Gli Amici della Ferrari issue 57

Voorjaar 1997 nummer 57

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 40 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 57, Voorjaar 1997 nummer 57

Table of Contents

Page Description
1 Voorwoord

Paul Notenboom


Binnen de Club is de laatste tijd een discussie gaande over de 'status' van de V-12 en de 'supercar'(288 GTO, F40, F50). Het standpunt van het Bestuur in deze is duidelijk. Er is maar één soort lid en dat is de persoon die een Ferrari bezit.
3 Vanuit de Redactie 

Clem Berghuis


Zoals u al heeft kunnen lezen in de F.C.N. Nieuwsbrief wordt met ingang van dit nummer "Gli Amici della Ferrari" geproduceerd in samenwerking met de firma Rapporten Service Drukkerij te Rijswijk. Het blad dat nu voor u ligt is het resultaat van vele extra (spannende) uren, die een wisseling van de wacht nu eenmaal met zich meebrengt.
5 Ferrari e emozione...
Interview Paul F. Schouwenburg

Clem Berghuis

Paul F. Schouwenburg


Een verrassend interview. Onder deze noemer kan het een jaar geleden al aangekondigde gesprek met Paul Schouwenburg zeker worden geschaard. Heerlijk ontspannen zittend op de bank verteld Paul honderduit over zijn gevoelens en belevenissen rond de raspaardje uit Maranello. Als één van de eerste Nederlandse Ferrari-verzamelaars heeft Paul natuurlijk verhalen in overvloed.
10 Gevangen in het (Ferrari)-Web 

Gert Kersten

Gert Kersten


Internet, wie heeft er inmiddels niet van gehoord. Miljoenen computers van bedrijven en particulieren zijn door de telefoonlijnen van het World Wide Web (WWW) met elkaar verbonden. Het gaat te ver om "Gli Amici della Ferrari" te gebruiken om uitgebreid in te gaan op de mogelijkheden van dit medium. Er zijn inmiddels al computerbladen en -boeken mee volgeschreven. Op deze pagina's richten wij ons op internet en Ferrari.
13 Januari meetings 1997 

Clem Berghuis

Willem Meinders


Het is een geslaagde formule gebleken. De Algemene Jaarvergadering met het daaraan gekoppelde jaardiner maakt in 1995 plaats voor een nieuwe opzet. De Nieuwjaars-bijeenkomst deed z'n intrede...
14 Algemene Ledenvergadering

Clem Berghuis


Bij de alweer vijftiende Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering werd de aandacht voor andere zaken gevraagd. Centraal in dit gebeuren stond het afscheid en het daaraan gekoppelde welkom van een aantal bestuursleden.
17 Carlo Chiti: vier Tropenjaren 
Protagonisti

Kees van Stokkum

Archief Engelbert, Archief Redactie, Archief Daniela Zacconi


In dit nummer de roerige Ferrari-jaren van Ingegnere Carlo Chiti, de ontwerper van de tipo 156 F1, de beroemde haaiebek uit 1961, die centraal staat in Chris Rea's Ferrari-film "La Passione". Met veel plezier geeft uw redactie de pen aan Kees van Stokkum met deel 1 van...
20 Even terugkijken...
24 Uren van Le Mans

John Sinkgraven


Het nieuwe raceseizoen is begonnen en Ferrari-fans kijken nu ook weer hoopvol naar de uitkomst van het Formule 1-seizoen èn uiteraard de 24 Uren van Le Mans. John Sinkgraven neemt u echter nog één keer mee naar 1996 en wel aan de hand van enkele van zijn mooiste foto's.
24 F90: Een vergelijkend warenonderzoek 

Clem Berghuis

Clem Berghuis


De F40 en de F50. Ieder model heeft zijn eigen fans. En terecht, want deze twee auto's zijn ondanks hun type-aanduiding zo verschillend van karakter dat het eigenlijk ondoenlijk is deze prachtige paradepaardjes met elkaar te vergelijken. "Gli Amici della Ferrari" wilde het toch proberen en riep daarbij de hulp in van Jan van der Flier, bekend van de F355 Challenge én een van de weinigen die beide bolides in de garage heeft staan.
28 Quatro Ferrarista a Monaco 

Wouter Brand

Dion Bosch, Wouter Brand, Lars Theunissen


In nummer 52 van "Gli Amici della Ferrari" heeft u kunnen lezen van de belevenissen van vier enthousiaste Ferrari Club Nederland begunstigers in Zwitzerland. Ditmaal was het prinsdom van Monaco aan de beurt.
33 Ferrari in

Dries Jetten

Archief Dries Jetten


Ferrari is synoniem met autoraces en de laatste jaren -helaas- bijna uitsluitend met Formule 1. Het "gat" tussen de sportwagens in de showroom en een Formule 1 auto is inmiddels oneindig...
37 Addio John
scuderia

Clem Berghuis

Sutton Images


Voor het schrijven van deze editie van "Scuderia" heb ik bewust gewacht tot de afloop van de eerste Grand Prix van 1997, het seizoen waarin Ferrari het nu eindelijk eens waar moet maken.