Gli Amici della Ferrari issue 83

December 2003 nummer 83

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 83, December 2003 nummer 83

Table of Contents

Page Description
4 Voorwoord
Column

Anthony J. Mak van Waay


In deze editie richt ik mij niet tot u als voorzitter, maar als lid van de redactie.
De huidige redactie werkt nu twee jaar samen en we hebben inmiddels al heel wat veranderd. Stap voor stap is het een clubmagazine van, door en voor leden geworden.
6 D50: Van Turijn naar Maranello

Clem Berghuis

Archief Redactie


Alfa Romeo, Ferrari, Lancia, Maserati. Vier merken die ook in de jaren vijftig een grote rol speelden in de internationale autosportwereld, maar die nu inmiddels allemaal dochters van het grote Fiat zijn geworden. In dit artikel (in twee delen) gaan we terug naar een opmerkelijk stukje Ferrari-historie, dat begon in Turijn.
10 Ferrari-Maserati World Finals

Peter Gloudemans


"Rossa in Festa", kopte de speciale uitgave van het Italiaanse autosportweekblad Autosprint. Een zeer terechte titel voor het grootse spektakel dat ik het weekend van 18 en 19 oktober jl. werd gehouden ter ere van het behaalde wereldkampioenschap Formule 1.
12 9e De Peel Meeting
Traditie

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Peter Gloudemans, Hugo Garritsen


Op zaterdag 20 september werd de negende editie van de De Peel meeting gehouden, waardoor we inmiddels wel mogen spreken van een traditie.
16 4e Concours d'Elégance Paleis Het Loo

Yvo Alexander

Yvo Alexander, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen, Edwin van Nes


Na drie edities (1999-2001) dreigde het zo ambitieus opgezette Concours d'Elegance Paleis Het Loo ten onder te gaan. Na een jaar afwezigheid keerde onder leiding van een vernieuwde organisatie dit prachtige evenement toch weer terug in de fraaie Apeldoornse paleistuinen. Redactielid Yvo Alexander was er op 30 en 31 augustus bij als deelnemer en als kritisch kijker.
20 Jubileumrit: 20 jaar FCN

Rozemarijn Vrijlndt - Janssen

Yvo Alexander, Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Anna C. Mak van Waay, Geerling Offereins


Twintig jaar Ferrari Club Nederland. Twintig jaar in clubverband genieten van prachtige auto's, gezelligheid, saamhorigheid en vriendschap. Het jubileumfeest en de -rit boden een mooie gelegenheid om daar even bij stil te staan. Frits en Rozemarijn Vrijlandt waren erbij, keken ernaar en maakte een verslag.
26 10e Modena Motorsport Ferrari Track Days

Henk J. Brouwer, Peter Gloudemans, Edwin van Nes


30 Classic Wings & Wheels Gala

Martien Kooijmans

Yvo Alexander, Bob Santifort


Op zaterdag 16 augustus 2003 werd op vliegbasis Gilze-Rijen, gelegen tussen Breda en Tilburg, de tweede editie gehouden van Classic Wings & Wheels, een grandioos zomerevenement dat zich kenmerkt door zijn bijzondere karakter.
35 Ferrari Import Kroymans Begunstigers Meeting

Henk J. Brouwer

Henk J. Brouwer


Het begint al een aardige traditie te worden. Genieten van een spannende Grand Prix bij Ferrari Import Kroymans in Hilversum, voor slechts een vijftigtal snel beslissende begunstigers.
39 250 Get Together Event

Geerling Offereins


Voor Ferrari-liefhebbers in het algemeen en 250 GTE-eigenaren in het bijzonder had Yvo Alexander op zondag 3 augustus jl. een zeer gezellig samenzijn georganiseerd in en bij restaurant De Kalkovens in Huizen.
41 13e Marlboro Masters Zandvoort

Clem Berghuis


Al weer voor de vijfde achtereenvolgende keer verzorgde de Scuderia Ferrari een wervelende show tijdens het grootste Nederlandse autosportevenement, de Marlboro Masters of Formula 3.