Gli Amici della Ferrari issue 52

winter 1996 nummer 52

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 40 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 52, winter 1996 nummer 52

Table of Contents

Page Description
1 Ferraristi,
voorwoord

Joost de Graaff


De eerste activiteiten in het nieuwe jaar liggen al weer achter ons en via een vooruitziende blik (denk aan de deadline voor dit nummer) kunnen we terugzien op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst in het Rotterdamse en maken wij ons op voor de jaarvergadering in Nieuwegein.
De vorig jaar ingezette koers ten aanzien van het FCN-januari gebeuren lijkt voorhands geslaagd.
3 F355 serie compleet 

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Ferrari SpA


De introductie van de Ferrari F355 Spider ging eigenlijk een beetje stilletjes voorbij. Iedereen met een beetje Ferrari-interesse wachtte immers op de komst van de F50.
6 Amore Ammortizzatore 

Clem Berghuis

Archief KONI BV, Archief Kees van Stokkum


In mei vorig jaar was de Ferrari Club Nederland te gast bij schokdemperfabrikant KONI te Oud-Beijerland. Tijdens dit bezoek bleek nog eens wat een bijzondere relatie Ferrari en KONI eigenlijk hebben. Het idee voor een artikel was toen snel geboren. Ferrari en KONI, een verhaal over wegligging, Formule 1, Henk Richten en natuurlijk Prins Bernhard...
11 Zo dichtbij 
Challenge

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Paul Jansen, Rob van der Kroft


Evenals in 1994 ging de eindoverwinning van de Ferrari-Challenge verdiend naar de Fransman Lucien Guitteny. Had hij in 1994 nog vrij eenvoudig de titel weten binnen te halen, in 1995 had hij nog een hele dobber aan Hans Hugenholtz, die zijn beste Challenge seizoen had.
13 Oriënteren op De Peel

Clem Berghuis, Paul Jansen, Rob van der Kroft


Op 16 september jongstleden toog de Ferrari Club Nederland naar de ex-vliegbasis De Peel in de buurt van Eindhoven. Daar werden een aantal 'Oriëntatie-ritten' georganiseerd waarbij een enkeleing wel eens het spoor bijster raakte.
16 Terug in de Duinen
Marlboro Masters

Hugo Garritsen


In 1985 was het voor het laatst dat ons nationele circuit van Zandvoort vereerd werd met een Formule 1 Ferrari. In dat jaar behaalde Michele Alboreto met de Ferrari 156/85 een vierde plaats in de allerlaatste Nederlandse Grand Prix.
Tijdens de laatste 'Marlboro Masters of Formula 3' op het circuit van Zandvoort op 6 augustus j.l. kwam behalve Arie Luyendijk in een NASCAR stockcar ook Luca Badoer in een Ferrari 412 T1B in actie.
19 Quattro Ferraristi a Svizzera 

Wouter Brand

Dion Bosch, Wouter Brand, Lars Theunissen


Nadat wij, vier bevriende FCN-begunstigers, vanaf het begin van 1995 geen enkele Nederlandse meeting hadden gemist, bovendien een bezoek hadden gebracht aan de start van de Tour de France Automobile in Parijs en de Spa Ferrari Days in Spa-Francorchamps, waren we toe aan een nieuwe Ferrari-uitdaging.
25 De identiteit van de club...
Open Brief

Paul F. Schouwenburg


Eigenlijk waren deze pagina's gereserveerd voor het 'interview', ditmaal met één van 's-Neerlands Ferraristi van het eerste uur, Paul Schouwenburg. Paul was ons echter voor. Als reactie op het artikel 'Herinnert u zich deze nog?' in Gli Amici della Ferrari nummer 50 ontving onze redactie een open brief, waarin Paul zonder een blad voor de mond te nemen zijn ideeën over het levend houden van de Ferrari-historie, en welke rol de Ferrari Club Nederland daarbij zou moeten spelen, uiteen zet. De brief bevat dermate interessante stellingen dat wij u deze niet willen onthouden... en waarvan wij hopen dat het enkele reacties zal oproepen...
29 Ascari on Tour: Aschaffenburg 

Marlon van der Meer

Marc Jans


De begunstigerscommissie ASCARI leefde al een tijdje met de gedachte om voor haar leden eveneens de mogelijkheid te creëren om deze verzameling race-, toer- en GT-auto's te kunnen bewonderen. ASCARI vond dat er voor de begunstigers een trip georganiseerd moest worden. Met name door de inzet van Marjon Wijngaard konden ruim veertig begunstigers afreizen naar Aschaffenburg.
32 Als een Nachtkaars 
scuderia

Clem Berghuis

Edwin Duursma, Sidel Tilgham


Wij hebben inmiddels afscheid genomen van het seizoen 1995 en daarmee ook van Jean Alesi en Gerhard Berger als piloten van de Scuderia Ferrari. In deze aflevering van Scuderia zetten we alles nog eens op een rijtje.
37 Het goudmijntje
Le Ferrari Piccole

Gijsbert Achterberg

Gijsbert Achterberg


Evenals bij zijn voorganger, de F40, heeft de modelbouwindustrie zich gestort op de Ferrari F50, die inmiddels in diverse schalen verkrijgbaar is.