Gli Amici della Ferrari issue 80

Maart 2003 nummer 80

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 80, Maart 2003 nummer 80

Table of Contents

Page Description
4 Voorwoord

Bart Kraak


6 Ferrari Op Stal meeting

Henk J. Brouwer

Henk J. Brouwer


Voor begunstigerscommissie ASCARI betekent de "Ferrari Op Stal"-meeting de traditionele afsluiting van het seizoen. De vierde editie, gehouden op zaterdag 16 november jl. vond plaats in het nieuwe pand van Ferrari-dealer Munsterhuis in Hengelo.
9 Automobilia
de boeken
Ieder jaar wordt de (auto)boekenmarkt letterlijk overspoeld met nieuwe Ferrari-uitgaven, waarvan er slechts enkele de toets der kritiek kunnen doorstaan. Toch werden we in 2002 weer verrast met enkele boeken, waarvan altijd zo mooi wordt gezegd: "deze mogen in geen enkele Ferrari-collectie ontbreken."
12 Cavallino Classic XII

Edvar van Daalen

Arvid van Daalen, Edvar van Daalen, Carel Ruigrok


Ferrari-liefhebbers die het gure Nederlandse winterweer willen verruilen voor een mooi Ferrari-evenement in een warm oord kunnen elk jaar in januari terecht in Palm Beach, Florida.
16 Jan Storm: van GT4 tot GT3

Clem Berghuis

Thomas Kunert, Chris Schotanus, Archief Jan Storm


Zonder twijfel één van de snellere mannen binnen onze club. Tijdens een gesprek met Jan Storm, 51 jaar jong, zie je vanzelf de pretlichtjes in zijn ogen als het gaat over racen en... Ferrari.
22 Kalender 2003
24 Van Modern naar Klassiek

Yvo Alexander

Yvo Alexander, Don van der Vaart


Steeds vaker komt het voor: leden in het bezit van een moderne Ferrari die vallen voor de charmes van een echte klassieker. Ook Yvo Alexander besloot deze stap te wagen. Op deze pagina's zijn relaas over het wel en wee van de aanschaf van zijn klassieker.
28 Alleen even kijken?

Alessandro Chericoni

Yvo Alexander, Alessandro Chericoni, Edwin van Nes


De deuren van Ferrari Import Kroymans gingen open. Niet voor een rondleiding of voor een bezoek aan het meer dan prachtige "museum".
Nee, ik was er met mijn vrouw en kinderen voor het aanschouwen van een zojuist binnengekomen Ferrari 328 GTS. Roos met beige lederen interieur.
32 20e Algemene Ledenvergadering

Clem Berghuis

Henk J. Brouwer


Als we de oprichtingsvergadering van 1983 er bij optellen, was het zelfs al de 21e keer dat Nederlandse Ferraristi voor hun jaarvergadering bijeen kwamen.
36 s/n 0008: overgangsjaren

Clem Berghuis

Nico Koel, Archief Redactie


Nico Koel duwde mij onlangs enkele verbleekte kleurenfotootjes in handen. "Kun jij hier wat mee? Deze plaatjes heb ik in 1960 geschoten tijdens de training voor de Grand Prix op Zandvoort."
41 Gianni Agnelli 12 maart 1921 - 24 januari 2003

Ferrari SpA


Zijn begrafenis was als die van een staatsman en wellicht typeerde dat het aanzien van Giovanni "Gianni" Agnelli, wiens overlijden in Italië als een grote schok werd ervaren.