Gli Amici della Ferrari issue 61

Voorjaar 1998 nummer 61

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 42 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 61, Voorjaar 1998 nummer 61

Table of Contents

Page Description
4 Il Cavallino malato
voorwoord

Arthur Leerdam


In mijn ogen ziet u wellicht iets van trots. Trots op onze nieuwe huisstijl. Een huisstijl die u geleidelijk aan in alle uitingen van de Ferrari Club Nederland zult tegenkomen.
7 Kort
Enzo Ferrari 1898-1998
Nederlandse inbreng in Ferrari Challenge 98
Doet Ferrari aan bedrijfsspionage?
Kalender 1998
8 Welkom thuis: Ferrari 250 GT (# 0421GT)

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Archief Nico Koel


Het lijkt een aardige titel voor dit artikel, maar de staat waarin de Ferrari 250 GT Europa met chassisnummer 0421 GT verkeerde toen deze auto terugkwam in Nederland is alles behalve feestelijk. De geschiedenis van #0421 GT is er een van een lach en een traan...
12 Frans ten Hagen: virus bij 166 MM
intervieuw

Clem Berghuis

Archief Frans ten Hagen


De titel van het interview met ons kersverse erelid Frans ten Hagen is niet de nieuwste schaal om koorts te meten, maar was het eenvoudige antwoord op de vraag wanneer bij Frans het Ferrari-virus echt toesloeg. Als liefhebber van het eerste uur is hierover genoeg te vertellen.
18 Gerhard Berger: Afscheid van een Gentleman
protagonisti

Clem Berghuis

Marlboro Nederland


Hoewel de serie "Protagonisti" vooral bestemd is voor personen die in het verdere Ferrari-verleden een rol hadden gespeeld maken wij bij deze editie graag een uitzondering op deze regel en hebben wij gekozen voor iemand uit een recentere historie. In dit nummer niemand minder dan Gerhard Berger, die na ruim dertien seizoenen Formule 1 zijn helm aan de wilgen heeft gehangen.
22 Geen excuses meer...
scuderia

Clem Berghuis


'Als Ferrari dit jaar de titel niet wint hebben wij gefaald in het halen van onze doelstelling'. Deze krasse taal kon medio januari j.l. worden opgetekend uit de mond van directeur Luca di Montezemolo, tijdens de introductie van Ferrari's nieuwe Formule 1-wapen, de F300.
24 De eerste klap binnen: Arie en Ferrari op Daytona
scuderia

Clem Berghuis


De overwinning van Ferrari bij de 24 uursrace op Daytona betekende de eerste zege voor Maranello in een race rond het etmaal sinds 1967 Lorenzo Bandini en Chris Amon in de 330 P4 op hetzelfde circuit als eerste de finish passeerden.
27 Ferrari Fran Turismo: 'Back to the Roots'

Dries Jetten

Archief Dries Jetten


Het is een 'ingeburgerde' gewoonte om de Ferrari's van het eerste uur naar hun carrosserie in te delen. Het wordt tijd voor een doorbreking van deze gewoonte. Met deze, wellicht voor 'Gli Amici della Ferrari', primeur gaan we 'back to the roots'.
33 De Nieuwjaarsreceptie
De Januari-meetings

Clem Berghuis


Inmiddels traditiegetrouw werden in januari twee totaal verschillende Ferrari Club Nederland-bijeenkomsten gehouden. De Nieuwjaarsreceptie speelde zich tegen het decor van een totaal verregend Amsterdam af.
34 Algemene Ledenvergadering
De Januari-meetings

Marlon van der Meer


Inmiddels traditiegetrouw werden in januari twee totaal verschillende Ferrari Club Nederland-bijeenkomsten gehouden. De Algemene Ledenvergadering in Nieuwegein leverde interessante dialogen op...
38 Met ASCARI naar Maranello

Eric Gademan

Robert-Jan Schmidt


Ondanks de toch bijzondere evenementen die begunstigers-commissie ASCARI in 1997 had georganiseerd, de Forza-meeting en het 'Coys Festival' op Silverstone, was voor de begunstigers van de Ferrari Club Nederland de reis in november j.l. het hoogtepunt van het jaar.
41 Quindici anni fa
nummer 1
Steeds vaker komen verzoeken binnen om eens aandacht te besteden aan oude nummers van 'Gli Amici della Ferrari'. Het is helaas niet meer mogelijk om de nummers die uitverkocht zijn weer tot leven te verwekken dus leek het uw redactie een aardig idee om aan de hand van een vaste rubriek de tijden van weleer terug te halen. In deze eerste aflevering het eerste nummer, vijftien jaar geleden.