Gli Amici della Ferrari issue 47

najaar 1994 nummer 47

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 47, najaar 1994 nummer 47

Table of Contents

Page Description
1 Vakantiebudget 1995
voorwoord

Arthur Leerdam


Uw bestuur is al druk in de weer om u in 1995 een aantrekkelijk programma voor te schotelen. Het belooft een zeer druk jaar te worden met een recordaantal evenementen. Delen uit dit programma zouden wel eens een aanslag op uw vakantie budget kunnen plegen.
3 Ferrari F355: een rij-impressie 

Paul Notenboom

Ben van Bavel


Bestuurslid en redactielid zijn kost veel tijd maar het heeft ook voordelen. Bij de introductie van de 456 GT was Clem Berghuis me voor geweest met het maken van een afspraak om te gaan testen. Ik dacht, dit zal me bij de F355 niet gebeuren.
7 Une grande féte de l'auto
Tour de France Auto 1994

Clem Berghuis

Agence P.S.O., J.Y. van Heukelom


De historische Mille Miglia is al jaren het mekka voor de liefhebbers van rensportwagens uit vervolgen tijden en staat op eenzame hoogte. Toch kijkt de Italiaanse organisatie met argusorgen naar een concurrerend gebeuren, dat al op haar derde verjaardag tot één van de grootste evenementen op de historische autosportkalender gerekend mag worden.
12 Eerst Napels zien 
Gastcolumn Philip Keller

Philip Keller

Philip Keller


Om de bezoekers van ons Zandvoortse circuit op de hoogte te houden van het wedstrijdverloop levert circuitomroeper Philip Keller een voortdurende strijd tegen het gebulder van het langsrazende racegeweld. In deze column zet hij de voor een omroeper noodzakelijke neutraliteit even opzij...
13 Vier lange jaren 
scuderia

Clem Berghuis

Jeff Bloxham, Marlboro Nederland


Deze zomer had ik echt zo'n lekker Ferrari-gevoel. Het leek wel of de klok was teruggedraaid naar de jaren zestig toen het steigerende paardje in vele race-disciplines successen oogste. Op het gevaar af dat u mij nu toch wel iets te enthousiast inschat zal ik u uitleggen waarom.
17 Wouwse Plantage: Nederland - België

Nick Oostenbeek

Ben van Bavel


Als ik ergens van genoten heb was het wel Nederland - België op 11 juni j.l.
Neen, niet dat geschuifel achter het gebolde lederen object, maar een dag vol vervulling van mijn jongensdromen...
21 Diario Giornale
Diario Giornale

Paul Notenboom


Hierbij klap ik mijn "Diario" dicht, waarin ik u deelgenoot heb gemaakt van mijn belevenissen in 1994 met en rond Ferrari.
23 40 jaar Ferrari 250 GT
"Anniversario Rubino"

Keith Bluemel

Archief Jean-Louis Bezemer, Dries Jetten, Keith Bluemel


In het voorjaar werd de redactie van Gli Amici della Ferrari benaderd door 250 GT-specialist en mede clublid Dries Jetten, die samen met Keith Bluemel ter ere van het 40-jarig jubileum van de Ferrari 250 GT een uitgebreid relaas van de 250 Europa GT op schrift had gesteld.
Het artikel, bestaande uit twee delen, is een uniek stukje internationale samenwerking geworden, dat zowel in het Nederlandse - als in het Engelse Ferrari-clubblad te lezen is. In dit nummer het eerste deel, waarbij Keith Bluemel behoorlijk was chassisnummer-stof doet opwaaien...
27 Guida Centrale 
Le Ferrari Piccole

Gijsbert Achterberg

Gijsbert Achterberg, Russel Brockbank


Tijdens de salon van parijs in 1966 stond een zeer opmerkelijke auto op de stand van Pininfarina. Een witte driezitter met een transparant dak, die door deze carrossier met volledige goedkeuring door de Ferrari fabriek was geconstrueerd.
29 De bekende onbekenende of de onbekende bekende
Interview

Petra Hatenboer


Dit keer op verzoek een interview met een onbekende bekende. Onbekend omdat we bij wijze van hoge uitzondering besloten hebben de anonimiteit van de geïnterviewde te respecteren. Bekend omdat velen van u, na het lezen van dit vraaggesprek zullen zeggen "Oh, maar die ken ik, dat is..." of misschien herkent u zichzelf er wel in.
35 Ferralia
Ontwikkelingen bij Ferrari

Arthur Leerdam