Gli Amici della Ferrari issue 81

Juni 2003 nummer 81

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 81, Juni 2003 nummer 81

Table of Contents

Page Description
4 Ferraristi,
voorwoord

Rob van Thiel


Voorafgegaan door mijn collega bestuursleden, volgt hier dan het eerste voorwoord van de nieuwe penningmeester van de Ferrari Club Nederland.
6 Ferrari 246 T: Tasmaans duiveltje

Clem Berghuis

Archief Redactie


Eind jaren zestig was de Tasman Cup, de raceserie "down under", bij de Formule 1-teams zeer populair. Uiteraard wilde Ferrari daarvan een graantje meepikken.
12 Brabantse Sprookjesrit

Martien Kooijmans

Yvo Alexander, Marga Meiders, Bob Santifort


Het FCN-seizoen 2003 is begonnen. En hoe! Een schitterend evenement in het Brabantse land betekende de aftrap voor dit jubileumjaar. Martien Kooijmans was erbij en maakte voor u het volgende verslag.
16 Alwin Hietbrink: "Meesterwerken"

Yvo Alexander

Archief Alwin Hietbrink, Yvo Alexander


Op een zonnige aprildag vanuit het drukke westen in je Ferrari naar het oosten rijden om te belanden in het schitterende en rustgevende Haaksbergen om er enkele uren met Alwin Hietbrink door te brengen is puur genieten.
22 Tour Auto 2003 impressies

Ruud Hoffmann, Edwin van Nes


24 Tour Auto 2003 vanuit de cockpit

Jan Biekens

Yvo Alexander, Ruud Hoffmann


Voor vele leden van de Ferrari Club Nederland heeft de Tour Auto een magische klank. Hans Hugenholtz, Nico Koel, Pieter Boel en John Bosch hebben het evenement al eens weten te winnen. Dit jaar namen Jan Biekens en Ruud Hoffmann de grote stap en maakten vervolgens dit verslag.
28 Andiamo a Lago di Garda

Maarten Klaarenbeek

Antonio Loi


In het jaar waarin de Ferrari Club Nederland haar 20-jarig jubileum viert, mag een bezoek aan de fabriek in Maranello natuurlijk niet ontbreken.
32 De ASCARI kalender: van idee tot product

Maarten van der Drift, Dick Groenhuyzen


Wegens het overweldigende success bij het uitbrengen van de eerste kalender was dit jaar de beslissing gauw genomen, zeker daar het voor de FCN een jubileumjaar is. Maarten van der Drift, werkzaam bij Drukkerij Van den Ende, legt u uit wat er allemaal komt kijken bij de productie van de kalender.
33 Spa Ferrari Days: als vanouds

Clem Berghuis

Yvo Alexander, Clem Berghuis, Bob Santifort


Dat was toch even schrikken. Begin dit jaar kwam het bericht binnen dat de organisatie voor de vijftiende editie van de Spa Ferrari Days een andere formule had gekozen.
38 Ontcijferen van het VIN

Edvar van Daalen

Edvar van Daalen


Inmiddels ruim twintig jaar wordt elke Ferrari uitgerust met het Vehicle Identification Number (VIN), een nummer ter identificatie van het voertuig. Edvar van Daalen, één van de chassisnummer-specialisten, maakt u wegwijs in de voorgeschiedenis en de achtergronden van deze nummers.