Gli Amici della Ferrari issue 53

voorjaar 1996 nummer 53

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 53, voorjaar 1996 nummer 53

Table of Contents

Page Description
1 The return of The Daytona... ?!
voorwoord

Arthur Leerdam


Een magische naam. Weinig 'leken' weten wat een 365 GTB/4 is. Bijna ieder mens met een beetje autokennis zal u echter vertellen dat een Daytona een (Miami Vice) Ferrari is en hebben precies in 't hoofd welk 'plaatje' daarbij hoort. In 1996, bijna 30 jaar na de introductie van één van de meest tot de verbeelding sprekende Ferrari's is zijn opvolger in aantocht.
3 Een nieuwe koers: Ferrari 340 America 

Bert de Boer

Keith Bluemel, Archief Bert de Boer,FF Galeria, Jim Sitz


In oktober 1950 introduceerde Ferrari tijdens de Autosalon van Parijs een aantal nieuwe types. Behalve de 166 Inter 2+2, de 166 Inter Berlinetta en de 166 Inter Cabriolet, allen voorzien van de V12-motor met een inhoud van bijna twee liter, stond ook een type met een aanzienlijk grotere V12-motor op de stand, de Ferrari 340 America. De historie van deze nieuwe Ferrari staat centraal in dit artikel.
9 Introductie van een Afscheid 

Natan Tazelaar

Clem Berghuis, Dion Bosch


Ferrari Import Kroymans aan de Soestdijkerstraatweg in Hilversum was zaterdag 16 december het decor van een bijzondere gebeurtenis. Aan een select groepje van zo'n 150 Ferraristi werd die dag de Ferrari F50 officieel voorgesteld. Het werd de onthulling van wat waarschijnlijk de laatste supersportwagen is die ons geliefde merk zal produceren.
13 Dino: Le gioie terribli di Enzo Ferrari
Ferraristi, che gente

Clem Berghuis

Archief Redactie


Zondagmiddag 1 juli 1956. De drukkende Italiaanse zomer hangt als een warme deken over de Emilia. In Modena aan de Viale Trento e Trieste is de temperatuur in de schaduwrijke kamer weliswaar een stuk aangenamer, de drukkende sfeer doet de adem stokken.
17 Tour de France 1995: Pieter Boel aan Kop 

Clem Berghuis

Pieter Boel, Nico Koel, Michel Oprey


Het verslag van de Tour de France Automobile krijgt u weliswaar wat later dan u van ons gewend bent maar op deze wijze kunt u niet alleen terugkijken op de fantastische overwinning van Pieter Boel en zo co-équipier Udo Ruttger. Het is tevens een aardige opwarmer voor de Tour van 1996 die deze maand haar eerste lustrum viert.
23 Mugello 1995
Henk Koel winnaar Historic Ferrari Challenge

Petra Hatenboer

Archief Henk Koel, Route Classiche


Maranello is al een tijd bezig de bezitters van auto's met het steigerende paard te stimuleren deel te nemen aan het echte racewerk. Men wil de motoren horen loeien, rubber op de baan zien en de remmen horen piepen. De speciaal voor de World Sports Car serie van de IMSA ontwikkelde 333 SP is hier een schoon voorbeeld van. En de resultaten in deze wedstrijdklasse zijn niet verkeerd voor Ferrari. Een andere serie, meer bedoeld voor een breder Ferrari-publiek is de door de fabriek geïnitieerde 355 Challenge. Kortom, Ferrari wil graag dat de paarden de sporen krijgen en doet er alles aan om dat te verwezenlijken.
26 Nieuwjaarsbijeenkomst Rotterdam
De Januari meetings

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Huub Teesing


Zelfs zonder brullende Ferrari's is het mogelijk een meeting met een hoog tempo te organiseren. Dat bewees ons bestuur overduidelijk met de op 14 januari gehouden nieuwjaarsbijeenkomst, waarbij de Ferrari Club Nederland te gast was in Rotterdam.
27 De Algemene Ledenvergadering
De Januari meetings

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Huub Teesing


Zelfs zonder brullende Ferrari's is het mogelijk een meeting met een hoog tempo te organiseren. Dat bewees ons bestuur overduidelijk met de op 14 januari gehouden nieuwjaarsbijeenkomst, waarbij de Ferrari Club Nederland te gast was in Rotterdam.
29 De V-12 is dood, leve de V-10 
scuderia

Clem Berghuis

DPPI, Sutton Images


Het is John Banard weer gelukt. Het meest radicale ontwerp voor het formule 1-seizoen 1996 is van zijn hand gekomen. Na het druppelmodel van 1994 zijn nu de straaljagerachtige sidepods die het meest opvallen aan Maranello's eerste V-10, de Ferrari F310.
33 Interactief
Libra Recenzione

Clem Berghuis


Voor de Ferrarist annex computerfreak is sinds kort de "Interactieve gids voor Ferrari productieauto's'" verkrijgbaar. Voor deze editie van "Libra Recenzione" bekijken wij voor u een... CD-ROM