Gli Amici della Ferrari issue 59

Najaar 1997 nummer 59

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 40 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 59, Najaar 1997 nummer 59

Table of Contents

Page Description
1 Ferrarist,
voorwoord

Arthur Leerdam


Een nieuw toelatingsbeleid ?!
De onstuimige groei (ruim 50% in vijf jaar) van de Ferrari Club heeft nogal wat consequenties.
3 Goodwood Festival of Speed 

Rick Bal

Rick Bal


Ieder weekend in het voorjaar en de zomer is er voor de liefhebber van de klassieke automobiel wel een evenement in binnen- of buitenland waaraan het hart kan worden opgehaald.
6 Zware Eindsprint 
scuderia

Clem Berghuis

Michael Coopen, Martyn Elford, Sutton Images


Na de prachtige overwinningen van Michael Schumacher op Monte Carlo, Montreal en Magny Cours gaat het moeilijk met Ferrari. Eddie Irvine kwam in het geheel niet meer aan scoren toe en alleen het optreden van "Schumi" op Spa Francorchamps kon als hoogtepunt worden opgetekend.
8 The Coys International Historic Festival 

Clem Berghuis

Clem Berghuis


Monte Carlo, Maranello, Goodwood, de Nürburgring, Mas du Clos. Overal werd op gepaste wijze aandacht geschonken aan vijftig jaar Ferrari, maar het Coys International Historic Festival dat in het weekend van 25 tot en met 27 juli j.l. werd gehouden op het circuit van Silverstone spande toch echt de kroon.
14 Ferrari at Rodeo Drive 

Carel Ruigrok

Carel Ruigrok


Beverly Hills, California, is inmiddels uitgegroeid tot dé locatie waar de Amerikaanse Ferrari-importeur de introductie van het laatste Ferrari-model viert. Ook nu was Rodeo Drive, de duurste winkelstraat van California, het decor van een prachtig Ferrari-feest.
16 De Peel 1997
door de ogen van een aspirant-lid

Chris van den Bergh

Clem Berghuis, John Sinkgraven


"I never knew that there are so many Ferrari's in Holland". Deze woorden sprak eregast David Piper toen hij bij de start van "De Peel 97" werd voorgesteld aan de FCN-aanwezigen en daarbij gaf hij haarfijn aan waarom deze meeting zo'n succes is geworden: een record aantal inschrijvingen en een zeer gevarieerd startveld. Chris van den Bergh, tijdens "De Peel" nog aspirant-lid, proefde voor u de sfeer en maakte het volgende verslag.
23 Quattro Cavallini Galoppare 

Dries Jetten

Foto Plus Boezerooij


Met 203 equipes aan de start van de 1997-editie is de aantrekkingskracht van de "International Historic Tulpen Rallye" voor de historische autorsporter opnieuw bewezen. Met maar liefst vier Ferrari's aan de start (en aan de finish) kunnen wij zelfs spreken van een record deelname aan Ferrari's.
26 Fon de Portago: Dans met de dood 
protagonisti

Tom Burnside, Archief Redactie


Guidizzolo, 12 mei 1957, namiddag. De 24e Mille Miglia bevindt zich in haar slotfase, maar de bewoners van dit kleine plaatsje blijven onvermoeid langs de weg staan dat als een grijs lint door het dorp is getrokken. Met de finish in Brescia nog slechts een kleine vijftig kilometer verderop is het wachten op de laatste auto's, waaronder de trots van Italië's auto-industrie: Ferrari.
30 Le Mans 1997: Ferrari bij de eerste zes! 

John Sinkgraven

Edwin Duursma, John Sinkgraven


Of we nu praten over de jaren vijftig of de jaren negentig. Ferrari's op Le Mans zijn altijd speciaal. Evenals de afgelopen jaren verschenen ook dit jaar twee 333 SP's aan de start. Na het inschrijf-fiasco van vorig jaar kreeg Giampiero Moretti nu zijn grote kans en liet hij het paard weer eens steigeren op Le Mans...
35 Henk Hoksbergen: Een van de Grote Drie
Giro d'Olanda

Steven Sandberg

Archief Henk Hoksbergen


Het is alweer een tijdje geleden, de laatste aflevering van "Giro d'Olanda", de ronde langs de officiele Ferrari-dealers en -servicewerkplaatsen. Toch hadden wij het gevoel dat wij deze rubriek nog niet konden afsluiten. Er was nog één Ferrari-specialist die in het zonnetje gezet moest worden, ondanks het feit dat deze sinds enkele jaren geen deel meer uitmaakt van het officiële netwerk. Voor hem moesten wij toch een uitzondering kunnen maken. Oud-bestuurslid en hoofdredacteur van het eerste uur Steven Sandberg pakte de handschoen op en maakte voor u dit passende slot van de "Giro"-reeks...
39 In Memoriam Luigi Villoresi
Eind augustus bereikte de redactie het trieste bericht dat op 88-jarige leeftijd één van Italië's grootste naoorlogse coureurs, Luigi "Gigi" Villoresi, eenzaam in een klooster nabij Modena is overleden.