Gli Amici della Ferrari issue 44

winter 1994 nummer 44

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 44, winter 1994 nummer 44

Table of Contents

Page Description
1 Voorwoord

Arthur Leerdam


Voor u ligt de eerste uitgave van wat we gerust een volledig nieuw clubblad kunnen noemen. Ik denk dat het ook u goed zal bevallen. Verderop in dit nummer geeft onze hoofdredacteur, Clem Berghuis, uitleg over een aantal nieuwe rubrieken. Hij heeft met zijn redactieleden veel arbeid verricht om i.s.m. vormgever Thomas Steenvoorden een kwaliteitsmagazine tot stand te brengen. Proficiat!
3 Vanuit de redactie 

Clem Berghuis


Zoals u in het voorwoord van onze voorzitter Arthur Leerdam heeft kunnen lezen is er nogal wat veranderd rondom ons clubblad "Gli Amici della Ferrari". Terwijl onze nieuwe vormgever Thomas Steenvoorden het gezicht van het blad eens onder de loupe nam, leek het de redactieleden zinnig ook het redactionele gedeelte eens kritisch te bekijken.
5 Een Ferrari-dokter in Achterveld
Giro d'Olanda

Arthur Leerdam

Archief Kees van Stokkum


Met een witte jas zou hij in een ziekenhuis niet misstaan. De man die zich sinds 1979 voornamelijk met Ferrari's bezighoudt heeft iets weg van een medicus. Zorgvuldig en weloverwogen beantwoordt hij de vragen. Voor een gesprek met Kees van Stokkum (45) moet je wel even de tijd nemen.
8 Een heel speciale 308 GT4 

Clem Berghuis

Archief Redactie


Het is al weer ruim twintig jaar geleden dat Ferrari tijdens de autosalon van Parijs voor een sensatie zorgde door voor het eerst een GT-model uit te rusten met een 90 graden V8-krachtbron. Wat volgde is bekend. Menige liefde voor Ferrari vond zijn oorsprong in de 308 GT4 en zijn vele opvolgers. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we even bij dit twintig-jarig jubileum stilstaan en wel met een terugblik op een heel bijzondere GT4.
11 Zes maanden met mijn Ferrari 
Diario Giornale

Paul Notenboom

Paul Notenboom, Clem Berghuis


Tijdens éém vam de redactievergaderingen in het kader van de toekomst van ons clubblad werd het idee geopperd, dat het leuk zou zijn een clublid een dagboek over zijn (of haar) Ferrari-belevenissen te laten bijhouden en dit te publiceren.
Redactie Paul Notenboom nam direct de handschoen op en bood als eerste aan deze nieuwe rubriek voor zijn rekening te nemen. Gedurende vier nummers maakt u kennis met de belevenissen en zieleroerselen van Paul, die u in dit nummer op openhartige wijze meeneemt in een terugblik op zijn eerste zes Ferrari-maanden van 1993...
14 Herfstmeeting Nürburgring 

Herman Swarts

Peter Hendrickx


Na een uitnodiging voor dit herfst-evenement eerst terzijde te hebben gelegd, ondanks de dringende aanbeveling dit niet te doen, toch ingeschreven en betaald en prompt de betaling geretourneerd gekregen, vergezeld met de mededeling dat ondergetekende nummer één op de reservelijst stond: "We bellen u nog als er een plekje vrijkomt...".
17 348 Challenge 1993 groot succes 
Velen zullen het zich nog herinneren. Aan boord van de Boeing 737 in november 1992 werd een flink aantal Ferrari Club-leden die zojuist de Ferrari-fabriek in Maranello hadden bezocht door Hans Hugenholtz geïnformeerd omtrent een geheel nieuwe raceserie, de Ferrari 348 Challenge.
20 Ontmoetingen: Rob Wiedenhoff
Gastcolumn
De eerste Ferrari die ik aanschouwde stond heel fraai, heel rood en doodstil in de showroom van Hans Maasland aan de Haagse Bezuidenhoutseweg. Een Mondial met veel zichtbare klinknageltjes die zelden van zijn plaats kwam. Op zandvoort zag ik in 1958 de eerste rijdende Ferrari's toen ze in de Nederlandse Grand Prix zonder succes werden gereden door Mike Hawthorn, Luigi Mysso en Peter Collins.
21 Rijden!! 
Che cosa da fare?

Kees van Stokkum

Manuele Fontegne


In dit nummer de eerste aflevering van een nieuwe rubriek (Wat te doen?), waarin telkens een bekende Ferrarist, werkzaam bij een Ferrari-dealer of -servicewerkplaats, wordt verzocht een antwoord te formuleren. Wij nodigen u, als lezer, uit de redactie te bestoken met technische vragen. In deze eerste aflevering een aan Ferraristi veel gestelde vraag. "Het rijden in zo'n auto is zeker wel vreselijk duur en je staat natuurlijk elke week bij de garage?"
23 Hartverwarmende taferelen...

Menno Schaafsma


Op zaterdag 23 oktober jl. deden een aantal Ferrari-clubleden in de onmiddelijke nabijheid van het prachtige najaarsgetinte Bredase Mastbos met hun auto's iets schitterends voor onze gehandicapte medemens. Het betrof hier een bezoek, op uitnodiging van Ferrari-club begunstiger Milko Oudshoorn, aan de instelling voor meervoudig gehandicapten, "De Blauwe Kamer".
27 Ultimo tifoso extraveganza? 
Interview

Petra Hatenboer

Archief Jaap Kanis


Waar hebben we het over. Een Ferrari-aanhanger zoals je zelden ziet. We zijn wel wat gewend in onze Club maar Jaap Kanis, die ik recentelijk ontmoette, slaat alles. Reden om hem eens op te zoeken voor een gesprek over zijn "Way of living".
30 Ferrari 456 GT 2+2 

Petra Hatenboer

Petra Hatenboer


Op de redactie van Gli Amici kwam een uitnodiging binnen van Ferrari Import Kroymans voor de officiële introductie van Ferrari's nieuwste model.
31 348 TBf competition 
Le Ferrari Piccole

Gijsbert Achterberg

Gijsbert Achterberg


Met veel plezier maakt de redactie ruimte vrij voor Gijsbert Achterberg, een bijzonder verzamelaar die geen genoegen neemt met kant en klare modellen, maar zelf het gereedschap ter hand neemt om zijn favoriete Ferrari aan zijn collectie toe te voegen. En enkele van deze modellen zullen de leden en begunstigers van de Ferrari Club Nederland héél bekend voorkomenn. In dit nummer vraagt hij uw aandacht voor de Ferrari van ons erelid Jean Blaton...
33 Het einde van een tijdperk 
scuderia

Clem Berghuis

Marlboro Nederland


Eigenlijk kon het niet treffender in beeld worden gebracht. Ayrton Senna's glorieuze finish in Australië met in zijn kielzog de beide even tevoren gelapte Ferrari's betekende niet alleen zijn afscheid van McLaren, maar tevens het einde van een Ferrari-tijdperk.
34 Maranello's grote plannen voor 1994
scuderia

Clem Berghuis

Carel Ruigrok, Ivo Delahaye


Enkele dagen voordat dit nummer van Gli Amici della Ferrari naar de vormgever ging kwam het bericht binnen, waarin Ferrari haar plannen voor 1994 bekend maakte. Het bericht doorlezend kon ik met veel genoegen kennisnemen van een fikse uitbreiding van race-activiteiten, waaraan de fabriek haar steun gaat verlenen.