Gli Amici della Ferrari issue 64

Lente 1999 nummer 64

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 64, Lente 1999 nummer 64

Table of Contents

Page Description
4 Klassiekers
Voorwoord

Arthur Leerdam


De kogel is door de kerk; er komt een Tipo-register voor klassieke Ferrari's. Na lang wikken en wegen is uw bestuur tot de conclusie gekomen dat we meer moeten doen voor de klassiekers van ons merk.
7 Kort
Olivier Gendebeien 1924-1998
Televisieheld François Koopal
Kalender 1999
Afscheid met een overwinning in Watkins Glen
8 Muziek en romantiek
het gevoel...

Frits Kroymans


Iedereen met een gezond verstand zal me misschien voor gek verklaren. En waarschijnlijk heeft diegene nog gelijk ook. Passie en handel gaan eigenlijk niet samen.
10 Psychologen en een mythe?
Sulle Strade Storiche

Gert Kersten

Gert Kersten


Voor naast mijn 365 GT 2+2, die prima voldoet als gezinsauto, was ik op zoek naar iets snellers, laat ik zeggen iets sportievers.
13 High Fidelity: Luigi Bazzi
protagonisti

Kees van Stokkum

Archief Kees van Stokkum


"De nestor van de oude garde is Luigi Bazzi, wiens naam regelmatig op deze pagina's voorkomt. Vaak kwam hij no op bezoek in het bedrijf, tot enkele jaren geleden, toen zijn gezondheid hem aan zijn woning in Modena ging binden. Hij is nu 89 jaar..."
17 De rentree van Kees...
De Peel 1998

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Hugo Garritsen, Gert Kersten


Het gemis van de FCN-wedstrijdcommissie zou pas écht voelbaar worden bij de vijfde De Peel-meeting, de eerste samenkomst in 1998 voor Ferrari Clubleden die echt gas willen geven.
26 Ferrari Challenge 1998

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Peter Gloudemans


Het (alweer) zesde seizoen van de Ferrari Challenge bracht vooral bij de Serie Europa Centraal nauwelijks verrassingen. De snelle mannen van het vorige seizoen maakten ook nu de dienst uit.
28 Kroymans verzilverd!!

Marlon van der Meer

Collectie Frits Kroymans


Het valt niet mee op vijfentwintig jaar Ferrari Import Kroymans op enkele pagina's te beschrijven. Een periode vol mijlpalen en magnifieke verhalen. Een beknopt succesverhaal derhalve.
32 Goodwood Revival Meeting

Rick Bal

Rick Bal


Na het overweldigende succes van de jaarlijkse Festivals of Speed kwam voor Charles Earl of March and Kinrara in 1998 de echte meesterproef.
35 Indrukwekkend

Arthur Leerdam

NedCar


Woensdag 16 september j.l. bracht een aantal Ferrari Clubleden een bezoek aan de NedCar-fabriek in Born. Na een verblijf van drie uur stonden zij behoorlijk onder de indruk weer buiten.
36 De harde cijfers
Scuderia

Archief Redactie


Met de afronding van het Formule 1-seizoen in het vorige nummer van Gli Amici della Ferrari kunnen we deze twee pagina's "Scuderia" mooi gebruiken om vlak voor het begin van het vijftigste WK-seizoen eens wat Ferrari-cijfers op een rijtje te zetten.
39 Quindici anni fa
nummer 4

Archief Dries Jetten, Paul F. Schouwenburg


Een aanzienlijk deel van 'Gli Amici della Ferrari' nummer 4 stond in het teken van de restauratie van klassieke Ferrari's.