici della Ferrari aan het roer staat. Zijn mederedactieleden wisten de jubilerende hoofdredacteur over te halen tot een gesprek.
10 La Route de l'Horlogerie

Roger Lomme

Marcel Broersma, Roger Lomme


Al bij de aankondiging tijdens de jaarvergadering in Brummen konden enkelen de voorpret niet onderdrukken. Eind mei 2004 het evenement "La route de l'horlogerie": voor vele Ferraristen een unieke mix van twee liefhebberijen: Ferrari's en horloges.
16 Buitengewone Ledenvergadering
Diplomatie leidt tot positieve resultaten

Anthony J. Mak van Waay


Ondanks de EK-voetbalwedstrijd Nederland-Letland was het "volle bak" tijdens de buitengewone Ledenvergadering op donderdag 23 juni jl.
Geweldig dat zoveel leden zo betrokken zijn bij de Ferrari Club Nederland! Het enige onderwerp van de avond was onze toekomst als, al dan niet officiële, Ferrari Owners Club "nieuwe stijl". De resultaten van de laatste besprekingen met "Italië", die wij als bestuur konden presenteren, leidden ertoe dat de vergadering unaniem akkoord ging met onze voorstellen en dus met de nieuwe toekomst van de FCN als officieel erkende club. En dat is een goede ontwikkeling, zo moge blijken uit onderstaand verslag.
18 Spa Ferrari Days

Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Edwin van Nes


20 Ferrari 275 Tour

Nico Koel

Nico Koel


55 uitverkorenen uit heel de wereld stonden op de startlijst voor het vieren van de 40e verjaardag van de 275 GTB. Ferrari organiseerde media juni een eigen evenement voor de eigenaren van deze klassieker en pakte breed uit.
26 FCN Klassiekermeeting
de goede oude tijd

Martien Kooijmans

Yvo Alexander, Hugo Garritsen, Edwin van Nes, Marcel Wallenburg


De start van het eerste FCN klassiekerevenement in 2004 was dit keer bij het oude Brabantse cafeetje van Oma Vingerhoeds, gelegen tussen Oirschot en Boxtel. Met 21 auto's en 44 personen gingen we ons op deze 15e mei eens lekker laten verwennen.
30 Le mans Classic

Henk J. Brouwer


32 14e Italia a Zandvoort
sfeer en spektakel

Clem Berghuis

Yvo Alexander, Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen


Dit jaar geen Ferrari 360 Challenge op Circuit Park Zandvoort, waarmee het evenement een grote trekpleister moest missen. Toch viel er in het weekend van 19 en 20 juni genoeg te genieten.
36 Kalkovens Meeting
Formula uno, Ciabatta, Ferrari

Bart Kraak

Yvo Alexander, Jean-Louis Bezemer


Joost de Graaff was er met zijn lieve vrouw, Jean-Louis Bezemer en zijn Juliette, Paul Schouwenburg kwam nog even langs met twee van zijn zoons, en verder zat het terras van restaurant Kalkovens in Huizen die zondag 11 juli vol met leden en hun partners en bovenal hun klassieke auto's.
39 24 Heures du Mans 2004
Cavallino Inciampante?

Clem Berghuis

Barron Connor Racing, Clem Berghuis


Dat de totaaloverwinning in deze 72e editie van "Les 24 Heures" naar één van de Audi's ging, zal geen verrassing zijn geweest. Voor de échte strijd moesten we naar de GTS-klasse, waar Ferrari en Chevrolet wederom een klassiek duel uitvochten.