Gli Amici della Ferrari issue 51

najaar 1995 nummer 51

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 40 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 51, najaar 1995 nummer 51

Table of Contents

Page Description
1 Ferraristi,
voorwoord

Arthur Leerdam


Uw bestuur had bijna besloten het evenement op vliegveld De Peel af te gelasten. Op de sluitingsdatum waren er maar 16 aanmeldingen. In de vijf dagen erna werden dat er toch nog 30.
3 Voor mij lift de kick in de snelheid
interview Dick Waaijenberg

Petra Hatenboer

Clem Berghuis, John Sinkgraven, Archief Dick Waaijenberg


Wie op de A12 richting Arnhem rijdt, komt langs Veenendaal. Aan deze weg ligt het bedrijf van Dick Waaijenberg, coureur, aspirant-lid, instructeur bij de Autorensport School Zandvoort en partner van Monique Rosier.
7 Bijltjesdag in Maranello... 
scuderia

Clem Berghuis

Marlboro Nederland


Terugkijkend op de historie van de Ferrari-coureurs was het zo dat de rijders van concurrerende teams door de tifosi verguisd werden om na het tekenen van een Ferrari-contract direct tot halfgoden te worden verheven. Denk aan René Arnoux in 1982 of Alain Prost in 1989. In beide gevallen wonnen zij de Grand Prix op Monza, maar dat dit met een Renault of McLaren geschiedde werd door de fans maar even over het hoofd gezien. Het waren immers als Ferrari-piloten...
11 Il giro delle gole secche
De route van de dorstige kelen...

Ben Rijken

Petra Hatenboer


Onder het motto 'nieuw bloed ziet weer andere dingen' kreeg ik het verzoek een verslag te maken van het bezoek van de Club aan de Gulpener Bierbrouwerijen op 9 en 10 juni j.l. Het was immers pas het tweede evenement, waaraan mijn vrouw Anita en ik deelnamen.
13 Ferrari en Reclame: Verkoopmiddel bij uitstek 

Petra Hatenboer


Waarom spreekt Ferrari zo tot de verbeelding? Niet alleen de autoliefhebbers pur sang maar ook de reclamewereld, de media en de filmindustrie, allemaal houden ze van het springende paard uit Maranello en hoe. Wie herinnert zich niet levendig de scenes uit Miami Vice. Welliswaar opgenomen met een replica Daytona, maar who cares.
Beter is de film Rain Man, waarin naast Tom Cruise een prachtige 400i schittert. Zo zijn er nog ettelijke voorbeelden te noemen. Maar daar gaat het in dit artikel niet echt om. Waar het wel om gaat is de aantrekkingskracht van Ferrari en het gebruik van het merk als verkoopbevorderend argument.
19 Ferrari au Mans 

Clem Berghuis

John Sinkgraven


De 24 uren van Le Mans, de reeds ontelbaar keren bewierookte klassieker, kreeg dit jaar een extra dimensie door een flink contigent Ferrari's. Meeste aandacht kreeg de 333 SP, ingeschreven door het Euromotorsport-team.
23 Corso di guida, pilota Ferrari.

Robin Harms

Ferrari SpA, Robin Harms


Aan het begin van dit jaar ontvingen alle leden een mailing van de firma Kroymans of zij belangstelling hadden deel te nemen aan een door Ferrari georganiseerde rijvaardigheidscursus. De bedoeling van deze cursus is niet om de deelnemers tot coureur om te smeden, maar om hen wat meer vertrouwd te maken met de mogelijk- en onmogelijkheden die hun auto's bieden. Het is een tweedaagse cursus op het circuit van Mugello, vlakbij Florence. Dit circuit is overigens eigendom van de Ferrari-fabriek. De formule-1 Ferrari's worden meestal daar getest, omdat Fiorano een beetje uit haar jasje is gegroeid.
28 Gastcolumn
Nico de Jong

Nico de Jong

Henk van den Hurk


Aan het woord over zijn diepste Ferrari-gevoelens een autoliefhebber bij uitstek, oud-hoofdredacteur van Autovisie, Nico de Jong.
31 Maranello "onder" Ferrari

Walter Duijvestijn

Clem Berghuis


Don Erio Belloi is pastoor in Maranello. Toen de paus in juli 1988 voor de eerste keer interesse in de autosport toonde door een bezoek te brengen aan Maranello en het testcircuit Fiorano, sprak Belloi: '... God heeft de mens naar zijn beeld gevormd. De mens op zijn beurt heeft geprobeerd God te evenaren. Eén van die mensen is Enzo Ferrari...'
Net zoals de fanatieke klokkenleider op e Alpe D'Huez is van Erio Belloi bekend dat hij de gewoonte heeft na iedere Ferrari overwinning uit vreugde de klokken te luiden...
35 Opperste opwinding...

Robert van Nidek

Robert van Nidek


Als u na het zien van deze zeer opmerkelijke foto een beetje bent bijgekomen van de schrik, de verbazing of (hopelijk) de lach, lijkt mij nu het moment aangebroken, dat degene die het tafereeltje heeft vastgelegd, Robert van Nidek, u het een en ander uitlegt...
37 Mijmeren in de zon
diario

Ingo Bode

Dion Bosch


Voor het laatste deel van mijn 'diario' neem ik jullie mee naar Zuid-Frankrijk. Daar zit ik nu met Els en de kinderen en geniet van een welverdiende vakantie. Wat een prachtige omgeving! Het enige wat ik hier mis is mijn Ferrari. Om hier met mijn 270 PK's een beetje rond te toeren zou toch te gek zijn. Misschien een ideetje voor de club...?