Gli Amici della Ferrari issue 70

Zomer 2000 nummer 70

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 70, Zomer 2000 nummer 70

Table of Contents

Page Description
4 Komt allen...
Voorwoord

Anthony J. Mak van Waay


Na een relatief korte voorbereidingsperiode, waarin zeer intensief en constructief is samengewerkt tussen de FCN, Kroymans, het Circuit Park Zandvoort en de HARC, is het gelukt om het op 24 en 25 juni gehouden Italia a Zandvoort terug te brengen naar het succes van weleer.
7 Kort
Targa Florio
Ferrari au Mans
Scuderia
Kalender 2000
8 ...dat het altijd beter kan
het gevoel...

Anthony J. Mak van Waay


Het verzoek van Clem Berghuis om deze pagina's te vullen plaatst mij weliswaar opnieuw in de (niet zo gewenste) spotlights, maar is wel een mooie gelegenheid om wat meer te vertellen over mijn Ferrarigevoel en mijn redenen om voorzitter te worden.
11 Spa Ferrari Days 2000: Een verademing

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Peter Gloudemans


Na de 1999 editie van de Spa Ferrari Days verlieten deelnemers en fans teleurgesteld het majestueuze Ardenner circuit. Waar was het eens zo geliefde Ferrari-evenement gebleven?
16 Jacky Ickx: "Monsieur 24 heures"
protagonisti

Clem Berghuis

Archief Redactie


Le Mans, de stad die onmiddellijk wordt geassocieerd met 's werelds meest aansprekende autosportevenement, heeft er sinds vrijdag 16 juni jl. een nieuwe ereburger bij.
19 Italia a Zandvoort 2000: Sterke (her)start

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Hugo Garritsen, Edwin van Nes


Tijdens de laatste FCN-jaarvergadering kreeg Italia a Zandvoort alle aandacht met de mededeling dat dit evenement nieuw leven zou worden ingeblazen. De bevestiging kwam in het weekend van 24 en 25 juni...
26 De juiste bouwstenen
scuderia

Clem Berghuis

Thijs van Gessel


Met de drie overwinningen aan het begin van het seizoen zette Ferrari een stevig fundement neer voor het behalen van de belangrijkste titel in de autosport.
29 Tour des Ardennes

Arthur Leerdam

Peter Gloudemans, Marga Meinders


Het ó zo mooie Limburg bood de Ferrari Club Nederland wederom een wonderschoon decor voor een zéér geslaagd weekend georganiseerd door de echtparen Jungblut en Raeven.
35 De klassieke Ferrari; een (terechte?) hype...
deel 2

Paul F. Schouwenburg

Paul F. Schouwenburg


Met de vraag "wat gebeurde hierna ?" sloot Paul Schouwenburg het eerste deel van zijn visie op de klassieke Ferrari af. Wellicht vindt u het antwoord op de volgende pagina's.
41 Quindici anni fa
nummer 10
"Gli Amici della Ferrari" nummer 10 was nagenoeg geheel gevuld met een zeer uitgebreid artikel over het wellicht mooiste evenement dat ooit door de Ferrari Club Nederland is georganiseerd: "Ferrari Benelux 1985"