Gli Amici della Ferrari issue 6

Nummer 6, zomer 1984

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 28 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 6, Nummer 6, zomer 1984

Table of Contents

Page Description
1 Vrooooaaw
voorwoord

Hans Hugenholtz Jr.


Wat een heerlijk geluid: open Ferrari-uitlaten op het Goodyear circuit bij Colmar, tijdens de eerste echte Benelux meeting.
De Ferrari Club Belgio organiseerde een groots programma, met een sterke deelname vanuit de Ferrari Club Nederland. Een deelnemersgroep die overigens ruim in de prijzen viel bij de verschillende races op dit moeilijke circuit.
2 Mille Miglia Memoires 1984
beleefd vanachter het stuur van Ferrari 0122/A

Steven Sandberg, Paul F. Schouwenburg


Een verhaal van de hand van Paul Schouwenburg over dit bijzondere evenement. Op mijn verzoek schreef Paul een artikel dat uitsluitend over zijn persoonlijk belevenissen gaat. Daar Paul met zijn - zelfs voor Mille Miglia begrippen - unieke tipo 340 America meereed, leek mij een artikel vanuit de eigen emoties en ervaringen interessanter dan een compleet, feitelijk maar droog verslag.
7 Ontmoeting met Z.K.H. Prins Bernhard

Werner Gerth


Na een misverstand, mijnerzijds wel te verstaan, was het de 21e maart toch zover. Die ochtend zouden mijn vrouw Els en ik om kwart voor tien ontvangen worden door Z.K.H. Prins Bernhard op Paleis Soestdijk.
Dit om hem de film "Ferrari Events '83" aan te bieden, die velen van onze Club reeds hebben gezien op de jaarvergadering in Hotel Heidepark te Bilthoven.
9 Raamsdonksveer
Ons eerste 'droge' concours
Hierbij de foto's van 29 april die beter dan welke tekst ook weergeven hoe interessant en gezellig het was.
Viel Beeckesteijn in het water, om niet te zeggen in de modder, in Raamsdonksveer scheen de zon de hele dag en was de hemel strakblauw.
12 Een jongensdroom werd werkelijkheid

Guus Bierman


Ik was zo'n jaar of vijftien en ik was bezeten van auto's. Mijn oom had immers een Alfa Romeo Spider, die de oorlog overleefd had en onze buurman een zwarte Bugatti Coupé, die gewoon dag en nacht voor de deur stond (ondenkbaar in déze tijd); dit plus een grenzeloze interesse voor alles wat met motoren te maken had.
17 Testmiddag Zandvoort
Onder twijfelachtige weersomstandigheden werd op 11 mei j.l. een circuit testdag georganiseerd voor leden op Zandvoort. In navolging op de diverse Momenti di Modena, was gedurende een middag het circuit beschikbaar voor vrij rijden, en een race.
18 Ferrari Benelux '84

Nico Koel


Onder een stralend blauwe hemel - het leek wel een wonder na de vele dagen van regenval - werden wij ontvangen door Emil Claessens en echtgenote op hun kasteeltje in Echt, ergens in midden Limburg.
Een betere locatie om een evenement te beginnen leek wel haast ondenkbaar.
25 Gaskabel vervanging
technische tips
De meeste van de Ferrari's hebben gaskabels variërend in lengte van 30cm tot 75cm.
Daar onze "paarden" slechts via deze veel bewegende kabel "gemend" kunnen worden is het van belang slijtage tijdig te onderkennen en voor een passende vervanging te zorgen.
26 Ferrari grid Donington
Met Cary Obbes, Laddy en Meta Jurkiewicz als supporters, gingen Rob Grootveld, Henk en Nico Koel naar Donington om deel te nemen aan de Ferrari Owners Club Challenge.
Een uiterst professioneel race gebeuren van de Donington Racing Club binnen het kader van een uitgebreid race programma dat jaarlijks door de Engelsen wordt georganiseerd.