Gli Amici della Ferrari issue 56

Winter 1997 nummer 56

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 56, Winter 1997 nummer 56

Table of Contents

Page Description
1 Ferraristi,
voorwoord

Arthur Leerdam


Indien alles (productie en bezorging) goed is gegaan, leest u dit voorwoord kort voor onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Een vergadering waarbij u niet mag ontbreken indien u ook maar enigszins begaan bent met het lot van de Ferrari Club Nederland. De meest geschikte plek ook, waar u uw mening kunt geven over het reilen en zeilen van het bestuur.
3 Met lege Handen...?
protagonisti

Clem Berghuis

Archief Redactie


De vraag is wie de grootste Formule 1-pechvogel aller tijden is wordt zelfs vandaag nog heel vaak met "Chris Amon" beantwoord. Tussen 1963 en 1976 was de op 20 juli 1943 geboren Nieuwzeelander actief in de eredivisie van de autosport, waarbij hij ondanks zijn enorme talent nooit kans had gezien een Grand Prix winnend af te sluiten.
6 Ferrari Challenge 1996: te professioneel...?

Clem Berghuis

G. & H. Müller


Velen van u zullen het zich ongetwijfeld nog herinneren. De doelstelling van de in 1993 in het leven geroepen Ferrari Challenge was de gentleman-coureur of de enthousiaste amateur de kans geven met zijn Ferrari te doen waarvoor deze eigenlijk gebouwd is: lekker hard rijden.
7 Opsporing volbracht ...?

Paul F. Schouwenburg


Meestal kijk ik niet naar "Opsporing Verzocht", maar ditmaal viel mijn oog op bladzijde 35 van het laatste nummer van het clubblad. Mogelijk kan ik (voor een deel) de inspecteurs helpen bij het ontrafelen van het drama. Want dat is het (mogelijk)...
9 Over V12's en lange neuzen...

Wouter Brand, Dion Bosch


Tijdens het weekend van 14 en 15 september waren er nogal wat Ferrari's op pad; een kleine vijftig stuks leefden zich uit op vliegveld De Peel en ongeveer veertig V-12 Ferrari's genoten van de glooiingen van het Limburgse land.
14 Uitzien naar de V12 meeting 

Gert Kersten

Wouter Brand, Dion Bosch, Hugo Garritsen, Gert Kersten


Mijn Ferrari 365 GT 2+2 (# 11915) had ik eind 1995 gekocht bij DK Engineering (DK staat voor David en Kate Cottingham) in Watford, Londen. De auto zag er redelijk uit met wat kleine krasjes in de lak en plaatselijk overgespoten.
17 De Peel 1996: Deleo Hostem 

Clem Berghuis

Clem Berghuis


Het bestuur van onze club probeert zoveel mogelijk verschillende locaties te kiezen om haar leden bijeen te krijgen. De Peel-meeting vormt hierop een uitzondering. Voor de derde achtereenvolgende keer konden de liefhebbers van pure snelheid zich uitleven op de startbanen van vliegveld Vredepeel.
23 Dromen zijn bedrog...
scuderia

Clem Berghuis

Sutton Images, Martyn Elford, Foto di Mario


In deze terugblik op het raceseizoen 1996 blijf je toch met een vraag zitten: kunnen wij er tevreden op terugzien of viel het allemaal toch een beetje tegen...?
26 Heb ik dat nu weer? 
550 Maranello presentatie

Anneke Notenboom

Heinrich Hülser, Auto Welt, Seitse Mein


Als verjaardags kadootjes "kreeg" ik dit jaar een weekendje Nürburgring en wat voor één. Tijdens een groots Ferrari-evenement zou op zaterdag 20 juli de opvolger van Testarossa-serie worden gepresenteerd, dus vol verwachting reden wij op vrijdag al richting de Eifel.
28 Impressione imponente!!
550 Maranello

Frans ten Hage


Een overweldigende ervaring!! Een maximum vermogen van 485 PK in perfecte combinatie met een door de eenvoud beeldschone body met wat klassieke trekjes tot ongelooflijke prestaties in staat. Een kernachtiger beeld van de Ferrari 550 Maranello is nauwelijks mogelijk.
29 Met twee Daytona's over geitenpaden...
Tour Auto

F. Autodelta, François Haase, Dion Bosch, Arthur Leerdam


Nog één keer de Tour de France, waarbij de redactie werd benaderd door een "undercover-reporter", die de verrichtingen van de Nederlandse Ferrari-équipes eens kritisch onder de loep heeft genomen.