Gli Amici della Ferrari issue 7

Nummer 7, herfst 1984

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 7, Nummer 7, herfst 1984

Table of Contents

Page Description
1 Voorwoord

Nico Koel


Onze 2e Internationale Zandvoort Meeting zit er al weer op! Zondermeer kunnen we terugzien op een zeer geslaagd evenement met een drietal onvergetelijke races.
Dat bij veel Ferraristi racebloed door de aderen stroomt, mag blijken uit de lijst met uitslagen van onze Zandvoort meeting.
2 Meedoen is belangrijker dan winnen
Zandvoort 1984

Steven Sandberg


Wat een festijn, wat een sfeer, wat een deelnemers, wat een prachtige variatie aan mooie Ferrari's en wat een geluk hadden we met het weer.
Zo kijken, naar ik meen, de meeste deelnemers terug op ons jaarlijkse hoogtepunt, De Internationale Zandvoort Meeting.
Als je, als bestuurslid, zelf het verslag schrijft moet je erg voorzichtig zijn, want li zelfvergenoegzaamheid ligt op de loer.
Toch zijn er de feiten: een prachtig internationaal startveld en drie prachtige, sportieve races. Het Olympische motto - meedoen is belangrijker dan winnen - drong dit jaar tot méér van onze leden door.
12 Testarossa

Nico Koel


Na de Mondial en de GTO, thans weer een legendarische naam van weleer: "Testa Rossa".
De opvolger van de Boxer die reeds 10 jaar werd geproduceerd, werd onlangs geïntroduceerd op de Salon van Parijs.
Voor de lezers van ons blad is z'n verschijning geen verrassing, immers anderhalf jaar geleden lieten wij u in "Gli Amici" nr. 2 van 1983 reeds spionage-foto's zien. Als wij deze foto's naast die van de uiteindelijke Testa Rossa leggen valt ons op dat er eigenlijk aan z'n vormgeving niet veel veranderd is.
16 11th Monterey Historic Automobile Races
...and Pebble Beach Concours

Hans Hugenholtz Jr.


Overal, ja echt overal Ferrari's!
Boodschappen doen in een Dayona Spyder, dineren en je 250 GTO langs de stoep parkeren, proefrijden door Carmel in een Testa Rossa, en een parkeerterrein met meer dan zeshonderd Ferrari's.
Na Monterey zaken die je gewoon gaat vinden. Of toch niet?
Na ruim een week in een, voor Ferraristi sprookjesachtige omgeving, weet je niet meer wat nu wel of niet normaal is.
23 Opnieuw siliconen remvloeistof
technische tips

Steven Sandberg


Driemaal is scheepsrecht... hoewel deze rubriek allerminst is bedoeld als vervolg-verhaal, kom ik nogmaals terug op dit omstreden product.
Belangrijke eigen ervaringen, evenals die van Amerikaans racende Ferraristi (met GTO nr. 3387, de "Breadvan" en een 250 SWB Competizione), vind ik belangrijk genoeg om onder uw aandacht te brengen.
24 Reunion Mas du Clos 1984

Dries Jetten


Dit jaar besloten enkele Ferraristi, nu onder het banier van de Ferrari Club Nederland, wederom koers te zetten richting Zuid Frankrijk voor deelname aan dit unieke evenement.
De Nederlandse deelnemers vonden een geschikt rendez-vous in het gehucht Dordives, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Parijs.
28 Een jongensdroom werd werkelijkheid
deel 2

Guus Bierman


In het voorjaar 1982, dus midden in het gebeuren van de motorrevisie, begon ik mij toch wel zorgen te maken over de carrosserie. Immers, ik liep met de gedachte rond om Mas du Clos '82 mee te maken, en had me dan ook uit voorzorg reeds ingeschreven.
Hoe anders pakte het uit ...
32 Zullen Oldtimers geheel vrijgesteld worden...?
Onderhandelingen sinds 1980 van de FEHAC met het Ministerie van Financien hebben er toe geleid dat het ambtelijk ontwerp van de Wet die de zogenaamde Houderschapsbelasting (koppeling van de Wegenbelasting aan het Kenteken) zal invoeren, een volledige vrijstelling bevat voor motorrijtuigenbelasting voor oldtimers van 15 jaar en ouder.