Gli Amici della Ferrari issue 79

December 2002 nummer 79

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 79, December 2002 nummer 79

Table of Contents

Page Description
4 Voorwoord

Anthony J. Mak van Waay


7 www.ferrari-club.nl

Edwin van Nes


De wintermaanden zijn aangebroken, het seizoen 2002 loopt ten einde en de Ferrari's staan weer "op stal". Tijd voor de internetraad om het eerste seizoen van www.ferrari-club.nl te evalueren.
8 Le Mans 1965: Ferrari's laatste

Clem Berghuis

Archief Redactie


Verderop in dit blad kunt u lezen over het succes van Le Mans Classic en de hoofdrol die Ferrari bij dit succes speelde. Dit korte verslag gaat over Ferrari's (voorlopig?) laatste overwinning op dit roemruchte circuit.
12 De Peel Meeting: welkom terug

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Hugo Garritsen, Edwin van Nes


Na een noodgedwongen zijstap in 2001, keerde de Ferrari Club Nederland op 28 september jl. weer terug op de locatie waar zij zulke mooie herinneringen aan hebben. Op de luchtmachtbasis Vredepeel vierden wij de achtste editie van de De Peel Meeting.
18 Brabant Rally 2002: een droom wordt werkelijkheid

Clem Berghuis

Henk J. Brouwer, Edwin van Nes


Gesterkt door het enorme succes van de "Doe een Plezier"-rit tijdens Italia a Zandvoort 2001 belooft de organisatie het dit jaar nog grootser aan te pakken.
24 Ferrari Racing Days

Clem Berghuis

Peter Gloudemans, Edwin van Nes


Een overvol raceprogramma en de introductie van een gloednieuwe Ferrari. De Ferrari Racing Days op de Nürburgring ontpopt zich meer en meer tot hét Ferrari-evenement van het jaar.
28 Le Mans Classic
Conservatoire des Emotions

Clem Berghuis

Yvo Alexander, Clem Berghuis, Edwin van Nes


Het was duidelijk dat Le Mans Classic een zeer ambitieus plan was, maar gesterkt door het succes van de race voor klassieke Le Mans-wagens in het voorprogramma van de "echte" 24 uursrace in 2001 was de organisatie overtuigd van de haalbaarheid.
33 Groot in het kleine
John en Michel van der Jagt

Yvo Alexander

Yvo Alexander


Zelf noemen zij het de uit de hand gelopen hobby.
Broers John en Michel van der Jagt uit Noord-Holland hebben inmiddels één van de grootste verzamelingen Ferrari-schaalmodellen in Nederland.
36 Vergeten kampioenen

Clem Berghuis

Archief Redactie


De prestaties van Michael Schumacher liegen er niet om. 109 GP-starts in een Ferrari leverden maar liefst 45 overwinningen, 43 pole positions en 29 snelste ronden op. Met deze klinkende cijfers sleepte "Schumi" niet minder dan drie wereldtitels binnen. Ook werkgever Ferrari deelde met vier constructeurstitels uiteraard mee in de feestvreugde. Deze prestatie doe je bijna vergeten dat er vroeger ook helden waren die, na het behalen van een wereldtitel, op handen werden gedragen. Deze pagina's zijn voor de kampioenen, die wij toch zeker nog niet vergeten zijn?
41 Formule 1 in Nederland
Begunstigersmeeting

Robert Donkers


"Formule 1 in Nederland?", hoor ik u denken. "Heb ik soms de kranten en de autosportbladen niet goed gelezen?"