Gli Amici della Ferrari issue 63

Herfst 1998 nummer 63

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 46 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 63, Herfst 1998 nummer 63

Table of Contents

Page Description
4 Bestuurslid of Touroperator?
voorwoord

Arthur Leerdam


Naarmate de kwaliteit van de meetings toeneemt, neemt uiteraard ook de hoeveelheid werk toe om zo'n meeting voor te bereiden. Tijdens de verkenningsreis naar Mas du Clos kwamen we tot de conclusie dat we, gelijk een goede schoenmaker, bij onze leest moeten blijven en geen FCN-reisbureau moeten beginnen.
7 Kort
Maserati 333 SP ?!
Stevige crash voor Bart Rosman
25 jaar Ferrari Import Kroymans
Kalender 1998/99
8 Kattenkwaad
het gevoel...

Willem Biljardt

Bart Versteeg


Hoewel wij de zwarte 308 GTS al ruim vier jaar in ons bezit hebben (samen met een Dino spontaan en ongezien als souvenir uit de VS meegenomen van een vakantiereis naar Florida toen de doller of fl.1,50 stond), kreeg ik pas vorig jaar de behoefte om mij te wenden tot de Ferrari Club Nederland om lid te worden.
10 Helaas
scuderia

Clem Berghuis

Philip Morris Nederland, Sutton Images


Na de hoge verwachtingen bracht Suzuka voor alle Ferrari-fans eigenlijk alleen maar een anticlimax.
13 Tony Vandervell: those bloody red cars...
protagonisti

Clem Berghuis

Archief Redactie


Ongetwijfeld zult u zich afvragen of Tony Vandervell in de rubriek 'Protagonisti' thuis hoort. Dat was toch de man van de Vanwall racewagens, die in 1958 de constructeurstitel voor de neus van Ferrari wegkaapte.
17 PK's, polo, paarden en penalty's
Zomermeeting 1998

Arthur Leerdam

Clem Berghuis


Op zaterdag 4 juli werden de deelnemers verwacht in het Aviodome op Schiphol. De belangstelling (28 Ferrari's) was kleiner dan normaal. Wellicht speelde de voetbalkoorts een belangrijke rol.
20 Marktpleinen, de zee en uitgestrekte maïsvelden
Vlaamse Polders Rally

Marlon van der Meer

Watse Kiestra, Marlon van der Meer


Geïnspireerd door de Klinzerit nodigde het Belgische clublid Johann Bossuyt de Ferrari Club Nederland uit om de Vlaamse Polders in de omgeving van Oostende en Brugge te verkennen.
24 Forza Tulipano

Dries Jetten

Archief Dries Jetten, Foto Boezerooy


Ieder jaar worden de startvelden van de International Historic Tulpen Rallye mooier en het is duidelijk dat de komst van prachtige klassieke Ferrari's veel aan de kwaliteit van dit evenement bijdraagt.
Dries Jetten (wie anders?) maakte voor u het volgende verslag.
26 24 uren van Le Mans: Figurantenrol

Clem Berghuis

PAA/John Sinkgraven


Deze feestelijke editie (75 jaar Le Mans) bracht niet minder dan vier Ferrari's 333 SP aan de start. Helaas was voor hen slechts een figurantenrol weggelegd.
32 Terug in Europa: Ferrari 500 Testa Rossa

Clem Berghuis

Clem Berghuis


Automuseum Deventer vormde op vrijdag 11 september j.l. de sfeervolle achtergrond voor een bijzonder Ferrari-feestje.
34 Goud voor Zandvoort
Masters of Formula 3

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Archief Redactie, Hans Veldhuis


De geblokte vlag die winnaar David Saelens op 9 augustus j.l. als winnaar begroette, betekende voor het Zandvoortse circuit meer dan het slot van een geslaagde 'Masters of Formula 3'...
42 Rensportschool Zandvoort: Zeker op weg

Clem Berghuis

Clem Berghuis


Veiligheid tijdens de evenementen en een betere rijvaardigheid, zowel op het circuit als op de openbare weg, staan hoog in het vaandel van de Ferrari Club Nederland.
45 Quindici anni fa
nummer 3
Veel aandacht in Gli Amici della Ferrari nummer 3 was er voor de eerste Internationale Zandvoort Meeting, een evenement dat in de harten van vele Ferraristi een bijzondere plaats inneemt.