Gli Amici della Ferrari issue 50

zomer 1995 nummer 50

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 48 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 50, zomer 1995 nummer 50

Table of Contents

Page Description
1 Ferraristi,
voorwoord

Clem Berghuis


Tijdens de voorbereidingen van dit jubileumnummer 50 haalde ik de zo door mij gekoesterde collectie clubbladen uit de kast om 12 1/2 jaar Ferrari- en FCN-wetenswaardigheden nog eens de revue te laten passeren.
3 50 in2 

Clem Berghuis

Ferrari SpA


De verleiding was groot om het nieuwe vlaggeschip van Ferrari, de spectaculaire F50, al in 'Gli Amici della Ferrari' nummer 49 de welverdiende aandacht te geven, maar wij dwongen onszelf geduldig te zijn. Het gaat welliswaar ten koste van de actualiteit, maar de F50 in nummer 50, mooier kan toch niet...?
6 Grensland meeting 

Marlon van der Meer

Dion Bosch


In de afgelopen nummers van 'Gli Amici della Ferrari' heeft u kunnen lezen hoe Ingo Bode en zijn vrouw Els met volle teugen genieten van hun Ferrari en de evenementen van de Ferrari Club Nederland. Samen met begunstiger Hans Paessens organiseerde hij dit keer zelf een evenement.
9 Forza Ferrari...!! 
scuderia

Clem Berghuis

Marlboro Nederland


Wie zei ook al weer dat in de keiharde techno-cultuur van de formule 1 wereld geen sprookjes meer bestaan? Met deze stelling werd op zondag 11 juni j.l. keihard afgerekend.
11 Produktie in beeld 

Petra Hatenboer

Petra Hatenboer


Ter gelegenheid van het vijftigste nummer van Gli Amici della Ferrari, leek het ons aardig de produktie van het blad in beeld te brengen. Stap voor stap laten wij u zien wat er allemaal komt kijken bij de totstandkoming van het clubblad. We stellen de hoofdrolspelers voor: Clem Berghuis, hoofdredacteur en grote motor; Petra Hatenboer en Paul Notenboom, redactieleden; Goo Media, verantwoordelijk vanuit een soort hoofdaannemersrol voor de overall produktie en begeleiding van het blad; Thomas Steenvoorden, de vormgever en lithograaf; en Hofstad Druktechniek, de drukker.
15 Scuderia Truck in ere hersteld 

Clive Beecham, Richard Freshman

Petra Hatenboer


Neen, de song "Met de Vlam in de Pijp" staat niet tussen onze CD-collectie en ook wil uw redactie niet wedijveren met periodieken als "Truckstar", maar in deze speciale editie ruimen wij toch enkele pagina's in voor een heuse vrachtwagen.
Maar wel een bijzondere. De FIAT truck waarvan de Scuderia Ferrari dertig jaar geleden afscheid nam is momenteel bij de diverse Ferrari-concours een publiekstrekker. De enorme populariteit van deze vrachtwagen werd pas echt duidelijk toen het als een 1:43 schaalmodel werd uitgebracht. De modellen waren niet aan te slepen.
20 Italia a Zandvoort 1995 

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Paul Jansen, Rob van der Kroft


Hoogtepunt van het eerste lustrum van dit prachtige evenement? Velen, en zeker de Ferraristi, zullen toch met mij eens zijn dat de prachtige overwinning van Hans Hugenholtz in de op zondag gereden tweede race van de Ferrari Challenge, hét moment van dit weekend is geweest. Hans' overwinning krijgt nog meer glans door het feit dat hij zich nauwelijks heeft kunnen voorbereiden op het racewerk. Als één van de mede-organisatoren van Italia a Zandvoort reed hij met zijn scootertje kris-kras door beide paddocks, schalde zijn naam voortdurend uit de omroepinstallatie en moest hij op tien plaatsen tegelijk zijn.
28 Buitenlandse taferelen op Nederlandse heuvel 

Rob van der Kroft

Dion Bosch, Paul Jansen, Rob van der Kroft


Op 20 mei j.l. organiseerde de Ferrari Club Nederland in Vaals iets zeer bijzonders: een rasechte heuvelklim. Dit geweldig sfeervolle en zonnige evenement trok zo'n veertig Ferrari's naar het zuidelijkste puntje van Nederland. De politie was onvindbaar.
32 De Ferrari-boek Top 30 
Libra Resenzione

Eugène Vingerhoeds

Eugène Vingerhoeds


Eugène Vingerhoeds, de Ferrari-boekenexpert binnen onze club heeft ter ere van 50 nummers Gli Amici della Ferrari een kritische blik in zijn omvangrijke collectie Ferrari-literatuur geworpen.
36 Herinnert u zich deze nog? 

Clem Berghuis

Edwin Hatenboer


Zowel bij het secretariaat als bij de redactie van de Ferrari Club Nederland, vragen regelmatig mensen naar oude nummers van 'Gli Amici della Ferrari'. Met name de vraag naar de nummers 1 tot en met 10 is groot. Helaas, deze exemplaren zijn - op nummer 8 na - uitverkocht. Juist door het gebrek aan deze welhaast klassieke nummers en ook omdat een terugblik altijd lekkere nostalgische gevoelens oproept, heeft de redactie besloten een bescheiden compilatie van die bladen te maken, die velen van u niet op de plank hebben liggen.
We nemen u 12 1/2 jaar mee terug in de geschiedenis van ons clubblad, waarbij we de foto's voor zichzelf laten spreken. Er is in ruim 10 jaar veel veranderd. Hoewel, ..., een aantal spelers op het veld is ongewijzigd.
40 In Memoriam: Juan Manuel Fangio 
1911 - 1995
Op het moment dat dit nummer van 'Gli Amici della Ferrari' naar de drukker zou gaan kwam bij de redactie het bericht binnen dat op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Balcarce in Argentinië de vijfvoudige wereldkampioen Juan Manuel Fangio is overleden.
42 Ongelijke Strijd 
Ferrari-Porsche Challenge

Clem Berghuis

Clem Berghuis


Reeds twee maal vroeg Hein Hartman van Porsche Rensportdivisie Nederland in 'Gli Amici della Ferrari' aandacht voor de Ferrari-Porsche Challenge. Een eigen mobiele hospitality-unit en gunstiger technische reglementen werden er enkele lokkertjes om meer Ferrari's op de startgrid te krijgen.
45 Laatsten en eersten 

Clem Berghuis


Soms krijg je wel eens een goto in handen, waarvan je bij de eerste blik al denkt: 'Dit is iets bijzonders'. U zult toch met mij eens zijn dat de op deze pagina afgebeelde foto een perfecte afbakening vormt van twee tijdperken van Ferrari-formule 1-technologie.
46 Houderschap en schorsing
FEHAC
In 'Gli Amcii della Ferrari' nummer 45 stond het laatste artikel over de houderschapsbelasting en de regelgeving met betrekking tot schorsing. Met name de schorsing bleef zodanig in nevelen gehuld dat uw redactie er de voorkeur aan gaf te wachten met het verstrekken van informatie tot de regelgeving nagenoeg was afgerond.