Gli Amici della Ferrari issue 73

Voorjaar 2001 nummer 73

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 73, Voorjaar 2001 nummer 73

Table of Contents

Page Description
4 Een wens van ons, een wens van kinderen
Voorwoord

Anthony J. Mak van Waay


In het succes van Italia a Zandvoort speelt u een hoofdrol! Een dringende oproep aan u allen met uw Ferrari naar Zandvoort te komen en in het bijzonder aan de klassieke eigenaren, om massaal deel te nemen aan de race Italiaans Historisch en aan het Concours.
Ook onze samenwerking met de Doe Een Wens Stichting - het vervullen van de "liefste" wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte - en het St. Clara ziekenhuis te Rotterdam is een reden om er een succes van te maken.
7 Kort
Geert Tax 1946 - 2001
Nederlanders in Ferrari Challenge
25 jaar FEHAC
8 Het gevoel...

Marjon Wijngaard


Bij de vraag van Clem Berghuis om mijn "het gevoel" te omschrijven, borrelden de beelden al naar boven. Er zijn vele manieren om het gevoel te mogen beleven. Ik zal echter beginnen bij het begin. Ik ben namelijk niet geboren met het Ferrari-gevoel maar er wel door geïnfecteerd.
10 Algemene ledenvergadering

Clem Berghuis

Clem Berghuis


Gelukkig kwamen er vooral positieve berichten vanachter de bestuurstafel die voor het eerst stond in het prachtige, in het centrum van Utrecht gelegen, Grand Hotel Karel V.
15 Veiling Gstaad: Geen nieuw record

Yvo Alexander, Clem Berghuis

Yvo Alexander


Hoge verwachtingen bij de derde editie van de jaarlijkse Ferrari-veiling in het chique Zwitserse Gstaad. Een nieuw record hing in de lucht en zorgde voor een zinderende spanning.
19 2e Tour De Espana Classic

Nico Koel

Paul Verbeeck, Nico Koel, Helmut Schnug


Na tussen 1993 en 1996 vier keer de Tour de France te hebben gereden, sloeg na een afwezigheid van vier jaar het virus weer genadeloos toe... in Spanje.
26 Powered by Ferrari

Clem Berghuis

Paolo D'Alessio, Marlboro Nederland, Archief Redactie, Kazuhiro Tajima, Franco Zagari


Niet minder dan zes auto's voorzien van Ferrari-motoren mogen we dit Formule 1-seizoen aan de start begroeten.
31 Emilianen en Venetoren
protagonisti

Kees van Stokkum

Kees van Stokkum


Voor de raceliefhebbers vormt Ristorante Lauro in Modena het ideale decor bij een goede maaltijd. Uiteraard vierde de Club Meccanici Anziani di F1 op deze prachtige locatie het door Ferrari behaalde wereldkampioenschap.
41 De Zwarte Bladzijde...
quindici anni fa
Vaak wordt in deze rubriek gesproken over een mijlpaal in de geschiedenis van ons clubmagzine. Er is echter één mijlpaal die we met de hoofdletter M mogen schrijven: editie nummer 13. Bij deze uitgave maakten we voor het eerst kennis met het visitekaartje waardoor ons blad zo bekend is geworden: de zwarte voorkant.