Gli Amici della Ferrari issue 60

Winter 1998 nummer 60

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 40 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 60, Winter 1998 nummer 60

Table of Contents

Page Description
1 Ferraristi,
voorwoord

Willem Meinders


Een nieuw jaar is begonnen. Een nieuw jaar weer met tal van nieuwe evenementen, waarvan de eersten, de traditionele Nieuwjaarsreceptie en de Algemene Ledenvergadering, reeds zijn gepasseerd.
5 Sleutelpositie: Giulio Borsari
protagonisti

Kees van Stokkum

Archief Kees van Stokkum


"Andretti keek me zwijgend aan, met ogen die méér vertelden dan duizend woorden. Op dat moment stond ik niet tegenover de winnaar van Indianapolis, maar tegenover een jongetje dat z'n favoriete speeltje had vernield. Alle rijders zijn hetzelfde als ze een auto hebben platgereden (...)"
8 Ferrari 355 F1
(terug)schakelen als Michael en Eddie...

Marlon van der Meer

Ferrari SpA, Hans Hermse


In dezelfde week waarin de beslissing viel voor het wereldkampioenschap Formule 1, arriveerde bij Ferrari Import Kroymans de jongste versie van de Ferrari F355: de F1, uitgerust met de "Formula 1-gearbox". Kersvers redactielid Marlon van der Meer maakte een afspraak voor een eerste kennismaking...
13 FCN goes MAN 

Paul van Rijswijk

Chris van den Bergh, Frans ten Hagen, Willem Meinders, Peter Pronk


Naar aanleiding van een artikel in "Autovisie" kwam onze voorzitter op het idee voor de leden van de Ferrari Club Nederland een reis te organiseren naar het eiland Man. Reeds in mei ontving iedereen bericht over deze reis. Snelle inschrijving en betaling waren vereist om dit unieke evenement goed te kunnen voorbereiden. En uniek was het. We hebben genoten.
19 Een momentje rust...

Clem Berghuis

Glenn Francis


Januari met de feestdagen net achter de rug is ideaal om in alle rust nog eens terug te kijken. De Ferrari staat veilig binnen, ver weg van sneeuw en ijzel die onze wegen zo plotseling gevaarlijk kunnen maken.
22 Ferrari Challenge 1997
En toen waren er nog maar twee...

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Peter Gloudemans


In de rubriek van het seizoen 1996 was het al aangehaald. De professionalisering van de Ferrari Challenge was voor enkele Nederlandse deelnemers reden om het voor gezien te houden. Slecht twee rijders van Nederlandse bodem schreven in voor de Challenge 1997, waar zij wederom waren ingedeeld in de serie Centraal.
24 Ferrari a la Brunei 

Jeroen de Boer

Jeroen de Boer


Dat voor geld alles te koop is bleek nog eens duidelijk tijdens een bezoek aan het "stinkend" rijke oliestaatje Brunei.
Jeroen de Boer kwam daar de meest opvallende Ferrari's tegen, waaronder twee wel heel bijzondere. Wij tekenden zijn verhaal op.
25 De anti-climax 
scuderia

Clem Berghuis

John Brooks, Martyn Elford, Sutton Images, Steven Tee


Alle punten afgenomen. Met één klap van de hamer schrapte de FIA World Motorsports Council de naam Michael Schumacher uit het seizoen 1997. Het was het trieste slot van een roerige periode ontstaan na de schandalige wijze waarop Michael Schumacher tijdens de finale van het wereldkampioenschap Formule 1 instuurde op zijn directe concurrent, Williams-piloot Jacques Villeneuve.
30 212 Inter: Een pareltje op de Peel...

John Sinkgraven

John Sinkgraven


Voor de liefhebbers van de klassieke Ferrari's was de komst van Jan Smits met de 212 Inter dè verrassing van de laatste meeting op De Peel. Reden temeer dit pareltje eens extra in het licht te zetten. John Sinkgraven zet voor u de feiten op een rijtje.
34 Ferrari Racing Days 1997 

Peter Gloudemans

Peter Gloudemans


Dit jaar geen Michael Schumacher, geen Eddie Irvine en geen Niki Lauda. Ook Luca di Montezemolo, Piero Ferrari en andere prominenten lieten verstek gaan, maar er waren op de Nürburgring wel Ferrari's. Veel Ferrari's...
36 Ferrari Ripo 500: Gouden Jaren

Clem Berghuis

Archief Redactie


Exact 45 jaar geleden, in de winter van 1952/53 stond Ferrari midden in haar twee gouden jaren. De successen werden echter niet behaald met twaalf of tien cilinders. Neen, de rode bolides met het Cavallino Rampante op de flanken hadden aan vier cilinders genoeg...