Gli Amici della Ferrari issue 62

Zomer 1998 nummer 62

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 46 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 62, Zomer 1998 nummer 62

Table of Contents

Page Description
4 Een vooruitblik Mas du Clos
voorwoord

Arthur Leerdam


Voor volgend voorjaar (eind mei) hebben we het plan om een meeting in Frankrijk te organiseren. We nemen u mee naar het midden van Frankrijk (Aubusson) en bezoeken aldaar het beroemde 'Mas dus Clos' van Ferrari-collectioneur Pierre Bardinon. Pierre Bardinon heeft op zijn domein niet alleen een fantastisch Ferrari-museum maar ook een circuit.
7 Kort
Lotus, Porsche en Honda 50 jaar
Jacques Villeneuve naar Ferrari?
Nederlandstalig Ferrari-boek 'De racehistorie van Ferrari'
Kalender 1998
8 Rond is mooi
het gevoel...

Jan des Bouvrie


Ik was jong en reed dagelijks in een Jaguar. Heerlijk vond ik dat. Een vriendje van mij vond dat echter helemaal niets. "Waarom ga je geen Ferrari rijden?"
10 Formule 1 in opspraak
scuderia

Clem Berghuis

Martyn Elford, John March


De Formule 1 komt steeds meer onder druk te staan. Niet alleen de kijkcijfers, maar ook de aantallen bezoekers lopen terug door oervervelende races, waarbij nauwelijks positieveranderingen op de baan plaatsvinden.
13 Van twaalf naar twee cilinders: Aurelio Lampredi
protagonisti

Kees van Stokkum

Archief Gianni Rogliati, Archief Motor Italia, Archief Kees van Stokkum


In deel 10 van de serie 'Protagonisti' laat Kees van Stokkum u kennismaken met één van Ferrari's meest briljante technici. Een ontmoeting met de mens Aurelio Lampredi.
18 Italia a Zandvoort 1998

Marlon van der Meer

Clem Berghuis, Hugo Garritsen, PAA/Stefan Raven, Carel Ruigrok, PAA/John Sinkgraven


Al weer voor de achtste keer werd onder leiding vsn Hans Hugenholtz Italia a Zandvoort georganiseerd. Net terug van de 24 Uren van Le Mans krijg hij het weer voor elkaar een attractief programma in elkaar te zetten.
27 Verjongingskuur: Ferrari 456M GT

Clem Berghuis

Ferrari SpA


Weet u het nog? Het fameuze FF40-evenement dat in september 1992 bij Jacques Swaters werd gehouden en de introductie betekende van een nieuwe Ferrari-filosofie.
28 Ferrari 250 GT Boano: Una Storia particolare

Dries Jetten

Clem Berghuis, Archief Dries Jetten


Aansluitend op het 250 GT-artikel in het vorige nummer van 'Gli Amici della Ferrari' eeen vervolg over de 250 GT Boano (#0681 GT). Dries Jetten doet verslag van de wedergeboorte van deze bijzondere Ferrari.
32 Ickx' feestje: de tiende Spa Ferrari Days

Peter Gloudemans

Peter Gloudemans


Niet vaak laat Jacky Ickx zich overhalen om nog eens achter het stuur van een racevolbloed te kruipen. Voor de tiende editie van de Spa Ferrari Days (2 en 3 mei) maakte hij graag een uitzondering.
34 1000km di Monza
Praktijkervaring voor verslaggever Tony Ring

Marlon van der Meer

John Brooks


Als verslaggever van de universele sportzender Eurosport geniet hij in heel Scandinavië grote bekendheid, maar met name in Zweden is hij razend populair.
39 Een bijzonder weerzien: de Ferrari 195 Inter

Frans ten Hagen, Dries Jetten

Archief Frans ten Hagen, Archief Dries Jetten


Zoals u in het interview heeft kunnen lezen kan Frans ten Hagen putten uit een welhaast oneindige bron met verhalen uit het verre Ferrari-verleden. Daar heeft uw redactie maar gelijk gebruik van gemaakt.
42 Bourgondisch Brabant

Joris Brandt

Peter Gloudemans, Willem Meinders


De 25e april was nat, drijfnat. Toch lieten vele clubleden zich hierdoor niet uit het veld slaan en zorgden voor een waardige opening van het FCN-seizoen 1998. Joris Brandt doet verslag.
45 Quindici anni fa
nummer 2
Was 'Gli Amici della Ferrari' nummer 1 vooral gevuld met nieuws van algemene aard en natuurlijk het relaas van de oprichting van de Ferrari Club Nederland, in nummer 2 vinden we verslagen van de allereerste meetings van onze club.