Gli Amici della Ferrari issue 48

winter 1995 nummer 48

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 40 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 48, winter 1995 nummer 48

Table of Contents

Page Description
1 Een historisch jaar 'in het paradijs'
voorwoord

Arthur Leerdam


Vandaag 2 januari spoort de redactie mij aan om mijn voorwoord in te leveren. Je kan de start van het nieuw jaar mijns inziens niet voorbij laten gaan zonder er iets over te schrijven. Het belooft een historisch jaar te worden. Zowel voor Ferrari SpA. als voor de Ferrari Club Nederland. Historisch voor Ferrari vanwege de introduktie van de opvolger van de beroemde F40. Nu nog F130 genoemd maar dat is het interne projectnummer.
3 Ferrari 250 GT s/n 0363GT
Una Storia Particulare

Dries Jetten

Dries Jetten


In het vorige nummer werd door Keith Bluemel de historie van de Ferrari 250 (Europa) GT uitvoerig belicht. In dit nummer treft u een bijdrage aan van Dries Jetten, die de ervaringen opgedaan met zijn eigen Ferrari met u zal delen. Tevens heeft hij de Nederlandse 250 (Europa) GT-historie voor u op een rijtje gezet...
5 Ferrari 250 GT
La relazione Olandese

Dries Jetten

Dries Jetten


Van de 40 (of 41?) oer-Ferrari's 250 GT zijn zes exemplaren min of meer voorzien van een stukje Nederlandse historie. In aansluiting op het artikel van Keith Bluemel over deze belangrijke serie Ferrari's leek het mij de moeite waard deze vaderlandse historie voor "Gli Amici della Ferrari" op te tekenen... Een en ander is temeer interessant als we bedenken dat in de vijftiger jaren soms jaren voorbij gingen zonder dat in ons land een nieuwe Ferrari werd gekocht... Wat een verschil met België in dezelfde periode!
9 Een handtekening van Monique 

Clem Berghuis

Dion Bosch, Robert-Jan Smidt


"Indian Summer"-meeting. Een listige titel voor het Ferrari Club Nederland-herfstevenement, aangezien het hemelwater dagenlang nagenoeg ononderbroken over ons land neerdaalde. Onderweg naar het Limburgse Vredepeel, terwijl de ruitenwissers de overvloedig aangeboden regendruppels nauwelijks konden verwerken, vroeg ondergetekende zich af wie de moed had onder deze omstandigheden zijn kostbare bezit van stal te halen.
12 250 PF Coupé: Wie ein Smoking Elegant und Festlich
Interview

Petra Hatenboer

Petra Hatenboer, Archief Allo Melcher


Een vriendelijke man die sinds 1988 lid is van de Ferrari Club Nederland. Op zich geen bijzondere mededeling, maar dit lid komt uit Duitsland en verkoos lid te worden van de Nederlandse Ferrari Club. Waarom kunt u lezen in het volgende interview.
16 Een prachtige zaterdag in Donington Park 

Clem Berghuis

Paul Jansen


Dat de in 1993 geïntroduceerde 348 Challenge zo'n doorslaand succes zou worden had zelfs de grootste optimist in zijn stoutste dromen niet kunnen bevroeden. Aan het eind van het openingsseizoen bleek het aantal geïnteresseerden zo groot dat besloten werd in 1994 de Challenge in drie Europese regionale en zelfs een Amerikaans kampioenschap af te werken.
19 And you came all the way from Holland? 

Carel Ruigrok

Carel Ruigrok


Ferrari Club Nederland-begunstiger Carel Ruigrok, die ons edele clubblad regelmatig vereerde met fraai fotomateriaal, was augustus j.l. te gast bij de jaarlijkse nationale meeting van de Ferrari Club of America. Carel was al aardig verwend geraakt bij onze club-meetings, maar zijn Amerikaanse Ferrari-avontuur sloeg alles.
22 Donnerwetter, een Ferrari 
Gastcolumn voorzitter Porsche Club Nederland

Rolf F. Osendarp


Symbolischer kandeze aanhef bijna niet zijn. Onlangs vroeg mijn collega-president mij een stukje te schrijven over mijn Ferrari-gevoel. De voorzitter van de Porsche Club Holland vragen iets over zijn Ferrari-gevoel te schijven. Een "mission impossible" ?
23 F512 M: Voordat het Doek valt 

Clem Berghuis

Ferrari SEFAC SpA


Met de komst van F 512 M slaan wij het laatste hoofdstuk op van een boeiend boek over de geschiedenis van de platte twaalfcilinder. Heeft men bij Ferrari het spannendste voor het laatst bewaard?
27 Kroymans: Baas in het Mekka van de vierwielers
Giro d'Olanda

Clem Berghuis, Petra Hatenboer


Het betreden van het Ferrari Import Kroymans pand heeft voor Ferrari enthousiasten altijd iets bijzonders. Het is tenslotte het kloppend hart van Ferrariminnend Nederland. Op zon- en feestdagen worden soms hele gezinnen in de vierwieler gepropt voor een reis naar dit bedevaartsoord; waar ook (soms kinderloze) vaders een folder komen halen voor hun achtjarige zoontje...
Vandaag is een gesprek met Cor Kee het doel van mijn trip naar Hilversum. Sinds enige tijd is Cor, opvolger van Aart Bos, het nieuwe hoofd van de werkplaats van Ferrari Import Kroymans.
31 Arme Jean 
scuderia

Clem Berghuis

Jeff Bloxham, Marlboro Nederland


Na de zo succesvol verlopen Duitse Grand Prix stond Ferrari op een sterke tweede plaats in het constructeurs-kampioenschap formule 1. De stand na Hockenheim: Benetton-67, Ferrari-52, Williams-43. Met de verbeterde 412 T1B en een met name zeer gretige Jean Alesi werd de uitkomst met vertrouwen tegemoet gezien...
35 IMSA Ferrari F40 LM 
Le Ferrari Piccole

Ivo Delahaye, Marc Webers

Ivo Delahaye, Marc Webers


In het weekend van 14 en 15 oktober 1989 maakte de Ferrari F40 LM een langverwacht racedebuut. Deze door Ferrari France ingeschreven LM werd met Jean Alesi aan het stuur ingezet in de IMSA GTO-race op het circuit van Laguna Seca. Na een veelbelovende tweede plaats op de startgrid, leverde Alesi een prachtig duel met Audi Quattro-piloot Hans Stück.
37 ...Möchte gerne Ihren Ferrari kaufen...
Diario

Ingo Bode

Ingo Bode


Heel goed beseffend dat ik het doel van "Diario" wat voorbij streef wil ik in deze eerste uitgave van mijn dagboek vertellen hoe ik een fanatieke Ferrarist geworden ben. Als kind was ik al gek van mooie sportwagens, waarbij het merk mij niet zoveel uitmaakte.