Gli Amici della Ferrari issue 85

Juni 2004 nummer 85

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 85, Juni 2004 nummer 85

Table of Contents

Page Description
4 Ferrari 2+2
Column

Yvo Alexander


6 Doe een Plezierrit 2004

Henk J, Brouwer, Edwin van Nes


Als het goed is, is onlangs de mailing al in uw brievenbus gevallen. De Ferrari Club Nederland organiseert in samenwerking met de vliegbasis De Peel en de Stichting Doe een Wens de derde Doe een Plezierrit, die op zaterdag 25 september a.s. zal worden gehouden.
9 150 Prancing Horses

Clem Berghuis

Casey Clavin


Hoewel wij zeer trots zijn op ons clubmagazine, is een beetje bescheidenheid wel op z'n plaats als wij kijken naar Prancing Horse, het visitekaartje van de Ferrari Club of America. Eerder dit jaar hadden onze Amerikaanse collega's reden voor een feestje: de 150e editie van 's werelds bekendste clubmagazine.
11 ASCARI-kalender 2004-2005

Carel Ruigrok


Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft de begunstigerscommissie ASCARI een unieke Ferrari-kalender uitgebracht.
12 Circuitdag Zandvoort

Henk J, Brouwer, Bob Santifort


Het succes van de circuitdag groeit nog ieder jaar. Één van de ingrediënten voor dit succes is de samenwerking tussen de Rensportschool Zandvoort, Ferrari Import Kroymans en de Ferrari Club Nederland.
16 Tour Auto 2004

Edwin van Nes

Edwin van Nes


20 Freundschaft ohne Grenzen

Eric Steenbergen

Andreas Birner, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen


Een samenwerking tussen de Ferrari Club Deutschland en onze "eigen" FCN mag gerust historisch genoemd worden. Na een vraag van Hans Paessens in de Algemene Ledenvergadering van 2003 heeft Willem Meinders namens ons bestuur contact opgenomen met de voorzitter van de Duitse Club, de heer Arnold Gardemann. Het bleek alras dat er grote interesse bestond voor een gezamelijk evenement.
26 Mille Miglia 2004
Donkere schaduw

Clem Berghuis

Andreas Birner, Wouter Brand


Snelheden zoals in de jaren vijftig, toen de Mille Miglia nog meetelde voor het wereldkampioenschap voor sportwagens, worden tegenwoordig niet meer gehaald, maar het blijft autosport en daaraan zijn risico's verbonden.
28 Dromen zijn bedrog…
...maar kunnen tot iets prachtigs uitgroeien.

Martin Houwing

Archief Martin Houwing


Mijn oudste broer studeerde begin jaren '80 op het Instituut Voor de Autohandel (IVA) toen hij mij vertelde dat op het Circuit van Zandvoort een dag werd georganiseerd met vooral veel Ferrari's. Deze dag, "Momento di Modena", was een initiatief van Kees van Stokkum.
34 Introductie Ferrari 612 Scaglietti
Feestje in Hilversum

Yvo Alexander


Het leven zit vol moeilijke keuzes. Op zaterdag 24 april konden Ferrari-liefhebbers kiezen uit een FCN-evenement of een bezoekje aan de showroom van Ferrari Import Kroymans, waar de Nederlandse introductie van Ferrari's jongste werd gevierd.
35 Due posti + due

Marcel Wallenburg


Veel liefhebbers hebben inmiddels bij Ferrari Import Kroymans de 612 Scaglietti, de jongste aanwinst uit Maranello, bewonderd. Bijna traditioneel levert ook deze 2+2 zeer uiteenlopende reacties op, reden temeer om u in een fotografische terugblik mee te nemen naar de ruim veertigjarige historie van de 2+2, door velen bewonderd, maar door sommigen verguisd.
40 Cinquant' anni fa: piloti Ferrari