Gli Amici della Ferrari issue 39

najaar 1992 nummer 39

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 39, najaar 1992 nummer 39

Table of Contents

Page Description
1 Ferrari Club Nederland 10 jaar!
14 december 1982 - 14 december 1992

Hans Hugenholtz


Het begon met een voorzichtig briefje, gedateerd 9 oktober 1981, waarin Nico Koel voorstelde aan Hans Hugenholtz sr., of het niet een idee was om een 'Ferrari Club Holland' op te richten. Dit naar aanleiding van een kleine meeting van Ferraristen in Hilversum een paar dagen ervoor.
3 Ferrari 456 GT 2+2 

Clem Berghuis

Pieter E. Kamp, Ferrari SEFAC Automobili SpA


Over de type-aanduiding van dit nieuwe Ferrari model deden al geruime tijd diverse geruchten de ronde. Het is dus niet de 512 GT America of de 'Francorchamps' geworden. Ferrari hield daarentegen de traditie in ere de cilinderinhoud van één cilinder als type-aanduiding voor het 2+2 model te gebruiken. En met een V12 met een totale cilinderinhoud van 5473.9 cc komt dat via een eenvoudig rekensommetje op 456,19 cc per cilinder.
6 Christie's Historic Festival 

Nico Koel

Lorence Abriou, Alexis Cahier, Petra Hatenboer, Arthur van Hensbergen


Voor liefhebbers van historische autoraces een evenement om van te watertanden. Wat eens de Oldtimer Grand Prix was op de Nürburgring, is het nu het Christie's Historic Festival op het circuit van Silverstone in Engeland. Wat een sfeer, wat een ambiance en wat een auto's...!
13 FEHAC Op de bres voor klassieke auto-bezitters 
FEHAC jaarverslag 1992
De Federatie Historische Automobiel- en Motorfiets Clubs (FEHAC) heeft in december 1990 een commissie in het leven geroepen die zich tot doel heeft gesteld de problematiek rond loodhoudende benzine te onderzoeken.
15 FF40 

Jasper Schouten

Henk Hoksbergen, Paul Jansen, Rob van der Kroft, Carel Ruigrok


Om de 40-jarige samenwerking tussen Ferrari en Garage Francorchamps te benadrukken werd er van 25 tot en met 27 september een groots feest gevierd in België. Door een gevarieerde invuling van deze drie dagen mag het FF40 evenement gezien worden als één van de meest geslaagde Ferrari evenementen ooit gehouden. Een impressie.
24 Scuderia 

Clem Berghuis

Paul Jansen


Waren de raceresultaten van de Scuderia Ferrari maar net zo sensationeel als de opmerkelijke ontwikkelingen achter de schermen, want de trouwe volgelingen van de formule 1 zullen toch met mij eens zijn dat 1992 het slechtste seizoen van Ferrari is geworden sinds 1980 toen Jody Scheckter en Gilles Villeneuve af en toe een schamel puntje bijeen schraapten.
27 Soete Lieve Gerritje Weekend 

Frans ten Hagen

Frans ten Hagen


'Dus dat ging naar Den Bosch toe'
Waar zou volgens het oude Hollandse volkswijsje 'Gerritje' anders heen gegaan zijn? Nieuw was echter de locatie waar de deelnemers van dit zeer geslaagde weekend geruime tijd zouden vertoeven.
28 Een Brabants dagje

Arthur Leerdam


Enige dagen vóór een evenement geniet ik bij een blik in mijn agenda al bij voorbaat van de gedachte aan wéér een dagje stoeien met de Ferrari. Zondagmorgen bijtijds op De zaterdag moesten we helaas missen. Vervolgens trachten we de nog ronkende familieleden ook enthousiast te krijgen... Zij vinden dat je op zondag moet uitslapen... of toch niet?
31 Libra Resencione

Eugène Vingerhoeds


Dino, die anderen Ferrari - Jean-Pierre Gabriel
Ferrari F40 - Piero Casucci
Ferrari Testarossa - Paolo Murani
Ferrarissima 16 - Bruno Alfieri / Piero Casucci
34 Herinnering aan Jan Apetz en Henk Richten

Kees van Stokkum

KONI B.V.


'... Ferrari, dat zelfstandige modelfabriekje van Enzo Ferrari in Modena, waar iedereen van hoog tot laag geen bloed maar een hoogwaardig en bijzonder klopvast soort race-brandstof in de aderen schijnt te hebben...'.