Gli Amici della Ferrari issue 41

voorjaar 1993 nummer 41

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 41, voorjaar 1993 nummer 41

Table of Contents

Page Description
1 Voorwaard

Arthur Leerdam


'De vereniging heeft ten doel het bevorderen van belangstelling en kennis van automobielen en autosport. In het bijzonder van en voor die automobielen die geheel of gedeeltelijk zijn gebouwd door de Italiaanse autofabriek Ferrari...' Aldus een passage uit de statuten van de Ferrari Club Nederland.
3 Kort verslag Algemene Ledenvergadering
Tijdens zijn openingswoord van deze toch wel bijzondere jaarvergadering, memoreert de voorzitter in het kort de historie van de nu 10-jarige Ferrari Club Nederland.
6 Nico, bedankt

Clem Berghuis


Na de toch wel sensationele wisseling van de wacht binnen de bestuursgelederen was het ook bij de redactie van uw clubblad tijd geworden afscheid te nemen van één van haar medewerkers.
7 Herfstmeeting Begunstigers 1992 

Nick A. Meijer

Hans Wilmink


Na de succesvolle eerste Kroymans-meeting in maart 1992 lag het voor de hand dat hier een vervolg op zou komen. Aldus geschiedde op 21 november j.l. toen wij wederom een kleine honderd begunstigers mochten ontvangen voor de welbegeerde bezichtiging van 'De Kelder'.
8 Bezoek Ferrari-fabriek wederom groot succes 

Cary Obbes, Hans Primowees, Clem Berghuis


Nadat het bezoek aan de Ferrari-fabriek in november 1989 zo'n enorm succes was gebleken, lag het voor de hand dat een nieuw bezoek aan Maranello ook nu met veel gejuich zou worden begroet.
10 Il passaporto per favore

Harry Wolf


Eindelijk was het dan zover. De dag van het bezoek aan de Ferrari-fabriek was aangebroken en na op maandagmorgen, de 23ste november, van het ontbijt te hebben genoten, besloten wij nog even snel wat indrukken op te doen van de omgeving.
12 Ik zie graag muggen op de zijruit 
Interview Arthur Leerdam

Clem Berghuis

Archief Arthur Leerdam


Een gesprek met het nieuwe gezicht van de Ferrari Club Nederland: Arthur Leerdam. U heeft hem al een paar keer zien optreden, de kersverse voorzitter van de Ferrari Club Nederland. Maar het leek ons geen overbodige luxe om u nader te laten kennis maken met het nieuwe boegbeeld.
16 512 S (deel 1) 

Matijs Jutte

LAT, DPPI


Het zien van de film "Le Mans" van Steve McQueen, deed bij mij de nieuwsgierigheid ontstaan naar de geschiedenis van een van de hoofdrolspelers in deze film: de Ferrari 512 S van 1970.
Als liefhebber van het wereldkampioenschap voor merken was dit de laatste echte Ferrari sportwagen, aangezien zijn opvolger, de 312 PB eigenlijk een formule 1 met twee zitplaatsen was. Een uitgebreide terugblik leek mij derhalve wel op zijn plaats.
23 10 jaar Ferrari Club Nederland 

Petra Hatenboer


20 maart werd het 10-jarig bestaan van de Ferrari Club Nederland op gepaste wijze gevierd. Dat hoort ook zo, zult u zeggen. Maar organiseert u maar eens een feest dat zindert, dat verre van saai is, waat voor elk wat wils is, en waar iedereen de voetjes van de vloer tilt.
27 Ferrari start 348 challenge 

Clem Berghuis

Ferrari SEFAC SpA


Hoewel successen in de formule 1 momenteel uitblijven, is men bij Ferrari zeker niet bij de pakken neer gaan zitten. Deelname aan een toekomstig GT-kampioenschap in plaats van het onlangs ter ziele gegane Sportcar-kampioenschap heeft veel interesse in Maranello en in de wintermaanden heeft de fabriek initiatief genomen een raceserie te organiseren, die voor heel wat spectaculair vuurwerk moet zorgen: de 348 Challenge.
29 Scuderia 

Clem Berghuis

Martyn Elford, Ulrich Schwab


De autosportwereld maakt zich behoorlijk zorgen over de ongezonde ontwikkeling rond de formule 1. Er is reden genoeg voor zorgen: wereldkampioen Nigel Mansell keerde gefrustreerd de Grand Prix circuits de rug toe na mislukte contractbesprekingen met zijn teambaas Frank Williams en tekende voor een nieuwe uitdaging bij de Amerikaanse Indycar World Series; Ayrton Senna liet ook weten dat hij geen heil ziet in het racen met en tegen gecomputeriseerde robots en liet tot vlak voor de start van dit seizoen zijn teambaas Ron Dennis (McLaren) in onzekerheid of hij een jaartje vakantie zou nemen. En Ferrari? Luca di Montezemolo ging zelfs zo ver te dreigen zich uit de formule 1 terug te trekken. Hoe kon het zover komen?
33 Libra Resencione
Automodelli Ferrari - Paolo Rampini
Ferrari: Brochures and Sales Literatur. A Source Book. 1968-1989 - Randall C. Baselt
Dino 206-246, les voitures qui font l'histoire - Jean-Pierre Gabriel
All the world's 1/43 Ferraris - Daniele and Jean-Marie Lastu
Ferrari, die Geschichte einer Legende - Brian Laban