Gli Amici della Ferrari issue 49

voorjaar 1995 nummer 49

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 40 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 49, voorjaar 1995 nummer 49

Table of Contents

Page Description
1 Ferraristi,
voorwoord

Arthur Leerdam


Zes maart 1995 was zo'n dag waarop je dankbaar bent om voorzitter van de Ferrari Club Nederland te mogen zijn. Wat wil het geval; die maandag was in Genève de wereldpremière van Ferrari's nieuwste smaak- en spraakmakende visitekaartje: de F50.
3 Un sugno diverta realta

Nick Meijer, Marlon van der Meer

Nick Meijer, Marlon van der Meer


Maandenlang was er toegeleefd naar die bewuste zaterdagochtend, waarschijnlijk de enige dag dat de wekker niet vroeg genoeg af kon gaan... het bezoeken van de Ferrari-fabrieken is toch een droom die uitkomt en helemaal wanneer de trip niet per vliegtuig zal geschieden, maar per Ferrari! In een kolonne van 38 bolides, die allemaal weer eens aan een "homecoming" toe waren... Het verslag van twee uitverkoren begunstigers, waarvan er één toch door de wekker heen sliep en hoewel het inmiddels april is wilden we u dit niet onthouden.
7 Munsterhuis: Een Begrip in Twente
Giro d'Olanda

Arthur Leerdam

Arthur Leerdam, Garagebedrijf Frans Munsterhuis B.V.


Het "auto-imperium" (zo mag je het gerust noemen) van Frans Munsterhuis is verspreid over diverse adressen. Munsterhuis is in Twente een synoniem voor vele merken automobielen. Voor Ferrari's moet u, tot medio september a.s., zijn aan de Oliemolenstraat in Oldenzaal.
11 Nieuwjaarsbijeenkomst
De Januari bijeenkomsten
De Ferrari Club-evenementen begonnen dit jaar in janauari onder een slecht gesternte. Althans wat de weersomstandigheden betreft. Op 8 januari moesten de deelnemers zware ijzel trotseren om de nieuwjaarsbijeenkomst te kunnen bereiken en ten tijde van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering ging Nederland gebukt onder een enorme wateroverlast.
12 Algemene Ledenvergadering
De Januari bijeenkomsten
De Ferrari Club-evenementen begonnen dit jaar in janauari onder een slecht gesternte. Althans wat de weersomstandigheden betreft. Op 8 januari moesten de deelnemers zware ijzel trotseren om de nieuwjaarsbijeenkomst te kunnen bereiken en ten tijde van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering ging Nederland gebukt onder een enorme wateroverlast.
13 De Ferrari zoektocht van Steven Sandberg

Steven Sandberg

Steven Sandberg


Voor de leden van de Ferrari Club Nederland die in het bezit zijn van een niet al te hoog lidmaatschapnummer hoef ik mij niet voor te stellen. Voor de recente toetreders misschien wel.
17 De trend is gecontinueerd
Ferrari-Porsche Challenge

Hein Hartman

G&H Müller, Dirk van Vuuren


Sinds 1989 bestaat de Ferrari-Porsche Challenge. Eerst als een grap, later als een voorzichtige amateur-serie, nu als eenvolwaardig Nederlands kampioenschap. Beter nog: in 1994 was de Ferrari-Porsche Challengde de meest spectaculaire race-serie van Nederland met gemiddeld het grootste startveld! De organisatie is in handen van het vier-koppige bestuur van de Porsche Rensport-divisie Nederland (PRN).
22 Ferrari Team Kroymans: Zeven Nederlanders 
Ferrari Challenge
22 Met 300 op de Klok tussen de Huizen
Interview Gijs van Lennep

Clem Berghuis

Archief Redactie, Gijs van Lennep


Gijs van Lennep (geboren 16 maart 1942) heeft een indrukwekkend CV. In de eerste helft van de jaren zeventig was hij een regelmatige deelnemer aan de Grand Prix' in de teams van John Surtees, Frank Williams en Morris Nunn (Ensign). Twee zesde plaatsen met de daarbij behorende WK-punten maakten hem een waardige opvolger van Carel Godin de Beaufort, tot op dat moment de enige Nederlander die punten had weten te scoren.
29 Garage Franchorchamps: Een Openbaring 

ASCARI

Robert-Jan Schmidt, Archief Jacques Swaters


Een selecte club begunstigers (helaas werden wij gehouden aan een maximum van 50 personen) kreeg op zaterdag 10 december 1994 de gelegenheid het immense bouwerk van de Belgische Ferrari importeur Jacques Swaters te ontdekken. Jacques Swaters is daarbij ook niet "zomaar" een importeur. Zijn staat van dienst als coureur en tevens teameigenaar van het roemruchte raceteam Ecurie Francorchamps, dat in het verleden met de gele Ferrari's talrijke successen oogstt, mag er ook zijn.
32 De Macht van Maranello 
scuderia

Clem Berghuis

Sidell Tilghman, Marlboro Nederland


Reikhalzend werd door de fans van sportwagenraces uitgekeken naar de 24 uursrace van Daytona, die gehouden zou wroden op 4 en 5 februari. het was de terugkeer van het duel Ferrari versus Porsche en daar hadden de liefhebbers maar liefst 22 jaar op moeten wachten.
35 Een tweede Kans 
Le Ferrari Piccole

Gijsbert Achterberg

Gijsbert Achterberg


Over de zeldzame 308 GT/M, een van de geesteskinderen van wonderdokter Giuliano Michelotto, is al menig pagina volgeschreven. Voor de geschiedenis van dit uitzonderlijke model, waarvan er slechts drie zijn gebouwd, verwijs ik naar "Gli Amici della Ferrari" nummer 24 en "Cavallino" nummer 49, beide keren een uitstekende bijdrage van Kees van Stokkum. De derde en laatste 308 GT/M, in bezit bij ons clublid Henk Koel, was uiteraard voor FCN-begunstiger Gijsbert Achterberg en Mark van der Meijs de meest interessante. De constructie van dit 1:43 model werd echter een heel opmerkelijke...
36 Ferrari F50: What's in a Name 

Ferrari SpA


Maandenlang moesten wij het doen met spionagefoto's alvorens Ferrari met twee dia's naar buiten kwam. De opvolger van de F40 deed heel wat stof opwaaien. Project F130 heft een eigen naam gekregen. Het is F50 geworden.
37 Een Doosje Aspirines
Diario

Ingo Bode

Clem Berghuis


Voor Ingo Bode werd zijn lidmaatschap van onze club in 1992, "het beste dat mij en mijn Ferrari was overkomen". In het tweede deel van zijn "Diario" blikt hij terug op zijn eerste FCN-seizoen.
38 In memoriam Hans Hugenholtz Sr.