Gli Amici della Ferrari issue 54

Zomer 1996 nummer 54

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 40 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 54, Zomer 1996 nummer 54

Table of Contents

Page Description
1 Ferrarisiti,
voorwoord

Arthur Leerdam


Leg net m'n krantje weg: wat een teleurstelling. Ik verdacht MInister Wijers ervan te behoren tot een nieuw type Minister: vlot, zakelijk, wars van aandachttrekkerij en zeer efficiënt.
Echter... eind mei opperde Wijers dat het goed voor het milieu (en slecht voor de files) zou zijn indien we (lees: hij !!) het aantal auto's wat een ieder in bezit heeft zouden limiteren.
3 Smullen in de Ardennen 
Spa Ferrari Days

Clem Berghuis

Clem Berghuis


De Spa Ferrari Days, alweer voor de achtste keer georganiseerd door de Koninklijke Automobiel Club van België in samenwerking met de Club Ferrari Belgio, ontpopt zih als één van de leidinggevende Ferrari-evenementen binnen Europa. En dat is ook Maranello niet ontgaan...
7 Tulpenrally 1996: Een klassieker van betekenis 

Dries Jetten


Een tweetal redenen is aan te voeren om in ons clubblad aandacht te schenken aan de Tulpenrallye. Dit jaar was alweer de 43e editie en dat maakt de Tulpenrallye tot het enige Nederlandse autosport-evenement dat kan bogen op een zodanig rijke traditie dat het een "klassieker" van betekenis is geworden. Dat er dit jaar twee Ferrari's aan de start ÉN finish verschenen is natuurlijk belangrijk nieuws voor onze clubhistorie...
11 Ter lering en vermaak: FCN cursus Assen 

Emile Bekker

Dion Bosch


Na enige maanden naar de 8e mei te hebben uitgezien was het dan eindelijk zover! Een overwachte "race tegen de klok" (keerringen, revisie stuurhuis) hadden we alvast gewonnen, dus gelukkig toch sturen met mijn 308...
14 Ster Gevoelens 

Jos Heijnen

Dion Bosch, Wouter Brand


Een Sterrenrit...
Iedereen is overdonderd. Wat gaat er schuil achter deze veelbelovende titel? Een ritje naar onze landelijk bekende Sterrenwacht danwel een rondrit door in 't Gooi langs al onze TV-coyfeeën?!! Vooral de gedacht aan de laatste mogelijkheid doet ons aller harten sneller kloppen temeer daar onlangs in gezamelijk overleg wij deze suggestie nog hadden gemeld aan het bestuur als toekomstig evenement.
17 Terugkeer van de Klassiekers?
Italia a Zandvoort 1996

Clem Berghuis

Paul Jansen, Jo de Ruijter, Clem Berghuis, Hugo Garritsen


Velen zullen met een lichte teleurstelling een eerste blik op het programma van de zesde editie van Italia a Zandvoort hebben geworpen: geen Maserati Ghibli Cup, geen Concours d'Elegance en een overdosis F355 Challenge. Is dit evenement op zijn retour...?
25 Donkere Wolken
scuderia

Clem Berghuis

Martyn Elford, Sutton Images, Philip Morris


Montreal, Magny Cours en Silverstone. Ferrari had zich er zoveel van voorgesteld. Zeker na dit prachtige overwinning van Michael Schumacher in de volledig verregende Grand Prix van Spanje.
29 Cavallino Ferrari Classic

Carel Ruigrok

Carel Ruigrok


Iedere rechtgeaarde Ferrarist kent het inmiddels beroemde tweemaandelijkse tijdschrift Cavallino. Binnen de redactie van deze Amerikaanse uitgave werken prominente Ferrari-kenners, die er keer op keer voor zorgdragen dat de Ferrari-historie verder wordt ontrafeld.
33 Ferrari in Hong Kong 

Robin Harms

Robin Harms, Car Plus


Onlangs hebben mijn vrouw en ik een bezoek gebracht aan de (nog) Britse kroonkolonie en het leek mij aardig om aan die kant van de wereld eens na te gaan hoe Ferrari het doet.
Daartoe gingen wij langs bij de locale importeur, Italian Motors. Zijn importeren niet alleen voor Hong Kong, maar ook voor Macao en sinds mei 1993, als exclusief importeur, voor geheel rood-China. In drie jaar tijd zijn reeds een twintigtal Ferrari's verkocht.
35 Giancarlo Baghetti: Het Record
protagonisti

Clem Berghuis

Archief Redactie


Het leek bijna te mooi om waar te zijn. Formule 1-debutant Jacques Villeneuve, zoon van de onvergetelijke Gilels, had de eerste Grand Prix van dit seizoen op het circuit van Melbourne voor het grijpen. Met nog slechts vijf ronden te gaan leek een 35-jarig record te gaan sneuvelen.
Een Williams-pitbord met daarop "SLOW" sloeg de droom aan gruzelementen. Door een teruglopende oliedruk stond zijn krachtbron op springen. Gedisciplineerd maakte Jacques plaats voor zijn teamgenoot. Zou er ooit nog een coureur zijn eerste Grand Prix kunnen winnen...?