Gli Amici della Ferrari issue 66

Zomer 1999 nummer 66

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 66, Zomer 1999 nummer 66

Table of Contents

Page Description
4 Ferraristi,
voorwoord

Arthur Leerdam


Italia a Zandvoort is weer achter de rug. Een verontschuldiging van het bestuur voor de gebrekkige ontvangst lijkt me op zijn plaats. Hoewel er een aantal zaken is misgegaan waar wij geen enkele invloed op hadden, voelen wij ons, gelijk een minister met principes (zijn die er nog wel ?), verantwoordelijk.
7 Kort
Harvey Postlethwaite 1944-1999
Italia a Zandvoort 1999
F60?
Kalender 1999
8 Even stilstaan...
het gevoel...
Voor één keer geven we niet het woord aan een meer of minder bekende Ferrarist maar staan we even stil bij al diegenen die niet alleen het Ferrari-gevoel hadden en dit vooral op onnavolgbare wijze uitdroegen, maar hiervoor helaas de uiterste prijs betaalden. Deze editie "Het Gevoel..." is voor die onvergetelijke helden...
11 Flipje te paard...
sulle strade storiche

Flipje uit Tiel

Wouter Brand, Gert Kersten, Michel Mol


Een aantal weken geleden werd is door een lid van de Ferrari Club Nederland gevraagd mijn medewerking te verlenen aan een "automobiel-treffen".
14 De hordenloper: Mauro Forghieri (deel 1)

Kees van Stokkum

Archief van Stokkum


"... zoals ik al zei: Voor mij is Mauro Forghieri een technisch genie, maar het is gewoon tè moeilijk om met hem te leven..."
Niki Lauda, Protokoll - Meine Jahre mit Ferrari (1977)
18 Ferrari in de bijrol?
Spa Ferrari Days 1999

Clem Berghuis

Clem Berghuis


Als ik mij goed herinner was dit evenement in het leven geroepen om Ferrari-liefhebbers een overgetelijke dag te bezorgen.
24 Hét Ferrari-paradijs
Mas du Clos 1999

Gert Kersten

Wouter Brand, Bert de Boer, Gert Kersten


Mas du Clos, het prachtige landgoed van Ferrari-collectioneur Pierre Bardinon, is al vele malen bezongen in enthousiaste clubverslagen en artikelen in Cavallino.
31 MM in Noord-Holland

Jan Storm

Willem Meinders, Edwin van Nes


Met de Mokum Meeting werd het Ferrari clubjaar 1999 geopend. Jan Storm doet verslag van een perfect georganiseerd evenement.
36 Nog steeds zorgen?
scuderia

Clem Berghuis

Peter van Egmond


Exact een jaar geleden kon u enkele zorgelijke woorden lezen in onze vaste rubriek "Scuderia". Is er sindsdien iets veranderd?
38 Rij-instructie Zandvoort: mijn eerste keer

Hans van Os

David Kemps


Het is zaterdagmorgen 1 mei, kwart voor acht. De spanning stijgt merkbaar. En dat komt niet alleen omdat ik bij de ingang van het nieuwe Circuit Park Zandvoort extra lucht in mijn Pirelli's sta te pompen.
40 Quindici anni fa
nummer 6
Een geliefde meeting uit de beginjaren van onze club was de 'Ferrari Benelux', beurtelings georganiseerd door de clubs uit België, Nederland en Luxemburg.