Gli Amici della Ferrari issue 55

Herfst 1996 nummer 55

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 55, Herfst 1996 nummer 55

Table of Contents

Page Description
1 1997 - 15 jaar Ferrari Club Nederland
voorwoord

Arthur Leerdam


Zoals ook uit de voorziening op de balans blijkt bestond er het plan om volgend jaar een groot feest te organiseren ter ere van het 15-jarig bestaan van de Ferrari Club Nederland. De spaarpot voor dit doel is inmiddels behoorlijk gevuld. Na rijp beraad heeft uw bestuur besloten dit plan te laten varen.
3 Peter Collins: De Ster die te snel doofde
protagonisti

Clem Berghuis

Archief Redactie


"...Nadt hij bij ons gekomen was trouwde Peter met een Amerikaans meisje (de actrice Louise Cordier, red.). Na zijn huwelijk behield hij zijn enthousiasme en zijn kundigheid, nog steeds behoorde hij tot de top, maar toch was er een verandering merkbaar. Hij werd onrustig..."
5 Ferrari 550 Maranello: Geraffineerde Schoonheid 

Clem Berghuis

Ferrari SpA


"...Mmh... Tja..., 't is net 't kleine zusje van de 456 GT. Ik had eigenlijk iets spectaculairders verwacht." De eerste reacties op de nieuwe Ferrari 550 Maranello waren niet unaniem enthousiast. Is dit nu de auto die de Testarossa en zijn opvolgers moet doen vergeten...?
9 Het Steunpunt 
Italauto-serviceploeg

Niek van Paassen

Dion Bosch


In het vorige nummer kreeg u van Emile Bekker uit eerste hand voorgeschoteld hoe een deelnemer tegen de cursusdag op Assen had aangekeken. In dit nummer blikken we nog even terug, ditmaal door de ogen van Wim Kirpenstein, Jelle de Vries en Niek van Paassen, kortom de Italauto-serviceploeg.
13 Drie overwinningen...

Clem Berghuis

DPPI, Martyn Elford, Jean-Pierre Nuvelstein, Sutton Images


Heel soms is het door slechte prestaties geen pretje om u op de hoogte te houden van het wel en wee van Ferrari's sportieve verrichtingen. Ditmaal ging het een stuk makkelijker. het is namelijk de eerste keer dat ik melding kan maken van maar liefst drie achtereenvolgende Schumacher-overwinningen...
17 Ferrari Racing Days 
Nürburgring

Petra Hatenboer

Edwin Duursma, Peter Gloudemans, Petra Hatenboer


Gezichtsbedrog, luchtspiegelingen of een rode waas voor de ogen? De Ferrari Racing Days die in juli van dit jaar op de Nürburgring werden gehouden waren roder dan rood. Ferrari had er alles aan gedaan om de officiële introductie van de 550 Maranello zo spectaculair mogelijk te maken.
Want spectaculair was het. Uit alle delen van de wereld waren gasten gekomen om de introductie mee te maken en te genieten van het race-spektakel.
23 Le Mans 1996: Porsche spektakel 

Clem Berghuis

Edwin Duursma


De 64e editie van de 24 uursrace van Le Mans werd met veel tam tam aangekondigd als het grote duel tussen de sport-prototypes en de crème van de GT-wagens. En dat bleek het inderdaad te worden. Jammer dat Ferrari daarin echter geen rol van betekenis kon spelen.
26 Jos Verstappen niet rood genoeg?

Ben de Viet

Ben de Viet


Kort na het verschijnen van Gli Amici della Ferrari nummer 54 kregen wij naar aanleiding van een stukje van Anneke Notenboom een reactie van begunstiger Ben de Viet, die een werkelijk unieke belevenis had met Jos Verstappen én Ferrari...
27 Klinze-rit: ideeën 

Sietse Mein

Dion Bosch, Hugo Garritsen, Sietse Mein


Eigenlijk hadden Nelly en ik het er wel vaker over gehad. Er was niet bijster veel aandacht voor de noordelijkste provincies. En dat was wel jammer. Oh, niet dat de gereden routes in andere provincies minder waren, of zo. Neen, dat zeker niet. Maar er is hier ook zoveel mooist te zien. Ja, de Ferrari-clubleden moesten maar eens naar het noorden komen...
29 Goodwood Festival of Speed

Clem Berghuis

Rick Bal


Jammer eigenlijk dat het Goodwood Festival of Speed en Italia a Zandvoort worden georganiseerd aan het eind van de maand juni en daardoor regelmatig samenvallen. Als trouw lid of begunstiger van onze club zou je eigenlijk niet mogen ontbreken op ons nationale circuit, maar het startveld bekijkend van het Goodwood-spektakel is het begrijpelijk dat de keuze wel heel moeilijk is.