Gli Amici della Ferrari issue 8

Nummer 8, winter 1985

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 28 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 8, Nummer 8, winter 1985

Table of Contents

Page Description
1 Voorwoord

Steven Sandberg


Een jaar waarin wij het Benelux evenement te organiseren krijgen en ook verder met een gevuld programma komen. Dat programma ligt véél vroeger in het jaar dan tot nu toe gebruikelijk: zorg dus dat uw Ferrari's tijdig klaar zijn voor de aanvang van ons seizoen.
2 Een kwart Eeuw Ferrari Koorts

Nico Koel


Eigenlijk had mijn besmetting al in 1955 op 11 jarige leeftijd moeten blijken, toen mijn vader zijn 250 GT Europe (ch.nr. 0421) kocht. Toch duurde de incubatieperiode nog een aantal jaren en geruime tijd nadat de Europa al weer was verkocht, openbaarde zich pas die aangename ziekte, waaraan de meeste van ons lijden: "Ferrari Koorts".
6 Ferrari's 1984 met de 126C
Tussen BDP en ODP
Wat in 1982 een belofte werd, maar door de ongevallen van Villeneuve en Pironi de mist in ging; wat in 1983 langzaam maar zeker naar een climax leidde die een overtuigende wereldkampioen der constructeurs opleverde (met 4 eerste, 4 tweede, 4 derde, 3 vierde en 2 vijfde plaatsen in 15 wedstrijden) - dàt zou in 1984 een wereldkampioen der coureurs èn opnieuw der constructeurs moeten kunnen opleveren.
16 Gevonden in het Dashboardkastje
17 Wegwijs in chassis-nummers

Steven Sandberg


Zoals aan het slot van mijn artikel over tipo aanduidelingen (4-84) al aangekondigd, kom ik ditmaal met een bescheiden aanzet over het belangrijkste chassis nummerings-systeem.
Hoewel dat een humor- en fantasieloos onderwerp lijkt, heeft Enzo ook hierin weer zoveel eigen ideeëen en eigenaardigheden verwerkt, dat het voor de ware Ferrarist niet alleen erg interessant is, maar beslist boeiend.
Koopt U uw Ferrari's uitsluitend nieuw, "zo uit de doos", dan kunt U hier stoppen met lezen, maar droomt U weleens van een 250 LM, overweegt U de aankoop van een 275 GTB4 Nart Spyder of een 500 Mondial, dan is het nuttig hetgeen volgt tot uw parate kennis te maken, ook al is het maar een beknopt verhaal.
20 De Schlumpf Collectie

Paul F. Schouwenburg


De Elzas is in het najaar op z'n best. De dromerige hellingen vol met zwaarbeladen wijnranken en de laagstaande herfstzon maken dit verstilde landschap voor ons keer op keer een belevenis. Daartegen steekt het grauwe Mulhouse maar weinig uitnodigend af en het is dan ook nu opnieuw de ontgoocheling welke de betovering verbreekt.
Ik zag de monstercollectie van de gebroeders Schlumpf in 1977 voor het eerst. De fabriekshallen waren toen door de werknemers en vakbondmensen bezet. Na de bekende toespraak stroomde een handjevol bezoekers - waaronder ik - het museum binnen.
25 Postzegels sparen of Ferrari's

Steven Sandberg


Postzegelverzamelaars bevinden zich aan het andere uiterste van de hobby horizon. Rechtgeaarde Ferraristi zetten zich graag af tegen het duffe volkje dat z'n vrije tijd vult met het heen en weer schuiven, inplakken en ruilen van de gekleurde stukjes papier.
En toch ... er zijn overeenkomsten.
26 Winterstalling
Technische Tips

Dyke Ridgley, Jim Riff


Het lijkt wel of er evenveel methodes voor winterstalling bestaan als er eigenaars van bijzondere auto's rondlopen. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën, vaak ook afhankelijk van zijn eigen mogelijkheden. Toch lijkt het nuttig hier een verzameling ideeën over U uit te storten die z'n waarde wel bewezen heeft, ook al is de lijst vast niet volledig.