Gli Amici della Ferrari issue 58

Zomer 1997 nummer 58

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 40 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 58, Zomer 1997 nummer 58

Table of Contents

Page Description
1 Ferraristi,
voorwoord

Arthur Leerdam


Donderdagavond 21.30 uur, BBC 2. Ook spijt wanneer u het vergeet?!
Weet u waar ik het over heb? TOP GEAR ! Het met afstand beste auto-programma op de (Engelse) buis.
3 Grand Prix de Monaco Historique 
700 jaar Grimaldi, 50 jaar Ferrari

Rick Bal

Rick Bal


Een unieke happening op historisch autogebied. Onder deze noemer mag de eenmalig Grand Prix de Monaco Historique zonder meer worden geschaard. In het kader van de viering van het 700-jarige regentschap van de Grimaldi-dynastie in dit mondaine belastingparadijs werd een jaar geleden besloten een historisch evenement te organiseren.
6 Begunstigersmeeting Forza 

René Bakker

Robert Jan Schmidt


Zaterdag 12 april, 06.00 uur. De wekker loopt wel heel vroeg af op deze vrije zaterdag, maar uiteraard niet zonder reden. Voor vandaag hebben mijn broer Richard en ik een begunstigersmeeting georganiseerd bij Forza Service in Oss.
8 Ferrari 50 

Clem Berghuis

Clem Berghuis


Al enige jaren gonsde het van de geruchten in welke vorm Ferrari haar 50-jarig jubileum gestalte wilde gaan geven. In Maranello was men eigenlijk in eerste instantie wat terughoudend over dit feit. Zoals een woordvoerder van de fabriek al terecht opmerkte: "...een georganiseerde chaos is nog erger dan een ongeorganiseerde..."
14 Carlo Chiti: Vier Tropenjaren 
protagonisti

Kees van Stokkum


In deel 1 van deze "Protagonisti" tweeluik heeft u kunnen lezen hoe Carlo Chiti naar Maranello was gelokt. In dit deel belicht Kees van Stokkum voor u onder welke omstandigheden deze ontwerper voor Ferrari moest werken en uiteindelijk ontslag nam.
17 Italia a Zandvoort 1997
een donker weekend

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Hugo Garritsen, Chris Schotanus


Zaterdagmiddag 21 juni 1997, 14.40 uur. De training voor de V12 race is in volle gang. Het aantal inschrijvingen is met elf deelnemers niet groot, maar zoveel actieve klassieke Ferrari's hebben we op Zandvoort in jaren niet meer gehad. Plotseling aan het eind van het rechte stuk gegil van een band. Heel kort, maar voldoende om verschrikt naar de Tarzanbocht te kijken...
24 Racing (a)round the Cables 

Paul F. Schouwenburg

Clem Berghuis, Hugo Garritsen, John Sinkgraven


Hoewel pas voor de tweede keer in het bestaan van de Ferrari Club Nederland een snelheids-evenement werd georganiseerd tussen de kabelhaspels van de Twentsche Kabelfabriek, mogen we toch stellen dat er geen evenement is met een meer historische lading dan Racing (a)round the Cables. Dit is ook niet echt verwonderlijk, daar dit gebeuren zich al ver voor het ontstaan van onze club afspeelde. Het was dan ook vanzelfsprekend dat de redactie iemand benaderde die deze historische lading goed kon aanvoelen.
30 Hoekse Waard meeting 

Marlon van der Meer

Clem Berghuis, Dion Bosch, Wouter Brand, Marga Meinders, Willem Meinders


Heeft u ook getwijfeld ?!?... Naar Zandvoort om de kunstjes van de pupillen van Frank Williams te aanschouwen of richting Heinenoord om vanaf daar met gelijkgestemden de dag door te brengen. Wij hadden gekozen voor de "De Hoekse Waard"-meeting die de clubleden Peter Hermans en Ben Rijken op zaterdag 19 april hadden georganiseerd.
34 Het perfecte Verjaardagsfeest 
scuderia

Clem Berghuis

Jeff Bloxham, Martyn Elford, Sutton Images


11 mei 1947. Op het circuit van Piacenza maakt het publiek voor het eerst kennis met het kersverse automerk Ferrari. Het begin van het meest roemruchte hoofdstuk uit de autosportgeschiedenis.
11 mei 1997. Op het circuit van Monaco pakt Michael Schumacher overtuigend de eerste Grand Prix-overwinning van het seizoen. Het begin van de wereldtitel 1997..?
37 Regels in de autosport

Dick Waaijenberg

Clem Berghuis, Dion Bosch


"Motorracing is dangerous" staat er op de borden bij de poorten van de Engelse racebanen. Om die sport, want je het blijft voor de meesten onder ons toch sport, dan toch zo veilig mogelijk te maken zijn er regels. Strenge regels met heftige sancties.