Gli Amici della Ferrari issue 78

Oktober 2002 nummer 78

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 46 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 78, Oktober 2002 nummer 78

Table of Contents

Page Description
4 Het Secretariaat
Column

Gert Kersten


Het secretariaat is in de loop der tijd wel wat veranderd. Door de groei van de club nam het werk op het secretariaat enorm toe. De gedachten gingen uit naar een professionalisering met uitbesteding van taken.
7 Masters Zandvoort: rokende records

Clem Berghuis


Zinderende demonstraties van de Scuderia Ferrari. Het wordt al een aardige traditie tijdens het Marlboro Masters-evenement op Circuit Park Zandvoort.
8 FCN Meeting Mas du Clos
Bijna magische woorden voor iedere Ferraristi

Frank Roos

Ruud Hofmann, Marga Meinders


En helemaal voor diegenen die er in 1999 ook bij waren. Zij waren unaniem van mening dat dit evenement de boeken in zou moeten gaan als een van de top-evenementen van de FCN.
Het was dan ook geen verrassing dat een groot deel van de toenmalige deelnemers ook nu weer van de partij was. Wat wel een verrassing was, was dat er "slechts" 25 auto's waren.
Kennelijk zijn maar weinig leden doordrongen van de geweldige ervaring die een ieder daar te wachten staat.
14 Italia a Zandvoort

Clem Berghuis

Yvo Alexander, Clem Berghuis, Hugo Garritsen


Een ieder zal zich nog herinneren doe wij dit traditionele evenement in 2000 een succesvolle "herstart" hebben gegeven. De 2001-edities was, ondanks het ontbreken van de Ferrari Challenge, een groot succes, waartoe met name de "Doe een Plezier Rit" heeft bijgedragen. De terugkeer van het Challenge-spektakel, dat sinds de introductie in 1993 (toen nog met de 348) ieder jaar op Zandvoort plaats vond, werd dan ook met veel plezier begroet. Dat we dit gelijk zouden vieren met een ongekende serie Nederlandse successen hadden weinigen verwacht.
20 Een gesprek met Dries Jetten
Wij behouden Ferrari's voor de volgende generaties

Yvo Alexander

Yvo Alexander, Archief Dries Jetten


Bij de familie Jetten zijn de auto en de rallysport een zaak van vader op zoon. Grootvader Dries startte al in 1898 in Boxmeer een automobielbedrijf en was daarmee één van de pioniers op dit gebied. Zoon Piet nam het vaandel over en bouwde het bedrijf uit tot een grote General Motorsdealer, die niet alleen een bekend adres werd voor hen die op zoek waren naar een betrouwbare Opel, maar waar ook auto's werden geprepareerd voor de rallysport.
28 Modena Motorsport

Clem Berghuis


32 Ferrari team Kroymans 1993 - 2002

Jos de Kleer, Clem Berghuis

Archief Ferrari Team Kroymans, Clem Berghuis


Wat vliegt de tijd! Een gezegde dat zonder twijfel van toepassing is op de Ferrari Challenge, die dit jaar het tweede lustrum viert.
41 An amazing racing weekend at Brands Hatch

Edwin van Nes


Met deze aanlokkelijke oneliner werden racefans met een voorkeur voor Ferrari (en wie heeft dat niet?) op 3 en 4 augustus naar het sfeervolle circuit in Kent County gelokt.