Gli Amici della Ferrari issue 84

Maart 2004 nummer 84

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 84, Maart 2004 nummer 84

Table of Contents

Page Description
4 Voorwoord

Bart Kraak


7 www.ferrari-club.nl

Marjon Wijngaard


Het is alweer twee jaar geleden dat tijdens de Algemene Ledenvergadering in Maastricht (in het MECC) onze FCN-website www.ferrari-club.nl onthuld werd. Voor de internetredactieraad een mooie gelegenheid om het jaar 2003 door te lopen en te kijken wat 2004 kan gaan brengen.
9 Tussen Ferrari's vergaderen over …

Clem Berghuis

Clem Berghuis


Voor de tweede achtereenvolgende keer vormde The Gallery in Brummen het sfeervolle onderkomen voor de Algemene Ledenvergadering, die voor de 22e keer werd gehouden.
12 De toekomst van de Ferrari Club Nederland

Anthony J. Mak van Waay

Ferrari SpA, Henk J. Brouwer


De Algemene Ledenvergadering op 25 januari jl. in The Gallery in Brummen was een enigszins luidruchtige vergadering.
18 The Gallery: in het teken van Ferrari

Edwin van Nes

Edwin van Nes


Het idee werd geboren rond de jaarvergadering van 2003 en kreeg in de loop van het jaar steeds meer vorm. Het leidde tot een schitterende expositie, bestaande uit maar liefst dertig Ferrari-modellen, die een prachtig beeld gaven van de laatste vijftig jaar.
22 Kalender 2004
24 Guus Bierman
vijftig jaar geleden koninklijk besmet

Yvo Alexander

Archief Guus Bierman, Yvo Alexander


Vijftien jaar was Guus Bierman toen hij in Amsterdam woonde en besmet raakte met het welbekende Ferrari-virus. Vanaf dat moment wist hij het zeker: "Eens zal ik een Ferrari hebben."
30 Een nieuwe kans voor Thijs en Martijn

Eric Steenbergen

Martijn Beukhof, Theo Theunissen


Wij kennen uiteraard allemaal de "Doe een Plezier"-rit, waarvan dit jaar alweer de derde editie zal worden gehouden. Naast deze grote evenementen wordt de Ferrari Club Nederland ook vaak benaderd met soortgelijke, maar veel kleinschaliger verzoeken. Enkele enthousiaste leden binnen onze club willen graag aan deze verzoeken voldoen. Één van deze leden is Eric Steenbergen en hij maakte het volgende verslag.
33 ASCARI jubileummeeting

Carel Ruigrok

Henk J. Brouwer


Vorig jaar bestond de Ferrari Club Nederland twintig jaar, maar de FCN-begunstigers hadden in 2003 ook een jubileum te vieren: ASCARI bestond namelijk 12.5 jaar!
Over de locatie waar de ASCARI jubileummeeting zou gaan plaatsvinden, waren wij het snel eens. Het werd de plaats waar het 12.5 jaar geleden (op 2 maart 1991) allemaal begon: Italauto Kees van Stokkum in Achterveld.
36 D50: van Turijn naar Maranello

Clem Berghuis

Archief Redactie


In deze editie van Gli Amici della Ferrari het tweede deel over de Lancia D50, de auto die van Turijn naar Maranello verhuisde.