Gli Amici della Ferrari issue 42

zomer 1993 nummer 42

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 42, zomer 1993 nummer 42

Table of Contents

Page Description
1 Ferraristi,
voorwoord

Arthur Leerdam


Alle hand- en spandiensten die de begunstigers voor de club verrichten worden gecoördineerd door de begunstigerscommissie. Zij tooien zich sinds kort met de naam van de beroemde coureur uit de vijftiger jaren: 'ASCARI' Associazione di Cavallo Rinomato. Ofwel, Genootschap van het Beroemde Paard.
2 Montferland meeting 

Ben van Bavel, Frans ten Hagen


Het eerste evenement van 1993 werd gehouden in Gelderland. Vlakbij de Duitse grens in Zeddam waren wij op 17 en 18 april te gast in Hotel Montferland. Paul Notenboom, de organisator van dit weekend, verraste ons met een gevarieerd programma.
7 Spa Ferrari Days 

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Paul Jansen Rob van der Kroft


Wat Italia a Zandvoort is voor onze club is het evenement 'Spa Ferrari Days' voor de Club Ferrari Belgio, die het eerste lustrum vierde van dit gebeuren op 7, 8 en 9 mei j.l.
10 Begunstigers meeting Prominent 

ASCARI

Nick Meijer, Robert-Jan Schmidt


De vier voorgaande begunstigersmeetings in Laren, Achterveld (Italauto) en Hilversum (Kroymans), waarbij in alle gevallen het Ferrari-hart bij eenieder sneller ging kloppen, waren zo'n succes dat het moeilijk leek dit te gaan overtreffen. De vierde begunstigersmeeting gehouden in Eindhoven heeft echter in de herinnering van velen een Prominent(e) plaats ingenomen.
13 Italia a Zandvoort 1993 

Clem Berghuis, Paul Jansen, Rob van der Kroft, Carel Ruigrok


Het is nauwelijks voorstelbaar, maar deze derde Italia a Zandvoort, evenals de beide vorige edities ontstaan uit een samenwerkingsverband van de Ferrari Club Nederland, Circuit Park Zandvoort en de Historische Auto Ren Club, is nog mooier geworden. Het nu tweedaagse evenement trok weer meer publiek, dat een nog aantrekkelijker programma kreeg voorgeschoteld en ook de weergoden werkten mee.
22 512 S (deel 2) 

Matijs Jutte

DPPI, LAT, Jerry Wyszatycki


In het vorige nummer van Gli Amici della Ferrari berichtte ondergetekende u over de verrichtingen van de adembenemend mooie Ferrari 512S. Maar met schoonheid alleen komt men er niet, zoals de Scuderia in 1970 aan den lijve heeft moeten ondervinden.
Wij vervolgen het verslag met de meest prestigieuze ronde van het wereldkampioenschap merken: de 24 uursrace van Le Mans.
28 Scuderia

Clem Berghuis

Jaap Kanis, Alessandro Stefanini


Soms, heel soms, laat een race zoveel moois zien dat gelijk alle voorgaande ellende in een klap wordt weggevaagd, want was het geen verademing hoe Jean Alesi en Gerhard Berger op het voorste plan meestreden tijdens de laatste Grand Prix van Monaco?