Gli Amici della Ferrari issue 69

Voorjaar 2000 nummer 69

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 69, Voorjaar 2000 nummer 69

Table of Contents

Page Description
4 Doe mee !
Voorwoord

Anthony J. Mak van Waaij


Boven het artikel over de 18e Algemene Ledenvergadering, in de vorige uitgave van dit fraaie blad, was de kop "Nieuwe Koers" geplaatst. Gaat er nu echt veel veranderen? Dat valt wel mee.
7 Kort
Ferrari-Judd 333 SP
Le Mans zonder Ferrari!!
Liever actief lid?
Kalender 2000
8 Het verkrijgen van de zaak...
het gevoel...

François Koopal


Het verkrijgen van de zaak is het begin van het vermaak.
U neemt het mij hopelijk niet kwalijk dat ik de vrijheid heb genomen het aloude gezegde even naar mijn smaak om te buigen.
11 Logische volgende stap: Ferrari 360 Spider

Clem Berghuis

Ferrari SpA


Enkele jaren geleden kwam Ferrari-president Luca di Montezemolo met het ambitieuze plan om ieder jaar met een (ver)nieuw(d) model uit te komen.
15 Rondleiding anno 1953
protagonisti
We schrijven september 9153. Enkele dagen na de Italiaanse Grand Prix komt Enzo Ferrari met het bericht dat de Scuderia Ferrari er in 1954 niet bij zal zijn.
20 Ferrari 550 Millennio
Ritorno del motore anteriore

Clem Berghuis

GT Racing Development


Zondag 26 maart 2000. Een mooie Ferrari-racedag. De F1-2000 wint de Grand Prix van Brazilië, de 333 SP passeert als eerste de finish bij de SRWC-race op Barcelona en... Ferrari keert terug in het GT-kampioenschap.
24 F1-2000 Gouden Start
scuderia

Clem Berghuis

Ferrari SpA


De op het circuit van Imola behaalde historische hattrick van Michael Schumacher is een prachtige basis voor een artikel over Ferrari's nieuwste Formule 1-wapen, de F1-2000.
29 Ferrari Tipo 166
sulle strade storiche

Frans ten Hagen

Edwin van Nes


Bezoekers van het Concours d'Elégance op 5 september j.l. bij paleis Het Loo hadden de gelegenheid een in alle opzichten zeldzame Ferrari te zien: de 166 S Inter.
32 L'Idea Ferrari: nog één keer terug

Clem Berghuis

Mario Carrieri


Florence, ook wel de "goddelijke stad" genoemd, was exact tien jaar geleden gastheer van de wellicht mooiste Ferrari-expositie ooit.
36 De klassieke Ferrari: een (terechte?) hype...

Paul F. Schouwenburg

Archief Paul F. Schouwenburg


De discussie over de klassieke Ferrari blijft onverminderd voortduren, Paul Schouwenburg ging er eens goed voor zitten en vertrouwde (in twee delen) zijn visie aan het papier toe...
40 Quindici anni fa
nummer 9
De start van het derde clubjaar werd gevierd met een frisse en vernieuwde uitgave van "Gli Amici della Ferrari"