Gli Amici della Ferrari issue 46

zomer 1994 nummer 46

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 46, zomer 1994 nummer 46

Table of Contents

Page Description
1 Zandvoort op z'n Italiaans
voorwoord

Arthur Leerdam


Italia a Zandvoort is voorbij. We kunnen wederom terugkijken op een fantastisch evenement met alweer een geweldig aantal toeschouwers. We zijn onze hoofdsponsors AGIP, Alfa Romeo, AutoSelect, Ferrari Import Kroymans, Fiat en Lancia heel dankbaar voor hun steun zonder welke het organiseren van zo'n groots evenement onmogelijk is.
3 In Memoriam: Ayrton Senna & Roland Ratzenberger
scuderia

Clem Berghuis


...een leven is beëindigd, een legende is geboren...
4 Dries Jetten & Ferrari: Winner Tulpenrally 

Clem Berghuis

Ron Tuyl


In 1949 werd onder wedstrijdleiding van Maus Gatsonides de eerste editie van de Tulpenrally gereden. Dit evenement groeide uit tot een internationaal zeer bekende rally, die in de zestiger jaren evenals de Rally Monte Carlo en de Finse 1000 meren Rally meetelde voor het Europees kampioenschap. In 1971 viel het doek voor de Tulpenrally en leefde dit gebeuren voort in de herinnering van de vele deelnemers.
7 Ferrari a la Siberia 

Paul Notenboom

Ben van Bavel, Wouter Brand, Petra Hatenboer, Frits de Kousenmaeker


In de uitnodiging kon men lezen dat de paraplu net zo goed thuis gelaten kon worden. Niets was echter minder waar...
11 Rensportschool Zandvoort 
Gastcolumn Huub Vermeulen
Voor autosportliefhebbers, waarbij de interesse iets verder gaat dan de formule 1, is Huub Vermeulen geen onbekende. Nadat hij zjn sporen had verdiend in vele disciplines van de rensport, leidt hij nu de Rensportschool Zandvoort, waar veel leden van onze club hun eerste voorzichtige stapjes hebben gezet in de fascinerende racewereld.
12 Het lijkt wel of ik zweef...
Cursus Verhoogde Rijvaardigheid

Gerrit-Jan Visser

Arthur Leerdam


De ochtend van de vijfde mei ging ik in alle vroegte richting Zandvoort om deel te nemen aan de cursus Verhoogde Rijvaardigheid, georganiseerd door onze club in samenwerking met de Rensportschool Zandvoort. Tijdens de voorafgaande weken verkeerde ik in een tweestrijd: ga ik met de Ferrari (een 308 GTS) of neem ik de Jaguar, waar ik dagelijks mee rijd.
15 Zon, zilte Lucht en zwoegen...
Italia a Zandvoort 1994

Paul Notenboom

Pat Dresselhuys, Paul Jansen, Rob van der Kroft, Robert-Jan Schmidt


Vorig jaar werd geschreven, dat Italia a Zandvoort de twee voorgaande jaren overtrof. Ook nu was het aantal bezoekers, vooral op zondag, groter dan de drie voorgaande evenementen. Dit toont aan dat Italia a Zandvoort een vaste plaats op de autosport agenda heeft zowel in Nederland als in het buitenland.
23 Paul Nootenboom
Diario

Paul Notenboom

Wouter Brand


In Gli Amici della Ferrari nummer 44 verscheen voor het eerst het dagboek van Paul Notenboom met zijn ontboezemingen van 1993. In dit nummer lootst Paul u het Ferrari-jaar 1994 binnen...
24 Behendigheidswedstrijden Baarlo 

Paul Notenboom

Dion Bosch


Op 28 mei organiseerde het bestuur van de FCN een meeting op het circuit in Baarlo. Het doel van de bijeenkomst was om eens lekker het onderste uit de kan te halen op het gebied van bochtenwerk en acceleratie. Voor het eerst was er ook een damesklassement georganiseerd. Het doel van deze klasse is enerzijds om de dames meer te betrekken bij de hobby van de heren maar anderzijds zeer zeker ook om de rijvaardigheid te verbeteren.
25 Introductie Ferrari F355 

Paul Notenboom

Ferrari SEFAC SpA


Een vertegenwoordiging van het bestuur werd door de Ferrari-fabriek uitgenodigd om de introductie van de nieuwe Ferrari F355 mee te maken. Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens met een aantal Clubbesturen van gedachten te wisselen over hoe de fabriek meer zou kunnen betekenen voor Ferrari-eigenaren.
26 'De Gele'
Le Ferrari Piccole

Gijsbert Achterberg

Gijsbert Achterberg


In het derde deel van de vernieuwde serie "Le Ferrari Piccole" vraagt Gijsbert Achterberg uw aandacht voor de Ferrari die ook internationaal zeer bekend is als 'De Gele'
27 Een werktuigbouwkundige tussen de Ferrari's
Giro d'Olanda: Piet Roelofs

Arthur Leerdam

Pieter E. Kamp, Piet Roelofs


Het altijd glimlachende wat ondeugende gezicht van Piet Roelofs lijkt zijn handelsmerk. Alsof hij zeggen wil: "Ik kan het ook niet helpen dat ik zoveel mooie wagens krijg toegeschoven".
31 Grote evenementen beginnen in Brescia
Mille Miglia

Alex von Mozer

Alex von Mozer


Regen is vaak de enige factor die tegenzit bij een van de grootste automobiel evenementen gehouden op deze aardbol. De 'Mille', zoals de regelmatige toeschouwers en deelnemers de Italiaanse duizend mijls race/tourrallye noemen, had dit jaar echter een overvloed aan zon.
35 Libro Recenzione

Eugène Vingerhoeds


Ferrari by Vignale - Marcel Massini
Ferrari 456 GT - Ippolito Alfieri
Ferrarissima 19 - Bruno Alfieri